Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa bize alışamadı

ramazan efe

Bronz 1 Üye
Su kaplumbağam 3 aydır bizde ama daha bize alışmadı yanına bir tane daha alsak daha iyi olur mu

Foruma hoşgeldin.

Kaplumbağalar soğukkanlı canlılar, iç güdüleriyle hareket eder tehdit algısı güvenli olan sudan çıkmamalarına neden olur.

Hareketin olduğu ortamda da çıkmazlar.

Asosyaldir. Tek başlarına yaşayabilirler. İkinci bir hayvan maliyeti ikiye katlar. Anlaşamama durumları olabilir.

Akvaryumda mı bakıyorsun?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Yem olarak hangi markaları kullanıyorsun?

Kabuk boyu kaç cm?

Akvaryumda bakıyorum su ısıtıcısı ve ısı ampulu kullanmıyorum yem olarak sadece karides yiyor ikiside 1.nin kabuk boyu 3,5 cm diğeri 4,0 cm

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası olması gerekli malzemeler. Hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olabilir. Bir an önce almalısın. Yavru hayvanlar için ölümcüldür. Lamba olunca alana çıkma isteği doğar.

Bu konuda lamba hakkında bilgi verdim.

Yem olarak tropical axolotl yemde al. Sabah bu akşam gammarusu verirsin.

Cem bey çok teşekkürler bizde birde paw journey turtle sticks var ama onu hiç yemiyorlar

Ekli dosyalar

• 17338292917549126940242795573906.jpg
    17338292917549126940242795573906.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 12
Bir de ben şuan kaplumbağaların daha küçük olduğu için 100 litrelik plastik kapta bakıyorum ama kuru alanım yok taşlardan yol yaptım ona çıkıyorlar kuru alanı nasıl yapabilirim
Ben şuan 13 yaşındayım kendi harçlıklarımla aldım kaplumbağaları fakat daha ek malzemeleri alacak kadar param yok ondan dolayı düşük bütçeli kuru alan nasıl yapabilirim

Bu konuda kuru alan örnekleri var.

CD kabından kuru alan da yapabilirsin.

Bende bu yuvayı minimum maliyetle yaptım.

Güncel fiyat listesi:

Masa Lambası 150tl
Ampul 20tl
Gıda kabı 250tl
Su ısıtıcı 400tl
Kuru alan pprc boru 200tl
Kuru alan plastik ızgara(meyve kasasından kesildi)
1733913984004.jpeg

Kuru alanı benim gibi su borularından yapabilirsin yada bir şekilde birşeyler uydurabiliirsin. Yukarıda ortalama fiyatları yazdım belki sen daha ucuza bulursun. Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman.

Yalnız kuru alanı yaptıktan sonra hayvanın kaçmaması için bir engel çıkman lazım. Kuru alandan aşağıya atlarsa hayvan zarar görür.

Son düzenleme:
Şey ısıtma lambasını aldım fakat daha ısıtıcı alamadım ısıtma lambası 15 TL aldım kabı 200 TL taşlar bedava daha başka malzemem yok bide suyu temizlemek için o hava motoruydu galiba adı ondan var ama takmadım takıyım mı

Ben bizim burada geniş beyaz olan taşlardan var onları üst üste yapıştırıp koysam olur mu kuru alan ihtiyacı görür mü ısı lambası falan var ama daha küçükler ondan. Dolayı uwb ampül almadım kabuk boyları 3.5 4.0 falan gerek var mı sizin yazdıklarınıza göre 8 cm den sonra lazımmış almadım ondan dolayı kuru alan fikri iyi mi sizce ?

Ben bizim burada geniş beyaz olan taşlardan var onları üst üste yapıştırıp koysam olur mu kuru alan ihtiyacı görür mü ısı lambası falan var ama daha küçükler ondan. Dolayı uwb ampül almadım kabuk boyları 3.5 4.0 falan gerek var mı sizin yazdıklarınıza göre 8 cm den sonra lazımmış almadım ondan dolayı kuru alan fikri iyi mi sizce ?
Kuru alan ve su ısıtıcı acil. Taşları çıkartın taştan soğuk yer ve taşlar pislik tutar.

Hava motoru suyu temizlemez iç filtre almanız lazım. Filtre ve su ısıtıcı tamamı su içinde olacak.

Uvb ampul 9cm kabuk boyundan sonra gerekli

Şey içinde suyu temizleyip temiz suyu dışarıya atan makineden var bizim bahçede beyaz yuvarlağımsu taşlar var onları üst üste yapıştırıp koymayı düşünüyorum olur mu ısıtıcı yarın alınca takıcam atlantiğinki iyi mi ıstıcı olarak marka Atlantik iyi mi alıyım mı 400 tl

Taşlardan kuru alan yapmayın bence. Taştan soğuk kaparlar.

Kullanacağınız yapıştırıcı da suya salınım yapabilir.

Çin mali isiticiları onermiyorlar ama bütçeniz buna yetiyorsa alabilirsiniz.

Su hacmine uygun güçte ısıtıcı alın.

Kuru alanın üstüne kaydırmaz halı koyarım oda taşa temas ettirmez ben sadece taşı yükseklik için koyuyorum

TM fazla wattlı olsa sorun olur mu çünkü ben burada petshop var ondan alıcam orada da ellerinde sadece bir tane kalmış ondan dolayı onu almak zorundayım hem de hızlı olsun diye

Taşları o zmn ikili ikili koyarım yan yana bide sabitlerim sıkıntı olmaz

Geri