Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

Croom

Gümüş 5 Üye
Ben 2 yıl önce 2 tane kaplumbağa aldım ve hep onlara plastik kapta baktım şükürler olsun ki bir sağlık problemleri yok ben göremiyorum yani ve hep yem verdim yeni yeni farklı yiyecekler verildiğini öğrendim ve dün 1 tane akvaryum aldım baya geniş ve derin fakar içinde bir lamba var dibe sabitlediğim ışık beyaz ışık vede 2 kaya ve 2 kaplunbağa filtre uvb ışık ıstıcı felan yok fiyatları biraz fazla geldi ve kuru alanlarıda yok kayaya çıkmıyorlar bende kuru alan yapıcam kayalar yine kalıcak onlar için çok endişeleniyorum üzülüyorum onlara zarar gelmesini istemiyorum yardım edin ne yapmam gerek onlar için gerçekten çok seviyorum onları :S

RE: Bir Yardımcı Olsanız

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Bu konuyu okumanızı öneririm. Eksik olanlar önemli. Su ısıtıcısı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası olmazsa olmaz. Uvb yerine bir süre devit 3 kullanabilirsiniz.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Beslenme konusu içinde bu konuyu okumanızı öneririm.

Sağlıkla yaşamaya devam etmelerini dilerim.

Sağlıkla yaşamaya devam etmelerini dilerim.

Cvp: RE: Bir Yardımcı Olsanız

AEK' Alıntı:
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Bu konuyu okumanızı öneririm. Eksik olanlar önemli. Su ısıtıcısı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası olmazsa olmaz. Uvb yerine bir süre devit 3 kullanabilirsiniz.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Beslenme konusu içinde bu konuyu okumanızı öneririm.

birde şuan bilgisayarın yanındalar dediğim gibi dipte bir ışık var rx-300 adlı suyu ısıtır dedi pet-shoptaki adam ama ben bir fayda göremedim pek birde kocaman yerde hiç gezmiyolar hep aynı yerde bazen öbür taraflara gıdıyolar ve çoğunlukla uyuyorlar dipte uyuyorlar taşlara hiç çıkmıyorlar

RE: Bir Yardımcı Olsanız

Suyu derece ile ölçmelisiniz. O lamba suyu ısıtmaz 26-28 derece olmalı. Çok eksik var. Bu şekilde hasta olurlar. Zaten durgunlaşmışlar. Metabolizmaları yavaşladığı için bu şekildeler. Akvaryumun üzerini açıp taşları üst üste dizerek nir kuru alan yapmalı ve en azından nir masa lambası ile o bölgeyi ısıtmalısınız. Soft ampul kullanmanızı öneririm. Kuru alan ısısı 31-33 derece olmalı. Ancak filtre ve ısıtıcıda çok önemli.

Cvp: RE: Bir Yardımcı Olsanız

AEK' Alıntı:
Suyu derece ile ölçmelisiniz. O lamba suyu ısıtmaz 26-28 derece olmalı. Çok eksik var. Bu şekilde hasta olurlar. Zaten durgunlaşmışlar. Metabolizmaları yavaşladığı için bu şekildeler. Akvaryumun üzerini açıp taşları üst üste dizerek nir kuru alan yapmalı ve en azından nir masa lambası ile o bölgeyi ısıtmalısınız. Soft ampul kullanmanızı öneririm. Kuru alan ısısı 31-33 derece olmalı. Ancak filtre ve ısıtıcıda çok önemli.
tamam saol ama size özel mesaj gönderebilsem daha iyi olcaktı göndermiyorum.Fakat şimdi taşlar 2 tane ve üst üst konulamayacak şekilde ben yarın cd ile yapmayı düşünüyorum lambada alıcam kuru bölgeyi ısıtmak için, filtre de alıcam fakat ısıtıcı zorunlumudur onuda almam gerekir mi fiyatları ne kadardır ve şuan çok hareketsizler ve durgun ölebilirler mi veya ne kadar yaşarlar böyle :S

Cvp: Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

Kaplumbağaların bakımı konusunda bilinçli olmanız çok güzel. Ancak ısıtıcı ve filtre olmazsa olmaz ekipmanlardır. En kısa zamanda temin edilmelidir. Hele ki kış ayını ısıtıcı olmadan geçiremezsiniz. Kapluşlar açısından çok riskli bir durum ve hastalanma ihtimalleri de çok yüksek. Size tavsiyem öncelikle ısıtıcı almanız yönünde olacaktır.

