Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa ne zaman bana alışır

bugra-4646

Platin 5 Üye
Birkaç gün önce su kaplumbağası aldım yem veriyorum yemi karaya koydum ordada yemedi ne zaman yer bana ne zaman alışır cevaplarsanız sevinirim

Su kaplumbağasının tükürük bezi yok yemi suya atmanız lazım sadece suda yiyebilir
Benim Kendi deneyimim 1 haftada alışmışlardı
İlk alınan günlerde yem yemiyorlar çoğunlukla alışma sürecinde olduğu için
ani hareketlerden kaçının maalesef hemen korkuyorlar : D

Birkaç gün önce su kaplumbağası aldım yem veriyorum yemi karaya koydum ordada yemedi ne zaman yer bana ne zaman alışır cevaplarsanız sevinirim
suyunuz derin değil ve gördüğüm kadarıyla su ısıtıcınız yok. Şuan ölüm kabından tek farkı ısıtıcı lamba olması. Ona da korktuğu için çıkamıyor. Suyun derin olmaması ve suyun soğuk olması hayvanın metabolizmasını etkiler. Acilen yeni bir akvaryum edinmeniz lazım, imkanınız yoksa sahiplendirin hayvana yazık olmasın.

suyunuz derin değil ve gördüğüm kadarıyla su ısıtıcınız yok. Şuan ölüm kabından tek farkı ısıtıcı lamba olması. Ona da korktuğu için çıkamıyor. Suyun derin olmaması ve suyun soğuk olması hayvanın metabolizmasını etkiler. Acilen yeni bir akvaryum edinmeniz lazım, imkanınız yoksa sahiplendirin hayvana yazık olmasın.
Suyu yükseltsem sorun olmazmı bide hayvan suyun üstüne cikamiyo yani yerin dibinde geziyo bide şuan geçici akvaryum buyutecem bide vitaminlerini alcm

Akvaryum 15-20 cm yüksekliği o kadar koyacm suyu yani yerden yükseltecem baya
Sana şunu söyleyeyim kaplumbağanı az suya alıştırma ben az suya alıştırdığım için şu anda suyu arttıramıyorum korkuyorlar 3 cm kaplumbağaya göre 15-20 yeterli ama kuru alana çıkabildiğinden emin ol

Böyleyken cikiyo bunun yarısına yükseltsem yuvayı suyuda yükseltsem cikabilirmi su üstüne çıkmıyor şuana kadar görmedim su ustune çıktığını
IMG_20250224_153808.jpg

İplerle delip assam akvaryuma ip sorun olurmu bir tahta parcası yada bı plastik bişey koysam olurmu

Son düzenleme:
Su ısıtıcı lazım. Tam batan model olacak bunun için güvenlik sınırı da 15 cm su derinliği.

Bu hayvanlar balık gibi yüzer. Başta derin su psikolojisi olabilir. O zaman alan rampasına tutunur. Sonra alışır. Ayaklarını yürüme yerine yüzmeye çalıştırsın.

Akvaryum ufak buna birşey konmaz. Hayvanın yüzeceği alan olmalı ki bacak kasları çalışsın.

Bu beta balığı akvaryumu.

Geri