Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa bize alışamadı

Akvaryumun genel resmini çekip at bakayım o dediğine.

Rampayı kastediyorsan CD'nin kapağını açınca sabit duruyor.

O kaptaki şeklinde yapacaksan alt köşeyi hafif ısıtıp eğiyorsun plastik sertleşince sabitleniyor. Yalnız ocakta ısıtırsan dikkat et hem erimesin hemde yanmasın 10 -15 cm mesafeden tutup ısıt.

Isıtıcı cmrt geliyor bide ben ampulü aldım ama daha takamadım nasıl takamabilirim masa lambası daha bulamadım masa lambası almadan nasıl yapabilirim suyun içinin pisliğinin farkındayım yarın temizlicem

Olduki eğilme oluyor. Rampa ile tabanın alt kısmında plastik bir parça ile birbirine yapıştır. Geniş üçgen gibi bir parça olur. Rampa açısını belirler ona göre uydurursun. Açı 45 dereceden biraz daha yukarı olursa hayvanlar daha rahat çıkar. Yani çok dik olmasın.

Seramik duy kablo fiş şeklinde bir armatür yada basit bir lambaya takıp bunu kanca ile akvaryuma doğru sarkıtabilirsin.

Tavana çengel vida tutturup sarkıtan var. Raf ayağını yan duvara monte edip onun üstünden sarkıtan var.

Yok. Videoyu oluşturunca forum için link olması lazım onu kopyalayıp yapıştır.

Abi şimdi ampulü yakmam için gerekli malzemeleri yazar mısın ben tam olarak bilmiyorum

Masa lambası yada mandallı lamba bulamazsan. Seramik duy, kablo ve fiş olacak bunu elektrikçiye yaptırabilirsin.

Yada böyle hazır ürünler var. Yapı marketlerde de satılıyor.

Buna uygun uzunlukta kablo takacaksın. Diğer ucuna fiş takıp prize takacaksın.

Abi benim amcam elektrikçi ona yaptırırım sadece senden yinede bilgi almak istedim

Bu duyların üzeri yassı çanaklı lamba gibi olanları da vardı.

Geri