Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa bakımı hakkında önerileriniz nelerdir

Akvaryum ve ekipmanların temini ne kadR bekleyecek. Bu sistem bildiğin gibi çok riskli.

Kesinlikle sıcak su eklenmez. Bu şekilde haşlanan şoka maruz kalan bir çok hayvan oldu. Zaten ılık dahi olsa ani ısı değişimi olmasın diyoruz. Bu sebeple o damacana orada duruyor. Daha sıcak bile yapılmıyor. Soğukta kalması daha iyi. Gecede havlu önlemi olur.

Cvp: kaplumbağa bakımı hakkında önerileriniz nelerdir

İstanbul'dakiler hazır. Perşembe akşamı orada olacağım için şimdi burada akvaryuma 4 gün için koymak istemedim. Şimdi 4 gün akvaryumda kalacak sonra yola gidecek tekrar akvaryuma girecek stres olur diye düşündüm. Perşembe günü gitmeden buradakini de almayı düşünüyorum. Geri gelirken de ev arkadaşım benden önce geleceğinden 1 gün önceden haber edeceğim hazır edecek yine gelince direk akvaryuma girecek Makbuş'um. .)

Tamam dikkat ederim onlara fakat o kaloriferin dibindeki su 26-30 derece arası olur mu sizce ?

evet dediğimiz düzen bu. yalnız emrenin dediği gibi kabı biraz daha sandalyeye çek. gece havlu ile önlem alacağın için lambayı kaldırabilirsin. düşecek gibi duruyor. olurda dökülürse laminantların canına okur. kalın perdeyi kapama bu şekilde kaloriferin üstünden çıkacak ısı pencereden gelecek rüzgarı engelleyecektir. suyun 26-30 derece olmasını kafana takma kaloriferin verdiği ısı şimdilik yeterli olur. pet şişeyide kalorifere yaklaştır, ısınsın. ısı farkı su ekleyeceğin zaman minimum düzeyde olur.

Cem abi ve emre abinin dediklerinide uyguladiktan sonra 4 gun bir sorun olmaz
Herkes deginmis oncedende soylemistim o 10 litre suyla kabi ayni isida olmasi icin sandalyenin altina cekebilirsin

Tamamdır. Dediklerinizi yaptım teşekkür ederim. İstanbul'a geçince akvaryumunda fotosunu yollayacağım .)

Oda sıcaklığı kaç derece ise suda o sıcaklıkta olur. Ama ısı değişiminde oda ısısı değiştikten 2 saat kadar sonra su ısısı oda ile eşitlenir. Bu sebeple kalorifer gece yanmıyorsa yanmaya başladıktan kısa süre sonra değil 2-3 saat sonra su değişimi olmalı. Örneğin sabah 07:00 da kalorifer yanıyorsa 10:00 gibi su oda ısısına gelir ve değişim için uygun olur.

Tamamdır Emre Abi. Kaloriferler tek öğle vakti yanmıyor, yani su genelde sıcak olur o zaman. Bide sana özelden nasıl ulaşabilirim bi yazı buldum da sana danışmadan paylaşmak istemedim.

Geri