Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta şekil bozukluğu

Su kalmıştır belki. Tek belirtileri hemen kötüye yorma İlker. Ama gözlemle hayvanı başka terslik varmı diye.

Abi bu köfte beni paranoyak etti :-D mango aldım bi kovaya koydum üstüne taş koydum ne zaman batarsa artık. Çünkü habire sırtını diş filtrenin çekiş hortum ucuna dürtüyor. Netten alacaktım ama bile bile kazık yedim üzüldüm açıkçası sırtı çok kaşınıyor herhalde diye

Hayvanı kaşıntı tutmuş belli. Mangoyu kaynat. Hem salınımı atarsın hemde batmasını sağlarsın.

Cvp: kabukta şekil bozukluğu

burundaki baloncuk bazen burun içine su girmesin diye tıkaç gibi ucunda durur. bu genelde su içinde uyurken görülür. bazende burnunda bir şey varsa suyu burnundan fışkırtırken bir miktar hava da çıkar. yinede emrenin dediği gibi takip etmek gerek.

mangoyu kaynatıp fırçalama ve tıraşlama yaptın mı ?

cem' Alıntı:
burundaki baloncuk bazen burun içine su girmesin diye tıkaç gibi ucunda durur. bu genelde su içinde uyurken görülür. bazende burnunda bir şey varsa suyu burnundan fışkırtırken bir miktar hava da çıkar. yinede emrenin dediği gibi takip etmek gerek.

mangoyu kaynatıp fırçalama ve tıraşlama yaptın mı ?
Şuan su dolu bir kovanın içinde ustunde ağırlık öylece bekliyor abi

çıkardığında lif ayrıkları varsa onları kontrol edip kesersin. yolmaya bayılıyorlar.

Kaynatamıyorum çünkü evde hiçbir tencereye sığmadı meret. Suyu kaynatıp üstüne döksem nasıl olur cem abi baktım sivri bir yeri yok. Lifte yok pek elden geçiririm batma işi hallolsun da. Yarında çok zor ve sıkıntılı bir hocanın sınavına gireceğim abi akşam 7 den beri öldüm bittim daha 100 sayfa civarı çalışılacak yer ve 3 makale var. Keşke yumurtayı beklemeseydim. Sanırım sabahciyim yine :)

Evde olunca arada suyu banyodaki sıcak suyu koyarak değiş İlker. Böylece suya doyması hızlanır.

Sınavda şimdiden başarılar. Sen sınavı iyi verde kök nasılsa teslim olur.

sınavda başarılar

kaynamış suyu üzerine dökebilirsin. bu parazit yumurtası veya bakteri nevarsa yakar. kovaya dik koyup yavaşça suyu dök her yerine temas etsin bunu bir kaç defa yaparsın. ama salnım vermesi açısından su da bekleteceksin. su sıcakken daha fazla salınım olur. bu sebeple aynı anda bir kaç kapta suyu kaynat. 6-8 saatte bir suyu yenile. çok büyükse en azından iki gün su içinde dursun. zaten batmadığına göre bu sürede suyu emip salınımı yapar.

Tamam cem abi cumaya kadar böyle dursun cumada yaparım dediklerinizi. Sağol abi eksik olma bu arada. Bugün bide kabuga devit uyguladım

Bugün gözüme biraz durgun geldi acaba arada böyle durgunluklar olaganmi

Hayvan yem yemeden kesilmediyse ve uyku hali yoksa sorun değil İlker. Kuru alan kullanımı yükseldi mi?

Evet abi kuru alanda görüyorum hep. Arka bacakları uzatmış gözler açık cin gibi

İstahtada sorun yok

İşte bu hayvanların bu değişken yapıları onları farklı kılıyor. Tabi bazen olumsuzluklar bu sebeple gözden kaçıyor. Ayakları germiş cin gibi güneşleniyorsa çok iyi :)

Bugün sınav çok iyiydi abi atlattım çok şükür :) mangonun suyunu boşalttım pek sari değildi. Şimdi su kaynattım onu döktüm üstüne ağırlık koydum öyle duruyor ne batmaz şeymiş bu yahu :-D

Başımı derslerden kaldırınca 50 litreden 200 litrelik kalıcı birseye geçeceğim inşallah. Kabuğun kuyruk tarafında olan alt ve yan kısımlar genislemeye başlamış bu arada

En ve boy olarak

Bide benim köftenin kafasının ortasındaki şerit kirmizilasmaya başladı. Çok hoş duruyor :) büyüdükçe baya belli olur sanırım

yanaklar kadar olmasa da kırmızılaşır. hatta bazıların iki kırmızı noktada oluyor göz üstü veya ense tarafına doğru. ayakları gerdirip durması en mutlu ve huzurlu olduğu andır bunu bozmamaya çalış.

mangoyu sıkı lifli dal almışsın. içine su geç nüfuz eder. eğer salınım yoksa koy akvaryuma duba gibi yüzsün. hayvan tutunup uyur.

sınavın iyi geçmesine sevindim. inşallah iyi not alırsın.

Bir yüzen mango vakası daha, bendeki neredeyse 4 ayda batmıştı ama yüzen halini çok seviyorlar denemelisin bence :)

Kaynar suyu yeyince biraz battı. Bikac gün daha uygulayacağım. Balkonda duruyor suyun içinde kök :)

Geri