Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

Cvp: Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

Croom' Alıntı:
emre abi bir hızlı söylesen çok işim var kaplunbağalar suan karadalar suyun içine koymadım birde benim ıstıcıda şer 2 şer atlıyor onun için 22 alayım ayarı suyun içine koyayım gideyim derece alayım dimi abi

şimdi ısıtıcyı koyayım mı abi 22 alıp ayarı kaplunbağlarıda salayım içine derece alıp geleyim ?

Bu arada 2 şer artması kötü olmuş. Hangi marka ısıtıcı aldın. Belki arada bir çizgi daha vardır. Rakamlar karışmasın diye ara dereceleri yazmamışlardır. Çünkü hemen hepsi 1 er derece artar.

Croom' Alıntı:
yani eczaneden olur dimi abi pet-shop uzak eczane yakın ordan alsam oda civalı ve camlı ?

Olur. sadece insan ısısı değil oda ısısı ölçenlerden iste. Zaten insan ısı ölçerleri sanırım artık dijital oldu. Civa kullanılmıyor.

AEK' Alıntı:
Croom' Alıntı:
emre abi bir hızlı söylesen çok işim var kaplunbağalar suan karadalar suyun içine koymadım birde benim ıstıcıda şer 2 şer atlıyor onun için 22 alayım ayarı suyun içine koyayım gideyim derece alayım dimi abi

şimdi ısıtıcyı koyayım mı abi 22 alıp ayarı kaplunbağlarıda salayım içine derece alıp geleyim ?

Bu arada 2 şer artması kötü olmuş. Hangi marka ısıtıcı aldın. Belki arada bir çizgi daha vardır. Rakamlar karışmasın diye ara dereceleri yazmamışlardır. Çünkü hemen hepsi 1 er derece artar.

Croom' Alıntı:
yani eczaneden olur dimi abi pet-shop uzak eczane yakın ordan alsam oda civalı ve camlı ?

Olur. sadece insan ısısı değil oda ısısı ölçenlerden iste. Zaten insan ısı ölçerleri sanırım artık dijital oldu. Civa kullanılmıyor.

o zaman şimdi gidiyorum camlı ve civalı oda ısısı ölçer dereceden alıyorum ve geliyorum

tamamdır emre abi senin dediğinden aldım eczanede yokmus gittim pet-shopa ordan aldım vantuzlu şimdi nabıcam ?

emre abi pet-shoptan aldım şimdi nasul ölçücem vantuzlu nereye yapıtstırmam lazım tam olarak ??

Suyun içine akvaryum camına yapıştır. Ölçüm yerleri sana bakacak şekilde olsun. 15 dk bekleki suyun gerçek ısısını gör. Bundan sonra hemen ısıtıcıyı takıp işleme başlarsın.

çok teşrkkürler iyiki varsın emre abi de şimdi derecenin hepsini mi sokayım yoksa ucu içine temaz etse yeter mi ?

Komple suya sok. Aksi halde yanılır.

Önemli değil Alper. Şu ısı işini halledip rahatla sende :)

tamam emre şimdi soktum komple suya o ölçerken bende cd ve vantuzla bir kuru yer yapıyorum hemen :)

Croom' Alıntı:
tamam emre abi şimdi soktum komple suya o ölçerken bende cd ve vantuzla bir kuru yer yapıyorum hemen :)

Croom' Alıntı:
tamam emre şimdi soktum komple suya o ölçerken bende cd ve vantuzla bir kuru yer yapıyorum hemen :)

Croom' Alıntı:
tamam emre abi şimdi soktum komple suya o ölçerken bende cd ve vantuzla bir kuru yer yapıyorum hemen :)

yanlışlılla emre yazdım hızlı yazmaktan kusura bakma abi

Önemli değil Alper, hızlıca konuyu halletmeye çalışıyorsun. Şimdi daha sakince montaj ve startı verebilirsin. Dereceyi beklerken ısıtıcıyıda monte et, hatta biraz daha su koy derim. Su çok az.

suyu koydum bayada şimdi kuru alan yapayım öyle koyucam su.nasıl monta edicem ısıtcıyı onu bilemedin kutusunda dibe yatırmayın resmi var çarpı var yan yapıstırın diyor ama komple suya mı sokucam ısıtıcıyı yoksa yan mı takıcam eğer yan takarsam başı akvaryumun dibine değsin mi yoksa biraz daha yukarı mı ?

