Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

Cvp: RE: Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

AEK' Alıntı:
İşte hızlıca arttı. Yüksek güçteki ısıtıcının sonucu. Bu şekilde 3 saat dursunlar. Bu ısıya adapte olsunlar. Daha sonra bir kademe daha artırırsın.

Su içi lambasını takman fayda sağlamaz.

Kuru alanı yapmaya başla. Yarın ona ihtiyaçları olacak. Birde dediğim gibi su içinde tutunacakları bir taş, kök yada yapay bitki olsunki rahatça yüzeye çıksınlar.

Kuru alanı yapınca kaçmasınlar diye etrafını çevir bence yada suyu biraz azalt. Bir şekilde yapman gerekir. Tabi kuru alanıda ısıtmak için lamba gerekiyor.

öncelikle saat 9 da 26 derece yapacam o zaman ve ıstıcı ne onu 25 nede 27 yapıcak 26 sabit durucak dimi emre abi ?.Ve kuru alanım cd den yaptım hazır takmak kaldı suyun dibinde 2 tane taş var ama taşa çıkınca yine eremiyorlar :D vede suyun miktarını azaltırsam ıstıcı telleri çıkar meydana :S ve filtre almam lazım çünkü su çok dolu oldu nasıl temizlicem bilmiyorum :D

Filtre zaten gerekiyor. Bir tanede ufak yapay bitki ile yüzeyin altına ulaşıp taşı kaldırabilirsin.

Bence yarın bu kalanları hallet. Kuru alanı gündüz soft bir ampul ile ısıtman gerekiyor. Masa lambası falan varsa şimdilik onunla idare et. Zamanla geliştirirsin.

Bence suyu 26 yapınca bırak öyle kalsın.

Cvp: Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

tamam emre abi birde benim kapluşların adını nasıl yazacam birde masa lambasını hemen almasam olur mu ?

Evde masa lambası yok mu? Eğer yoksa masa lambası değil mandallı lamba alman daha iyi. Kuru alan gerekir ve sıcak olmalı. Isı orada 31-33 derece olmazsa sorunlar yaşanır. Sanırım konunun başında ne kadar önemli olduğunu yazmıştım.

Kaplumbağaların adını nereye yazacaksın?

senin gibi yazdığın yere yazcam abide şimdi kuru alan yapınca sıcak olmazsa yine çıkarlarsa oraya sorun olursa ne olabilir ?

Hasta olma riski var. Orayı ısınmak için kullanacaklar. Vücut ısılarını yükseltmeleri gerekirken sudan daha soğuk bir yere çıkmış olacaklar. Gerçi sıcak olmayan kuru alanı kullanacaklarını sanmam. Ama genede orası kesin sıcak olarak gerekli.

Profil sanırım bir bölüm vardı. Oraya yazıyorsun. Kişisel notmuydu adı hatırlamıyorum.

O kısım kalkmışta olabilir.

şuan kuru alanı yapıcam ama orayı ısıtıccak bir şey yok :S

Zaten akşam oldu. Yarın gündüz konuyu çözmen iyi olur. Hayvanlar iyice toparlanır.

emre abi peki bu cd üstündeki halı kaymazı nasıl sabitlicem kendini çekerçen düşürmesin kaymazı :D

Akvaryum silikonu kullanman gerekir. Bulana kadar sivri tarafı olmayan ataş yada mandal ile idare etmen gerekir.

emre abi birde yem yediremiyorum yemek istiyorlar fakat yiyemiyorlar su yüksek ya

Bence alışırlar. Sabah yem verip durumlarına bak. Ama dediğim şartlar iştah vs konularında direk etken. Tamamladığında daha iyi sonuç alabilirsin. Tutunabilecekleri bir malzeme koymayı unutma. Gece nefes almaya çıkarken yardımı olur.

Cvp: RE: Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

AEK' Alıntı:
Bence alışırlar. Sabah yem verip durumlarına bak. Ama dediğim şartlar iştah vs konularında direk etken. Tamamladığında daha iyi sonuç alabilirsin. Tutunabilecekleri bir malzeme koymayı unutma. Gece nefes almaya çıkarken yardımı olur.

su seviyesi baya yüksek oldu tutunacakları bişey koysam su içine alıyor boyu az geliyor bir ot alırım ama şimdi şu kuru alanı yapsam alıslara iyi olacak yem yediremiyorum :S

emre abi su ısısını saat dokuzda 26 derece yaptım ve bıraktım öbürü gezinirken öbürü ise öyle dipte duruyor arada geziyor anlamadım bende.Ve çok acayip gözleri dikkatli baktıgımda göz bebekleri küçülüp büyüyor işte bir kaç fotoğraf paylaşmak istedim ve akvaryumumu gör istedim emre abi.Sürekli suyun dibinde duruyor öbürü çarpıyor aynen öyle suyun içine hareketsiz sürükleniyor gözlerini kaptıyor bazen öyle açık kalıyor duruyor neden böyle oldu :S yemde veremedim ona sabah yedi en son su dereceisi 25 derece

