bence esas şimdi kaplumbağa almalıyız..
pet shoplarda eziyet çeken hayvanları kurtarmak için

evet bakımı hakikaten zor..akvaryumcuların pet shoplardaki satıcıların dediği kadar kolay iş değil..
ama hayvanlar esas orda eziyette.. bende elime bi fanus tutuşturulup öyle aldım incimi..eğer satıcı bana doğruyu söyleseydi gerçek bakımını anlatsaydı genede alıcaktım ama bakacağım ekipmanıyla birlikte..iş artık satıcılıktan pazarlama tekniğinden geçip cahilliğe bilinçsizliğe dönmüş..çoğunun bişey bilmediğine emin oldum.. şükür ki bi tane bilinçli akvaryumcu buldum da ona danışıp alışveriş yaptım..
satıcıdan ısrarla ısıtıcı istediğim halde satmadı adam..gerek yok diye..anlattım anlamadı.. küçücük cam fanusa sıkıştırmış 20 30 tane kaplumbağa bak nasıl yaşıyo işte dedi adam..bende anlamıcağına kanaat getirip tartışmayı kestim.. esas ordaki hayvanlara yazık bence.. ben inciyi aldığımda çok şanssız olduğunu düşündüm bi ara hayvanın.. benim gibi bu konuda bilgisiz birine düştüğü için

ama ben araştırdım öğrendim.. eğer araştırmasaydım bende o kaplarda besleyecektim.. ama onları görünce anladım ki inci hakikatten şanslıymış

doğal ortamından çekip almak konusunda evet yanlış olabilir.. ama ordan bi hayvanı kurtarmak daha doğru bence

ben daha yeni yeni anlıyorum.. artık bi eksiği yok kızımın.. ve o kadar mutlu ki.. yemini yiyo.. beni gördüğü zaman çırpınıyo yanına gideyim diye.. bu da bana yetiyo işte

canım incim