Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa bakımı hakkında önerileriniz nelerdir

PBBNDF

Bronz 1 Üye
mailto:/6pvtso.jpg
mailto:/2q9jr0m.jpg
Bir arkadaşım bana hediye olarak kırmızı yanaklı su kaplumbağası almış. Açıkçası benimde hoşuma gitmedi değil fakat h.ç bilgim yok bu konuda. Nette bilgi ararken forumunuzla karşılaştım ve çok hoşum gitti emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gelelim sorularıma;

-İlk olarak kaplumbağalar için akvaryumun ve bazı aksesuarların zorunlu olduğunu fark ettim ve şehir dışında okuduğum için bana kaplumbağayı alan arkadaşıma nereden temin edebileceğimi sordum. O ise bana karşı çıkarak gereksiz masraf olduğunu daha önce kendisinin o ölüm fanusu diye tabir edilen plastik parçasında büyütmekte olduğunu ve sıkıntı olmadığını söyledi. Akvaryum almalı mıyım? Kararsız kaldım .s

-Şuan akvaryum alsam 1 hafta sonra kapluşumla kendi şehrime dönmek ve 1.5 ay gibi bi süre kalmak zorundayım yani kaplusum değişiklikten strese girer mi ?

-Yine teşekkür ederim formunuzdaki bilgilerle kapluşumun büyüdüğünü anladım. Deri dökmeye başladı ama durum böyle ne yapmam gerek bilemiyorum.

-Hayvanım deri döküm süresince durgunlastı bu normal mi ?

Teşekkür ederim şimdiden acil cevaplarınızı bekliyorum...

RE: Merhabalar İlk Kez Kaplumbağa Bakıcam Birkaç Sorum Olacak Ve Acil Sanırım Biraz

Hosgeldiniz akvaryum isitici kuru alan kuru alan isitici lamba kesinlikle zorunludur hemen arkasindan filtre onun arkasinda UV lamba silis kum mango koku ipek bitki bikac buyuk tas gerekir filtrede oldukca onemlidir
Deri sokum surecinde yapmaniz gereken hic bisey yapmamak kendi isini kendi halleder

Cvp: Merhabalar İlk Kez Kaplumbağa Bakıcam Birkaç Sorum Olacak Ve Acil Sanırım Biraz

Alisarp' Alıntı:
Hosgeldiniz akvaryum isitici kuru alan kuru alan isitici lamba kesinlikle zorunludur hemen arkasindan filtre onun arkasinda UV lamba silis kum mango koku ipek bitki bikac buyuk tas gerekir filtrede oldukca onemlidir
Deri sokum surecinde yapmaniz gereken hic bisey yapmamak kendi isini kendi halleder
Tamam yarın temin etmeye çalışırım bunları fakat perşembe günü İstanbula geçmem gerekecek ve 46 gün gibi bi süre orada kalacağım kapluşumuda götüreceğim tabikide seyehat hakkında epey bilgim oldu konuları okuya okuya bi 5 günlük bi süre sonra tekrar o ara fanusa koymam gerekicek yada orada bi akvaryum alırım sıkıntı değil mam bu makbuşum için stres yaratır mı?

RE: Merhabalar İlk Kez Kaplumbağa Bakıcam Birkaç Sorum Olacak Ve Acil Sanırım Biraz

5 gunluk kapta durabilir sonra istanbula gecersiniz ama hep boyle gelgit olacaksa sikinti bi stres yasayabilir biraz cekingen olur 2-3 gun seyahat yaparken kapta asla ama asla su olmamali zaten biliyorum demissiniz ayrintilara girmiyim

Simdiki kabi kaloriferin yanina (altina veya ustune degil) koyun ve 10 litrelik pet siseye de su doldurup ayni yere koyun su degisimi ordan yapin ayrica kabinizin istune 40-60w bir masa lambasini gunduzleri 12 saat acin

Cvp: Merhabalar İlk Kez Kaplumbağa Bakıcam Birkaç Sorum Olacak Ve Acil Sanırım Biraz

Yine mini mini bir arkadas gelmis bu hallerini gorunce kucuk yesil bir yavru sahiplenmek istiyorum :)
Hosgeldin, Alisarp'in soyledigi gibi akvaryum ve ekipman kesinlikle zorunludur. Fanusda beslenmis olmasi dogru oldugu anlamina gelmez yavas yavas ölüm demek.

Degisiklikler elbette ki hayvani strese sokar ama baska secenek yok sanirim. Gittigin hazir sisteme kavusursa daha hizli uyum saglayabilir.
Deri dokum asamasinda mudahaleye gerek yoktur, normalde akvaryumda silis kum mango koku ile ihtiyaclarini gorurler o yuzden en kisa shrede bu imkanlar saglanmali.
Deri dokumu nedeniyle durgunlasma zannetmiyorum, ama su sicakliginin ve miktarinin yetersiz olmasi gittikce durgunlasmasina sebep olacaktir. Zaten bu durum fanus hastaliga kadar gider.

