Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa bakımı hakkında önerileriniz nelerdir

RE: Merhabalar İlk Kez Kaplumbağa Bakıcam Bu Konuda Bilgi Alabilirmiyim.

O ürün ölüm fanusunun biraz güzel ve büyük gözükeni. Geçici olarak dahi 50*40*40h yada 50*30*40h akvaryum kurulmalı. Akvaryum taşınamayacağına göre hem eve hem okul için kalınan yere kurulmalı. En azından akvaryum iki yerde olup ekipmanlar taşınabilir. Yada ısıtıcı ve filtrede iki yerde olup kuru alan ve lambaları taşınır. Böylece yola çıkmadan bir gün önce birine söylenerek diğer taraftaki akvaryum su ile doldurulup filtre ve ısıtıcı çalıştırılarak varıldığında hayvan hemen içine girecek halde olur.

Yem olarakta en az sera raffy p ve sera raffy I alınmalı.

Cvp: Merhabalar İlk Kez Kaplumbağa Bakıcam Bu Konuda Bilgi Alabilirmiyim.

Şunun gibi ^^

http://www.otesan.com/eliteline-saklama-kaplari/eliteline-saklama-kaplari-2626.html

Cvp: Merhabalar İlk Kez Kaplumbağa Bakıcam Bu Konuda Bilgi Alabilirmiyim.

Akvaryum kesinlikle kuracağım. Tost arkadaşım önerin için sağol yanlış anlama beni sakın fakat bi düşünsene insanın rahat edebilmesi için sıcaklığın en az 17 derece olması gerekirken daha soğuk ve daha dar bi alanda yasamayı tercih eder miydin? Onlara da bunu yapmamalıyız diye düşünüyorum.

Cvp: İlk kez kaplumbağa bakacağım, önerileriniz nelerdir

Verdiğim linki incelemediniz galiba, 120 lt hacme sahip bir saklama kabından bahsediyorum :hih:

Haklısınız olabilir fakat ekipmanları nasıl yerleştireceğiz buna ? Lambayı takıcağız diyelim sonuçta plastik yani ne kadar yükü taşıyabilecek evde bulunmadığımız bi an Allah korusun kırılsa, çatlasa, devrilse, su dökülse gelene kadar ne çeker kapluşunuz .s Yani geçici olarak çok iyi bir çözüm ama akvaryumun yerini tutabileceğini sanmıyorum .)

Şimdi bu tip saklama kaplarının iki çeşidi var birisi sert plastikten olan diğeri ise yumuşak olanlardan... Yumuşak olanlar tam doldurulduğunda bel veriyor vantuzla sabitlenen kuruma alanları için problem oluyor. Sert olanlar ağzına kadar bile doldurulsa genişlemiyor. Lamba için mandallı lambalar var istediğin şekilde tutturabilirsin. Kuruma alanı için de vantuzlardan faydalanırsın. Yeter ki yapmak iste herşey yapılır. Isıtıcı da vantuzlu olduğu için problem olmaz... :t65y:

Öyle bakıldığı zaman olabilir tabiki .)

Ben mesela Tost için yeni bir akvaryum yaptıracağım. Camdan değil, akrilik veya fiberglass düşünüyorum. 300 lt civarında. Firmanın linkine bir göz at istersen... İstediğin ölçülerde lumbozlu bile yapıyorlar.

http://www.fibropol.com/urun/akvaryum-tanklari/

Gerçekten iyiymiş :smile: Ama cam kadar sağlıklı olacağını düşünmüyorum yine yani güvenemiyorum o kadar .)

PBBNDF' Alıntı:
Gerçekten iyiymiş :smile: Ama cam kadar sağlıklı olacağını düşünmüyorum yine yani güvenemiyorum o kadar .)

2002 senesinden beri su ürünleri sektörünün içindeyim. Yediğimiz üretilen balıkların hepsi bu tip tanklardan geçip soframıza geliyor. Cam sadece görselliktir. Ayrıca o çok büyük deniz akvaryumlarındaki tüneller, dev duvarlar hep akriliktir. Akrilik veya plastik hem sağlamdır, hem hafiftir, montaj demontaj, boru hatları filtrayon sistemleri gibi ekipmanların takılması açısından çok büyük rahatlık sağlar... :smile:

Cvp: kaplumbağa bakımı hakkında önerileriniz nelerdir

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ama öyle büyük bi niyetim yok Makbuş'umu benle rahat yaşatacak kadar zaten ihtiyaçları büyüdükçe akvaryumu büyütürüm ama öyle büyük bi organizasyonda bulunmadığım için yeter akvaryum diye düşünüyorum ama ilerleyen zamanlarda kullanabilirim fikrinizi çünkü; petshop ta gördüm en az 25 cm kabuklu 3 tane kaplumbağayı akvaryuma koymuşlar yazık hayvanlar hareket edemiyor doğru düzgün çarpışıyorlar. O derece büyüdüğünde kesinlikle ya özel yapım bi akvaryum yaptırırım yada dediğiniz çok mantıklı tekrar teşekkür ederim aydınlattığınız için .)

