Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa bize alışamadı

Filtre ama her şeyi çekmiyor ya çekiyor tabi ama mesela dipteki pislikleri fotoğrafta görmüşsündğr nasıl çekebilir

Filtre ama her şeyi çekmiyor ya çekiyor tabi ama mesela dipteki pislikleri fotoğrafta görmüşsündğr nasıl çekebilir
Biraz psilik kalıyor. Onlarda su temizlenince gidiyor. Su pompası yada bir hortum yardımıyla dip çekimi yapabilirsin. Yada suyun tamamını değiştirebilirsin.

Su sifonu, Su pompası görseli:
1734369969229.jpeg

Abi bişey dicem benim kaplumbağaların olduğu kap kırılmış da her yer su oldu ondan dolayı hepsini çıkarttım şimdi kaplumbağalarımı ölüm kabına koydum bir tane ölüm kabım var içinde 2 tane kaplumbağa var ben şimdi ne yapacağım yani bir şey olurlar mı şöyle bir hafta iki hafta sonra falan olacak

Abi bişey dicem benim kaplumbağaların olduğu kap kırılmış da her yer su oldu ondan dolayı hepsini çıkarttım şimdi kaplumbağalarımı ölüm kabına koydum bir tane ölüm kabım var içinde 2 tane kaplumbağa var ben şimdi ne yapacağım yani bir şey olurlar mı şöyle bir hafta iki hafta sonra falan olacak
Ne kadar erken yeni yuvaya geçersen o kadar iyi. O kapta su ısıtıcı da olmaz.

Acilen halletmen lazım hayvanlar bu kışı zor çıkartır.

Kap neden kırıldı? Su kabın içerisindeyken taşımayın. Dip sifonu ile suyu başka kaba boşaltın.

Kabın içindeki su evin içine boşaldı birden patladı hemen kaplumbağaları aldım ölüm kabına koydum ısıtıcı takamıyorum maalesef peteğin üstünde duracak

Neden kırıldığını bilmiyorum aniden alt taraftan kırıldı galiba su çok olınca ağırlık yaptı ve kırıldı

Evde olabildiğince büyük kimyasaldan yana sterilize edilmiş birşey varsa ona koy. Ne kadar büyük o kadar iyi. Su ısıtıcı kullanılabilmeli kış ayındayız.

tekrardan Merhaba iyi günler benim kaplumbağaların ısıtıcısını önceki hafta pazartesi sipariş ettim fakat daha gelmedi normalde 12 ltlik kapta duruyorlardı silis kumu koydum ama yıkadıkça içinden siyah toz çıkıyordu 10 15 kere yıkadım fakat gitmiyorlardı tekrardan beliriyor umarım bir sorun değildir ve petekler 50 derecede yanıyor o ölüm kabına kumunu koyup peteğin üstüne koydum kumdan dolayı su hızlı ısınmayacsğı için peteğin vanası full açık

1: sizce iyi bişey mi yaptım

2:kumdaki siyahlı şeyler zararlı mı çünkü hiç gitmedi yıkıyorum gidiyor fakat tekrar geliyor ne yapmam lazım

Geri