Umarim en kisa surede akvaryuma kavusur

Alisarp' Alıntı:
5 gunluk kapta durabilir sonra istanbula gecersiniz ama hep boyle gelgit olacaksa sikinti bi stres yasayabilir biraz cekingen olur 2-3 gun seyahat yaparken kapta asla ama asla su olmamali zaten biliyorum demissiniz ayrintilara girmiyim

Simdiki kabi kaloriferin yanina (altina veya ustune degil) koyun ve 10 litrelik pet siseye de su doldurup ayni yere koyun su degisimi ordan yapin ayrica kabinizin istune 40-60w bir masa lambasini gunduzleri 12 saat acin
Çok teşekkürederim önerilerinizi derhal uygulayacağım nöbetçi bir elektrikçi görmüştüm dün ordan temin ederim ampulu lambayı vs ilginiz için çok sağolun:)

olivia-peter' Alıntı:
Yine mini mini bir arkadas gelmis bu hallerini gorunce kucuk yesil bir yavru sahiplenmek istiyorum :)
Hosgeldin, Alisarp'in soyledigi gibi akvaryum ve ekipman kesinlikle zorunludur. Fanusda beslenmis olmasi dogru oldugu anlamina gelmez yavas yavas ölüm demek.

Degisiklikler elbette ki hayvani strese sokar ama baska secenek yok sanirim. Gittigin hazir sisteme kavusursa daha hizli uyum saglayabilir.
Deri dokum asamasinda mudahaleye gerek yoktur, normalde akvaryumda silis kum mango koku ile ihtiyaclarini gorurler o yuzden en kisa shrede bu imkanlar saglanmali.
Deri dokumu nedeniyle durgunlasma zannetmiyorum, ama su sicakliginin ve miktarinin yetersiz olmasi gittikce durgunlasmasina sebep olacaktir. Zaten bu durum fanus hastaliga kadar gider.

Umarim en kisa surede akvaryuma kavusur
İstanbul da akvaryum hazırlanıyor şuan gittiğimde direk onun içinde rahata kavuşacak Makbuş'um .) Ben sadece Şu 5 gün için kaygılıyım biraz bide deri dökümü oluncastrese girdim biraz telaş yaptım .s

Çok soru sordum farkındayım ama ben Makbuş'um yalnız kalsın istemiyorum fakat öğrenci olduğumdan gündüzleri genelde okulda bulunmam gerekiyor. Makbuş'umun yanına bi erkek kaplumbağa almak istiyorum fakat anlaşabilecek mi anlaşamayacak mı bilemediğim için ne yapmam gerekir ?

Bide link paylaşmak ne kadar doğru bilmiyorum ama nette dolaşırken şöyle bi ürün gördüm pek doğru gelmese de bana danışmak istedim sizlere.
http://www.biolifeurunleri.com/home/251-biolife-kaplumbağa-akvaryumu.html
bu ürünle kaplumbağa beslemek doğrumu sizce?

foruma hoş geldin. bu gidip gelmeler sıkıntı yaratacaktır. bu sebeple iki akvaryum gerekecek. biri orda biri evde ekipmanlar götür getir yapılabilir. okul bittiğinde ordaki akvaryumu satabilirsin. denk boylarda olmasının avantajı ayrı ekipman almaktan kurtarması olur. evden ayrı olunan durumların bu tip sıkıntıları oluyor.

bu linkten gerekli bilgiyi edinebilirsin.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Ürün özellikleri hakkinda birsey bilmiyorum ama linkten çikardigim tek sonuc cok kucuk oldugu. Eebatlar da ozellikle derinlik cok az, sukaplumbagalari mumkun oldugu kadar derin suda yuzmeyi severler.

Cinsiyetleri, kabuk boyu 10cm ve uzeri olmadan anlasilmaz ya da sadece kan testi ile belli olur.

RE: Merhabalar İlk Kez Kaplumbağa Bakıcam Bu Konuda Bilgi Alabilirmiyim.

Urun kucuk olmasinin yani sira ben ne oldugunu da anlamadim
Kalan herseye deginilmis zaten saglikli bir omur diliyim bende :)

Oncelikle hos geldin aramiza :) arkadaslar gerekenleri soylemis zaten. Bende sehir disinda okuyorum ve haftaya okulum bitiyor bir sure istanbulda kalacagim.havaların doguk olmasindan dolayi kapluslari goturmeyi dusunmuyorum arkadasima birakacagim. Evde de bir sistem kurunca goturup getirebilirim. Eger boyle bir imkanin varsa dusun derim.
Saglikli uzun omurler dilerim

Hoş Bulduk .) Hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ederim sağolun. Aynen dediğiniz gibi iki akvaryum yapmayı planlıyordum bende ama ekipmanlarıda çifter çifter almayı düşünüyordum. Taşırken kırılma bozulma vs olabilir diye düşündüm.

