Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta şekil bozukluğu

Abi obezlik oluşumu yok dimi. Çok obur ya. Fazlasını vermiyorum gerçi ama.

Diğeri rampanin ağzında suda uyurken bu kuru alanda uyuyor. Ben havlu ile kapatıyorum zaten komple bu yüzden. Sadece hava boşluğu bırakıyorumbir pparmak kadar

Cvp: kabukta şekil bozukluğu

ilk başlarda böyle şeyler gözükebiliyor zamanla sağlıklı biçimde büyüdükçe bu eğrilikler kayboluyor. sorun yok. içeri çökük olması daha ciddi bir durum.

Bu gece kuru alanda uyuyan hayatta olanmı İlker? Eğer öyle ise ve devam ediyorsa night glo alman gerekir. Yada 40w bir gece lambası.

Ben geçenlerde bir elektrikçiden aldım renkli ampullerden 3 tl fiyatı var. Alırsanız yeşil veya mavi renk alın. Bu ikisi loş ışık veriyor diğer renkler işe yaramaz.

Cvp: RE: kabukta şekil bozukluğu

AEK' Alıntı:
Bu gece kuru alanda uyuyan hayatta olanmı İlker? Eğer öyle ise ve devam ediyorsa night glo alman gerekir. Yada 40w bir gece lambası.

Yok emre abi kuru alanda uyuyan öldü malesef. Bu rampada suyun içinde uyuyor. Gece üstünü havlu ile örtüyorum zaten. Hava boşlukları bırakacak şekilde. Aksine bugün kuru alana yarım saat falan çıktı. Full yuzuyor. Bide kafayı dekor bitki ve kumun oraya taktı habire bitkiyle camın arasında geziniyor çıkmaya çalışıyor. Kumu eseliyor.

Sanki biraz urkeklesti diğeri ölünce.Turgay beyle iletişime geçtiğimde etkilenebildiklerini söyledi

Yukarda kuru alanda uyuyor derken o gün uyurken gördüm sadece

Kabuk ortasında hafif renk kaybı olmaya başladı mangrov kök alacağım ama fırsat olmadı harıl harıl vizelere çalışıyorum. Tropical dried fish ve reptominde alacağım. Bu ayın 5 inde ölçtüm kabuk boyu tam 4.5. Birde suyun içindeyken kabuğunun bazı yerlerinde böyle parlak fosforlu gibimsi birseyler gözüküyor açiya göre değişiyor ama su dışında gözükmüyor fırçalama falanda yaptım belki önümüzdeki hafta sonu kabuga devit 3 uygulaması yapmayı düşünüyorum

Hayvan büyüdükçe üst uzunlama sırt kemiği sararmaya başlar

Kabuk değil kabuk üstündeki omirilik gibi ince şerit şeklindeki tepe nokta

O gorduklerini hava boslugu olabilir kalkan kabukla alttaki kabuk arasinda

Ya cem abi nerden buluyosun bu renkli ampulleri ya en sonunda artik banada yolla kargosunu yolliyim diyicem

istanbulda elektrikçilerin yoğun bulunduğu yerlerde satarlar. sağlam geleceğini bilsem gönderirim ama sağlam çıkması zor.

Geceleri akvaryumun üstünü ortuyormusunuz?

Birde şu tropicalin kurutulmuş balıkları ve kan kurtlarını alayimmiki

Liste oluşturuyorum da hepsini toplu alacağım

biz örtmüyoruz hayvanlar büyük olduğu için sabaha kadar su içinde uyuyorlar. su yüzeyine yakın bir şey olupta üstüne tutunarak sadece burun dışarda uyursa üstünü kapamana gerek yok. ama kuru alanda uyuyor ise ve gece lamban yoksa örterek içindeki havanın ılman olmasını sağlayabilirsin. ama diğer uçtan hava alacak kadar ufak bir boşluk bırakmalısın.

olmaz kabuğun yumuşamasına tek neden kalsiyum eksikliğidir. hayvanın aldığı kalsiyum kemiklere harcanacağı gibi bir kısmı idrar yoluyla atılır. bu atılan kalsiyumu önlemesi için D vitaminine ihtiyaç vardır. D vitamini kalsiyumu tutar.

İlker, Ali Sarp ın bahsettiği gibi gördüğün parlak plakalar eski kalkanlar ile yeniler arasındaki hava boşluğu. Önce mango bu işi çözecektir. Eğer sonuç alamazsan ve hava boşlukları bariz olursa devit uygulaması gerekir. Araya su girişi bakteri üretimi sebebi olabilir.

Akvaryum buharı hatta iyidir. Nemli havayı severler ve iyidir.

Tropicalden balık, karides al ama başka kurt vs böcek alma.

Alisarp renkli lamba bulamadigini soylemissin simdi gordum ben alirken çağdaş marketten almistim 1,5 liraya ordan alabilirsin

AEK' Alıntı:
İlker, Ali Sarp ın bahsettiği gibi gördüğün parlak plakalar eski kalkanlar ile yeniler arasındaki hava boşluğu. Önce mango bu işi çözecektir. Eğer sonuç alamazsan ve hava boşlukları bariz olursa devit uygulaması gerekir. Araya su girişi bakteri üretimi sebebi olabilir.

Akvaryum buharı hatta iyidir. Nemli havayı severler ve iyidir.

Tropicalden balık, karides al ama başka kurt vs böcek alma.
su sıcaklığı benim 29 30 derecede seyrediyor abi. Bir sakıncası varmi

Su ısısı hastalık yoksa en fazla 28 derece olmalı İlker. Zaten yazın sıcaklık 30 dereceleri buluyor, hayvanların kış uykusuna girdikleri bünyelerinin dinlendiği kış döneminde su ısısı risk olmayacak şekilde ama düşük olmalı.

Hayvan 5 cm boya kadar 28 derece, 8 cm boya kadar 27 derece, bu boydan sonra 26 derece sabit olsun. Yazın zaten sıcaklık kendisi artacak.

Sıddık' Alıntı:
Alisarp renkli lamba bulamadigini soylemissin simdi gordum ben alirken çağdaş marketten almistim 1,5 liraya ordan alabilirsin
Renkli ampul dedigim ayni zamanda isitma lambasi olarakta kullanmak icindi yani night glo gibi 40-60 watt arasi bunu bulamiyorum iste

Bugün burnunda kuru alanda baloncuk çıktı geri girdi hemen burnuna baloncuk. Acaba enfeksiyon mu başlıyor fakat başka hiçbir sıkıntı yok çok iştahlı ve hareketli

Geri