Aslinda Haluk Bey'in dedigi gibi plastik kapta bakmanin bir sakincasi yok en azindan 3 aydir gormedim. Yurtta kaldigim icin cam akvaryum kurmak istemedim cunku eve gittigimde tasimasi etmesi bir hayli zor oluyor. Kapluşlarım poseidon ve medusa 5cm civarindalar ve akvaryumlari 50 lt ve 3/2si dolu. İsitici filtre isitici lambamiz kuru alanimiz herseyimiz tamam ve hic bir sıkıntı yasamadık. Camda oldugu kadar plastiginde kalitesi onemli tabi :)

En önemli konu ısı. En çabuk bu konudaki eksiklerden hasta olurlar. Sistemi kurana kadar kalorifer yanında ama fanus değmeden dursun. Gece kalorifer sönüyorsa bir tarafından hava girecek şekilde fanusu havlu ile örtmeli. Tabi havlu içeri düşmesin.
Açık yemler kesinlikle kullanılmamalı. Son kullanma tarihi belli olan kutulu uygun yemler kullanılmalı.

Buraya üye olurken bu kadar ilgili bir forum olduğunu düşünmüyordum hepinize gerçekten çok teşekkür ederim :$

Bu hayvanlar evde beslenenler arasında ülkemizde, hatta dünyada en mazlum ve yaşam hakkı verilmeyenlerdir. Bu sebeple sahipleri olarak daha hassasız. En büyük etken budur belkide.

Gercekten oyle ama nette burayı kesfetmeden baya bılgı aradım kımısı ters koymus donmeye calısırken vıdeoya almıs fln

bilinçli olarak bakan o kadar az ki daha geçen gün komşumuza ziyarete gittik bir akrabasının çocuğunun gittiği okulda ölüm kabında sırayla baksınlar diye çocuklara verdiklerini söyledi annesi. her gün birinde kalıyormuş. tamam hayvan sevgisi aşılamak güzel ama okul bu işe girerken bir araştırma yapar zararı olur mu diye. o kapta bakılması olmaz, daha kötüsü salmonella bulaşma riski var çocuklara dedim. bunu okul yönetimine bildirin.

kısaca iş iyi niyetle bitmiyor araştırma yapıp en güzel biçimde bakılması daha önemli bir konu. hem insan hem de hayvanın sağlığı için.

Tabi ki öyle olması gerek her canlının yaşamı aynı olmaz onlarınkini de düşünmemiz gerek sahiplenirken.

Bu arada ben sormayı unuttum size AliSarp arkadaşın tavsiyelerine uydum dediğini yaptım fotoğraftaki gibi geçici olarak.

mailto:/wzgnNg.jpg

Böyle bi sistem yaptım tavsiyeye uyarak ne kadar doğru olmuş?

Keşke perde uzun olsaymış, sandalyeyin öbür farafına alıp arada daha çok ısı kalmasını sağlardın. Sandalyeden düşecek gibi duruyor. Bunu bir sehpada yapsan daha iyi olurdu.

Hazır beklettiğin su musluk suyu ise damacana kapağını açki klor uçsun. Ayrıca onuda fanus ile kalorifere aynı uzaklıkta tutki ısı aynı olsun. Yani sandalye altına al.

Fanustaki palmiye dursun ve gece havlu ile üzerini ört. Palmiye havlunun içeri kaymasını engeller. Çok az hava alacak açıklık olsun.

Su değişeceğin zaman fanustan temiz dışkısız biraz suyu ayır ve değişimin birazını bununla sağla. Komple değişmemiş olursun.

Yok düşmez ağırlık merkezi sandalyenin üzerinde kalıyor. Hazırda beklettiğim su içme suyu ve dediğiniz gibi kalorifere aynı uzaklıkta. Fanusun üzerine geçici olarak bi akvaryumcudan aldığım termometreyi yapıştırdım suyun sıcaklığını kontrol ediyorum öyle.

-Soğuduğu zaman kettlda su ısıtıp koysam sıkıntı olur mu?

Geri