Bide petshoptaki görevli yem olarak sadece kuru karides vermiş, bunlarıda temin edicem fakat ben Makbuşa direkt ağzına yem verdiğimde yemiyor. Biraz gözlemledim ben suya parçalayıp bırakıyorum o kafasını sudan çıkarıp bakıyor beni görünce yemiyor, saklanıp izledim sonra aynı şekilde kafayı çıkarıp baktı sonra beni göremeyince yedi hemen. Bunu nasıl aşabilirim yani nasıl alıştırabilirim kendime? .s

Zamanla size alisacaktir benim poseidon da aynen oyleydi beni gorunce kacardi biraz ilgi gosterince simdi tabiri caizce gozumu oyuyor :) eksikleri kisa zamanda temin edeceksen birkac gun boyle idare etmenin hic bir sakincasi olmaz

Ayrica yemi parcalama cenesi tembel alisir buyudugunde bile ugrasmak zorunda kalirsin. Birak kendi parcalasin.masallah cok keskin gozleri var kapluslarin :)

Cvp: RE: Merhabalar İlk Kez Kaplumbağa Bakıcam Bu Konuda Bilgi Alabilirmiyim.

pervin' Alıntı:
Zamanla size alisacaktir benim poseidon da aynen oyleydi beni gorunce kacardi biraz ilgi gosterince simdi tabiri caizce gozumu oyuyor :) eksikleri kisa zamanda temin edeceksen birkac gun boyle idare etmenin hic bir sakincasi olmaz

Eksikler temin edildi şimdilik uyguluyorum dediklerinizi teşekkür ederim .)

Şimdi İstanbul'daki akvaryum için siparişleri veriyorum gelincede aynısını burada kuracam yabancılık çekmesin Makbuş'um .)

Bu ipek bitkiler plastik olan mı yoksa ben peyzaj okuyorum da mecburen bitkileri bilmek zorunda kalıyoruz terraryum bitkisi yani canlı bitki koysam sıkıntı olur mu ?

Tammam bütün atarım artık çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için .)

Cvp: Merhabalar İlk Kez Kaplumbağa Bakıcam Bu Konuda Bilgi Alabilirmiyim.

Zamanla yemin kaynagina alisacaktir ve seni gordugunde deliye donecek :) Beslenme konusunda sadece karides dogru degil, linki inceleyebilirsin.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Ipek bitkiler yaprakli ipek olan yapay bitkilerdir dekor amaciyla kullanildigi gibi hayvanlarin tutunarak yuzeye yakin uyumalari oynamalari oyalanmalari ve dogal ortam izlenimi icinde kullanilir.
Canli bitkiyi sen koyarsin o yer :) Herseyi isirma yeme gibi bir takintilari var, tastan yumusak ne koysan yutmaya calisiyorlar hatta tas bile yutuyorlar :) Yani canli bitkiyi kisa surede yok ederler.

olivia-peter' Alıntı:
Zamanla yemin kaynagina alisacaktir ve seni gordugunde deliye donecek :) Beslenme konusunda sadece karides dogru degil, linki inceleyebilirsin.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Ipek bitkiler yaprakli ipek olan yapay bitkilerdir dekor amaciyla kullanildigi gibi hayvanlarin tutunarak yuzeye yakin uyumalari oynamalari oyalanmalari ve dogal ortam izlenimi icinde kullanilir.
Canli bitkiyi sen koyarsin o yer :) Herseyi isirma yeme gibi bir takintilari var, tastan yumusak ne koysan yutmaya calisiyorlar hatta tas bile yutuyorlar :) Yani canli bitkiyi kisa surede yok ederler.

O zamanları sabırsızlıkla bekliyorum .) Teşekkür ederim bu konuyu incelemiştim o yüzden Söyleme gereksinimi hissettim karides konusunu .)

:) Insallah kisa surede ortamina ve sana uyum saglar. Sonrada parmak isirmacalar baslar :)

İnş. Acemi olduğumdan en ufak bi durgunlukta bile telaşakapılıyorum :ashamed0006:

size ve forumun yapımcılarına çok teşekkür ederim :)

Dili olmayan canlara bakiyoruz oyuzden hareketlerini yorumlamaktan baska caremiz yok o yuzden o telas hic gecmiyor.
Her telasimizda da sagolsunlar sukaplumbagasi.com en kisa surede yardimci oluyor.

Gerçekten öyle Allah olsun yardımı geçenden de yardım isteyip bizim bilmediğimiz fark etmediğimiz sorunları farketmemizi sağlayanlardan da.

Kaplum daha ufak olduğu için cam akvaryuma geçmeyebilirsin... Hipermarketlerde envai çeşitte büyük hacimli saklama kapları var. Hem ucuz hem de hafif... Cam akvaryum maliyetli olur dersen düşünebilirsin ama tabii ki geçici bir süre için :smile:

Geri