Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa bize alışamadı

1000021389.jpg
dediğim şey kadının elindeki beyaz olan abi hiç kaydırmıyor

Halı kaydırmaz da olur yalnız bunlar su emici özelliğe sahip. Su alanın üstüne doğru emilim yaparsa olmaz. Alanda hayvanlar tamamen kuru durmalı.

Filtre ve su ısıtıcı için en az 15 cm su derinliği olmalı. Her ikisi de yatay konumlandırmalı olacak. Su ısıtıcı tam batacak.

Abi akvaryum değil ama kap gibi bir şeyde bakıyorum ve yüzebiliyorlar

Ekli dosyalar

• 17340252405268910422295745383628.jpg
    17340252405268910422295745383628.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 4
Kardeş gibiler 15 cm olunca kuru alan için yer olmuyor hava mı kaldırcam o zmn abi

Ekli dosyalar

• 17340253881768908062832723665886.jpg
    17340253881768908062832723665886.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 2
Abi bide taşları çıkarınca daha kuru alanı bilmiyorlar taşları çıkarınca nefes almak için zorlanırlar diye korkuyorm

Yüksekliği az. Suyu yükseltirsen kuru alanı akvaryum üstüne koyman gerekecek. 15 cm üstü kaçış boşluğu için yeterli gelir. Sadece alanı, akvaryum üstüne oturtacağın birşeye sabitlemen lazım.

Yüzeye yakın birşey koy tutunsunlar. Cam kase olur ağzı geniş bardak olur ters çvirip koy bunlara tutunsunlar. Yada ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tuttur.. Tünek olsun.

Abi tmm da ben silis kumu nerden alabilrim konya da yaşıyorum sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bide o kirleri temizlemek için iç filtre var ama küçük hepsini temizlemeye bilir takayım mı yinede iç filtrenin içinde sadece sünger var o kadar takayım mı yinede

1734026745400.png

Lamba için böyle birşey yada masa lambası alman lazım. Yalnız bunlarda sabitleme işini uydurman gerek.

Isıtıcı dandik marka. Tam batmıyorsa alma. Batıyor ve alırsan da çalışırken hava ile temas etmemesine dikkat et patlar.

Silis kum atakan petshopta satılıyor.

Isıtıcı dandik marka. Tam batmıyorsa alma. Batıyor ve alırsan da çalışırken hava ile temas etmemesine dikkat et patlar.

Silis kum atakan petshopta satılıyor.
Abi her mesajında Atakan petshop var orası neresi telefondan bir marka mı

Abi ben bütün her şeyi kendim para biriktirerek aldım kaplumbağaları bile ondan dolayı bu ısıtıcıyı gördüğüm an 50 watt var mı diye sordum cmrt gelecek dediler gidip alıcam ve orada içini açıp bakıcam sağlam mı diye ondan dolayı silis kum kaç kg almalıyım ucuz bildiğin yer varsa orayı önerir misin çünkü param şuan yok biriktirme aşamasındayım ısıtıcı için 400 TL var ondan kalan para ile üstüne koyup silis kum alıcam inş

Sadece kaplara para vermedim onlar elimizde vardı boşa gitmesin diye kullandım ve bazı kişiler bunları kullanıyormuş sizde ilk aşamada olur demişsiniz ondan dolayı kullanıyorum

Abi ben bütün her şeyi kendim para biriktirerek aldım kaplumbağaları bile ondan dolayı bu ısıtıcıyı gördüğüm an 50 watt var mı diye sordum cmrt gelecek dediler gidip alıcam ve orada içini açıp bakıcam sağlam mı diye ondan dolayı silis kum kaç kg almalıyım ucuz bildiğin yer varsa orayı önerir misin çünkü param şuan yok biriktirme aşamasındayım ısıtıcı için 400 TL var ondan kalan para ile üstüne koyup silis kum alıcam inş
.

Yok istanbuldaydı sanırım bir firma zamanında bundan çok alışveriş yapmıştım. Diğer firmalara göre daha hesaplı veriyor. Bir de güvendiğim bir firma bir yamuklarını görmedim. Diğer alışveriş yaptığım firmaların bir kısmı battı sanırım siteleri kapandı. Bir kısmı ucuz kalitesiz ürünlere yöneldi. Bir bunlar düzgün gidiyor. Alışveriş yapmadığım firmaları da öneremiyorum. Atakan ile son birkaç aydır iletişim halindeyim. Gerekli olan malzeme ve yemleri söylüyorum. Tedarik ediyorlar. Bir tek omega one ile anlaşmaları yok. Ona cavrıyorum ama yapmıyorlar.

Geri