- Katılım
- 24 Eki 2012
- Mesajlar
- 29,238
Temizledikten sonra iyice yıkayın. Suyu peçeteye emdirin. Yiyeceği ölçüde (miktarda) strechte sarın. Buzluk arkasına doğru koyun. Bütün olarak koyunca çıkar koy çıkar koy ısı alıyor.
King karides tarzı iri ise ortasından büyük damar geçiyor onu da çıkarın.
Normalde de kokusu olan birşey.
Bozulmamışsa çözüldükten sonra yıkayın. 10 dakika kadar haşlayın. Haşlamadan bir 5 dakika kadar elma sirkesi döküp bekletirseniz iyi olur. Sonra yıkayıp haşlayın. Yalnız kokusu kalırsa hayvan yer mi bilmiyorum. Bir tane deneyin.
Kerevit sakın almayın. %60-70 firesi var. Temizlemesi de ayrı bir dert.
King karides tarzı iri ise ortasından büyük damar geçiyor onu da çıkarın.
Normalde de kokusu olan birşey.
Bozulmamışsa çözüldükten sonra yıkayın. 10 dakika kadar haşlayın. Haşlamadan bir 5 dakika kadar elma sirkesi döküp bekletirseniz iyi olur. Sonra yıkayıp haşlayın. Yalnız kokusu kalırsa hayvan yer mi bilmiyorum. Bir tane deneyin.
Kerevit sakın almayın. %60-70 firesi var. Temizlemesi de ayrı bir dert.