Croom' Alıntı:
emre abi su ısısını saat dokuzda 26 derece yaptım ve bıraktım öbürü gezinirken öbürü ise öyle dipte duruyor arada geziyor anlamadım bende.Ve çok acayip gözleri dikkatli baktıgımda göz bebekleri küçülüp büyüyor işte bir kaç fotoğraf paylaşmak istedim ve akvaryumumu gör istedim emre abi.Sürekli suyun dibinde duruyor öbürü çarpıyor aynen öyle suyun içine hareketsiz sürükleniyor gözlerini kaptıyor bazen öyle açık kalıyor duruyor neden böyle oldu :S yemde veremedim ona sabah yedi en son su dereceisi 25 derece

bu dipte dururken çektiğim
mailto:/wiske1.jpg
buda dipte öyle uyurlen kıpırdamadan tepki vermeden
mailto:/wl6rew.jpg
bu gariban akvaryumum :D
mailto:/6dsmee.jpg
buda çapkın öyle takılırken :D
mailto:/333fo6u.jpg

ve bunlar yazmaya bitirdim şaşkın uyandı öyle geziniyor ama diğeri kadar aktif degil :S neden böyle emre abi yem yemediği için olabilir mi ?

Hayvanın metabolizması yavaşlamış artık. Yem yememek ve soğuk onu birkin kılmıştır. Sabah suyu 27-28 derece yap. Vitamin vermeni öneririm. Yemlerinede sabah vitamin damlatıp ver. Kuru alan lambası ayarladın sanırım. Resimlerde bir ışık parlıyordu.

alper kuru alandaki o kabuk kenara çok yakın üstüne basıp dışarı atlamasınlar, aman diyim. ısıtıcının üst kısmı bayağı bir dışarda onu termostat kısmı üsttedir. şu haliyle suyun sıcaklığını değil havanın sıcaklığını algılıyor. bir de seçemedim camsa patlama riski var. fişten çekip soğuduktan sonra tepesi açık veya batan cinsten hangisi ise ona göre konumlandır.

mertcan suyun ısısını 28 dereceye getirartık belki 1 saat daha fazla bu durumda tamamen hastalanıcak.bence riske edilmemesi gerek daha fazla hemen getirilmeli her 3-4 saatte bir arttırmak bence aşırı yavaş bi durum.daha yavru emin olun 1 saat 24 de kalması bile etkiler hasta olmasına sebep.hasta olmasındansa süreyi azaltıp daha çabuk arttırılmasını yeğlerim yinede senin kararın tecrübelerimle benden söylemesi.sonra hasta olduğunda neden bian önce arttırmadım çok bekledim diye pişman olma.

alper dicektim kusura bakma

teşekkür ederim herkeze ilk önce emre abi vitamin alıcam ve kuru alan lambası daha yokta o lambayı taktım oraya yine biraz ısı sağlıyor vede bu sabah şaşkına yani metobolizması yavaş olan kapluşum yemek yedi kendine geldi ama uyumaası biraz azaldı yine uyuyor ama o kadar değil.Ve cem kabuk orda evet ama ordan çıkamazlar etrafını sarılı yani oranın ama ısıtıcnın telleri tamamen suyun içinde nasıl takıcam ısıtıycı :S uzun geldi baya çapraz mı taksam nasıl bilemedim yoksa yan olarak mı takayım evet cam patlama riski var fişten çekince soğusun öyle konumlandırcam ama nasıl vede suya batan cinsten yani şuan suyun ısısı 26 derece suyun sıcaklıgı ıstıcıda da 26 derece ıstıcıydakini 28 e getireyim değil mi ?

suya batan cinstense dibe yakın yatay konumlandır ister dibe ister yan cama vantuzla. ben 28 dereceye ayarladım. sudan çıkmıyorlar. lamba yaktığım zamanda sadece kuru alana çıkıyorlar o ısıda orada yetiyor geceleride kapağı örtüyorum.yani üşüme durumları minimumda. seninkiler lambanın yanmadığı zamanda da çıkıyorlarsa mesela gece gibi, 26 derece uygundur. böylece dışarı çıktığında hava soğukluğundan minimum etkilenir.

benimkiler oraya çıkmıyor ki fazla dün yaptım taktım zaten :D onun için 28 derece yapayım birde ısıtcıyı yan vatuzlarsam bu sefer kopmle suyun içinde kalcak ben nasıl ayarlıcam ısıyı veya ıstıcı zarar görmez dimi

Geri