Biraz dipten yukarıda kalsın. Yani dipten en az 3-4 cm yukarıda tut. Tabi su dışında kalmıyorsa. Yan cama yan bir şekilde su içinde orta yada biraz aşağı kalacak şekilde vantuzları monte et. Marka ve modeli nedir bu ısıtıcının?

SMART YGS-100 WATT da abi komple ıstıcı suyun içinde mi kalsın yoksa tepesindeki kablo yeri biraz dışarda mı kalsın

Croom' Alıntı:
SMART YGS-100 WATT da abi komple ıstıcı suyun içinde mi kalsın yoksa tepesindeki kablo yeri biraz dışarda mı kalsın

abi su tam 20 derece kaça getircem ısıtıcıyı

he emre abi ?

Isıtıcıyı 20 dereceye ayarla. bence zaten en az 2 derece üzerine çıkacak.

tamamdır yanlız abi o tellerin birazı yukarıda kaldı.birde suyu şimdi koydumda kuru alan yok birşey olmazlar dimi kafalarını sudan çıkartamıyolarda şuan

Bir açıklamaya şu an rastlamadım. Ama kutusunda komple su içinde dursun diyorsa tamamen sokmalısın.

Croom' Alıntı:
tamamdır yanlız abi o tellerin birazı yukarıda kaldı.birde suyu şimdi koydumda kuru alan yok birşey olmazlar dimi kafalarını sudan çıkartamıyolarda şuan

Tellerin birazı yukarıda mı kaldı? Isıtıcıdan mı bahsediyorsun? O şekilde olmaz. En az kafa kısmına kadar batmalı. Isıtıcı zarar görür.

tamam abi de şimdi suyu çok koyamam gerekıyor o zamanda nasıl suyu değiştircem :D çok ağır olcak akvaryum birazdaha su koydum tamam şuan ışık yanan yere kadar suyun içinde yani tellerin hepsi suyun içinde vede abi suan ısık kapandı yirmiye gelmis su sıcaklıgı 20 deydi zaten :D

baktım abi tellerin hepsi suyun içinde sorun olmaz dimi emre abi ?

abi bide yem attım yukarı çıkamıyolar yemi yemeye nasıl olcak bilmiyolar sanırım yukarı doğru nasıl yicekler yemi :S birde kaç yapayım ısıtıcı dereceyi durdu ıstıcı

Su ısısnı 22 yapıp 3 saat bekle. Yavaş yavaş adapte olsunlar.

Su içine bir yapay bitki yada kaya koyki tutunabilsinler. Kuru alanıda ayarlarsın hemen zaten.

abi 22 yaptım fakat ıstıcının ışığığ yanmıyor abi çevridim kırmızı şeyi 22 ye ışığı yanmıyor

Bir kademe daha yükselt.

tamammmm korktum bozuldu diye ya :D 24 derece yaptım suan :D

Croom' Alıntı:
tamammmm korktum bozuldu diye ya :D 24 derece yaptım suan :D

emre abi birde suan kuru alan yok su seviyesi yüksek napçam şimdi birde akvaryumuma ısık koysam olur mu o rx-300 ü ?

suan 24 derece oldu ve durdu emre abi

İşte hızlıca arttı. Yüksek güçteki ısıtıcının sonucu. Bu şekilde 3 saat dursunlar. Bu ısıya adapte olsunlar. Daha sonra bir kademe daha artırırsın.

Su içi lambasını takman fayda sağlamaz.

Kuru alanı yapmaya başla. Yarın ona ihtiyaçları olacak. Birde dediğim gibi su içinde tutunacakları bir taş, kök yada yapay bitki olsunki rahatça yüzeye çıksınlar.

Kuru alanı yapınca kaçmasınlar diye etrafını çevir bence yada suyu biraz azalt. Bir şekilde yapman gerekir. Tabi kuru alanıda ısıtmak için lamba gerekiyor.

Geri