Arkadaşım ben sana ilk önce şunu söyliyim cd ile kuru alan yapman,filtre almandan çok çok daha önemli bi durum varsa ısıtıcıdır ve kaplumbağalarının o şekilde olmasının en büyük etkeni yine ısıtıcıdır.çünkü suyun ısısını sağlayıp metabolizmalarını aktifleştiren şey ısıtıcıdır.ilk ısıtıcıyla başla o olmadan ne filtrenin nede diğerlerinin bi faydası yok yine hastalanıcaktır.en azından şimdilik 20-25 tl ısıtıcılar var onlardan alabilirsin hiç almamaktansa sonra değiştirirsin.

seref' Alıntı:
Arkadaşım ben sana ilk önce şunu söyliyim cd ile kuru alan yapman,filtre almandan çok çok daha önemli bi durum varsa ısıtıcıdır ve kaplumbağalarının o şekilde olmasının en büyük etkeni yine ısıtıcıdır.çünkü suyun ısısını sağlayıp metabolizmalarını aktifleştiren şey ısıtıcıdır.ilk ısıtıcıyla başla o olmadan ne filtrenin nede diğerlerinin bi faydası yok yine hastalanıcaktır.en azından şimdilik 20-25 tl ısıtıcılar var onlardan alabilirsin hiç almamaktansa sonra değiştirirsin.

pet-shoptakiler almanıza gerek yok bozulan bir alettir felan dedi gerçektende bozulur mu yoksa kullanışlımıdır.

mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=243
Burada ısıtıcı fiyatları var. Akvaryum hacmine uygun olanlardan almalısınız. Kapasitesi az yada fazla olmamalı.

Cvp: RE: Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

AEK' Alıntı:
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=243
Burada ısıtıcı fiyatları var. Akvaryum hacmine uygun olanlardan almalısınız. Kapasitesi az yada fazla olmamalı.

size ne kadar teşekkür etsem azdır emre abi gerçtekden yarın okuldan gelirken 10-15 tl lik bir ısıtıcı alıcam ve takıcam daha sonra arkadaşımdan filtreyi alıcam ve son olarak kuru bir yer yapıcam ve şimdi endişelenmemin sebebi ise hepsini aldım taktım daha iyi olacaklar dimi ölmezler gerçtekdende üzerime bir sorumluluk aldım ve onlara iyi bakmam lazım boşver ölsün nesli çok dememem lazım onlarda ALLAH ın verdiği bir canı taşıyor.

Marka sorarsanız eheim, tetra, jbl gibi olanları öneririm. Bütçenize göre seçersiniz.

Siz onlara iyi bakım koşulları sağladığınıza ve elinizden geleni yaptığınıza inandığınız sürece içiniz rahat olsun :)

birde emre abi akvaryumum kare bir şekilde uzun taraf 40cm kısa taraf 30 cm Akvaryum Isıtıcısı 200 W Isı Ayarlı-Termostatlı böyle birşey yeter mi acaba ?

100 watt yeterlidir arkadaşım 200 watt fazla olur.

Çok fazla. Akvaryum yüksekliği ne kadar? Hacim hesabını yapmalıyız.

Eğer yükseklikte 30 yada 40 ise 36 yada 48 lt eder. Maksimum 50 w ısıtıcı gerekir. 100 w olanda çok gelir.

o boyutta bi akvaryum için 50 watt ısıtıcı yeterli ama ilerde daha büyük bi akvaryum almak zorunda kalacağın için 100 watt ısıtıcı almanı öneririm.

abi özel konuscagımız bir olsa ölze mesajdan oda olmuyor ben mesaj gönderemiyorum ileti yani kimseye.Dediğim gibi abi akvarum kare uzun taraf 40 cm kısa taraf 30 cm yüksekliği 22 cm abi

şimdi 50 watt mı alayım 100 watt mı ?

Croom' Alıntı:
abi özel konuscagımız bir olsa ölze mesajdan oda olmuyor ben mesaj gönderemiyorum ileti yani kimseye.Dediğim gibi abi akvarum kare uzun taraf 40 cm kısa taraf 30 cm yüksekliği 22 cm abi

şimdi 50 watt mı alayım 100 watt mı ?

hangini alayım bilemedim şimdi 100 watt alayım en iyisi ısıyı düşürürüm ?

20-25 lt akvaryum. Yukarıya kadarda dolu değildir. 100 w çok fazla. Maksimum 50 w olmalı.

yani 50 watt alayım dimi ?

Malesef özel mesajdan bilgi paylaşımı yasak. Hem burada arkadaşlarda yorum yapsınki birimiz gata yaparsak uyarma şansı olsun. Yada akla gelmeyen bir öneri çıksın. Gerçi burada durum net.

Geri