Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

Cvp: Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

Croom' Alıntı:
yani 50 watt alayım dimi ?

Evet 50 w ideal. Bu akvaryum sana uzun süre gitmez. İleride mecburen ekipmanlarla değiştirmen gerekir ama çare yok.

eğer suyun sıcaklığını ölçen termometren varsa 100 watt da alabilirsin ileride maddi imkanın kısıtlı olursa diye düşünerek sölüyorum.sonuçta suyun ısısı 28 derece olduktan sonra problem olmaz diye düşünüyorum tabi imkanın varsa ileride ısıtıcı alma sıkıntı yaratmıcaksa 50 watt şuanlık daha uygun.

100w alıp dereceyi 22-24 e getırıp dereceden 28 e gelmesini sağlarsınız ya , ya da 50w ısıtıcı alırsınız 28 yaparsınız 28 olur

100 w ısıtıcı alırsan kesin suya batandan almalısın. O akvaryum yüksekliğinden büyükler.

Ama bence ne kadar derece ayarıda yapılsa 100 w ısıtıcı çok gelecek. Bu ısıtıcı hacmin iki katı bile değil dört katı güçte.

Bir ihtimal alıp denendikten sonra uymazsa düşük güçlü olan alınarak bunun ileriye yönelik yedek kalması olabilir.

hmm ben 100 watt aldım fakat suya girse birşey olur mu olmaz mı nasıl anlarım, pet-shoptaki kadın watt düşerse fiyat yükselir dedi bende ilerdede değiştirmemek için 100 watt aldım nasıl olucak şimdi ?

Croom' Alıntı:
hmm ben 100 watt aldım fakat suya girse birşey olur mu olmaz mı nasıl anlarım, pet-shoptaki kadın watt düşerse fiyat yükselir dedi bende ilerdede değiştirmemek için 100 watt aldım nasıl olucak şimdi ?

he şimdi gördüm arkadaşlar suya batanlardamış 100 watt ısıyı kaça çekmem gerekıyor birde suyu sıcaklıgı 28 derece yapacaz diyelim 28 derince olunca kendi kendine duruyormuş ısısı düşünce tekrar devreye giriyormuş napmam gerek ?

alper akvaryuma denk ısıtıcı almadığın için akvaryum içine mutlaka bir derece alman lazım ki o şekilde ayarı yapıp denk ısıya getirebilirsin. şu an 24 derceyi geçme hatta 23 sabit olur ama derecesiz dengeyi bulamazsın evde derece varsa suyun içine at daha doğrusu cam dışından rengini görebileceğin şekilde konumlandır. derece yoksa yoksa 23 derecede ayarla ve bir an önce temin et.

ısıtıcını, dibe yakın şekilde yatay konumlandırma yap su değişimlerinde fişini çek, soğumadan sudan çıkarma hava teması camını patlatır.

cem' Alıntı:
alper akvaryuma denk ısıtıcı almadığın için akvaryum içine mutlaka bir derece alman lazım ki o şekilde ayarı yapıp denk ısıya getirebilirsin. şu an 24 derceyi geçme hatta 23 sabit olur ama derecesiz dengeyi bulamazsın evde derece varsa suyun içine at daha doğrusu cam dışından rengini görebileceğin şekilde konumlandır. derece yoksa yoksa 23 derecede ayarla ve bir an önce temin et.

derece dediğiniz kırmızı hani içi dimi cam böyle.Birde şimdi ben su seviyeisni yükselticem ayarıda 23 e çekicem cama yapıştırcam ve gidicem 1 tane derece alacam herneyde bulunur heralde değil mi

Croom' Alıntı:
cem' Alıntı:

derece dediğiniz kırmızı hani içi dimi cam böyle.Birde şimdi ben su seviyeisni yükselticem ayarıda 23 e çekicem cama yapıştırcam ve gidicem 1 tane derece alacam herneyde bulunur heralde değil mi

birde ısıtıcıyı suyun dibine mi koyayım yoksa yan olarak mı yapıştırayım anlamadım ve dereceyi 23 e çekeyim değil mi ?

24 dereceye ayarla önce. Ancak kesinlikle yapman gereken derece almak. Umarım almışsındır. Bu derece ile suyun ısısını kontrol edebilirsin. Eğer 24 ayarlı iken su ısısı 28 üzerine çıkarsa ısıtıcı derece ayarını düşürebilirsin.

Evet ısıtıcıların çalışma şekli bahsettiğin gibi. Ayarladığın dereceye gelince durur. Yarım yada bir derece düşünce devreye girer. Ama senin ısıtıcı biraz dngesiz çalışacaktır. Çünkü hacmine göre çok kuvvetli. Bu sebeple yukarıda bahsettiğim gibi düşük bir ayarla başlayıp derece ile kontrol ederek uygun ısıya getirirsn.

Pet shop çalışanları iyice garip bilgiler vermeye başladı. Verdiğim linkte gördüğün bibi güç arttıkça fiyat artıyor. Ama zatenn aralarındaki fark çok az.
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=243

emre abi evde termometre var fakat elektronik olmaz sanırım onun için gidip alayım gelince mi kurayım ısıtıcıyı

Derece her pet shopta olur. Ancak isterken civalı cam derece istiyorum de. Sana şerit vermeye kalkarsa reddet. Eğer kuru alan için derecen yoksa gitmişken aynısından o bölge içinde al.

emre abi bir hızlı söylesen çok işim var kaplunbağalar suan karadalar suyun içine koymadım birde benim ıstıcıda şer 2 şer atlıyor onun için 22 alayım ayarı suyun içine koyayım gideyim derece alayım dimi abi

şimdi ısıtıcyı koyayım mı abi 22 alıp ayarı kaplunbağlarıda salayım içine derece alıp geleyim ?

Croom' Alıntı:
emre abi evde termometre var fakat elektronik olmaz sanırım onun için gidip alayım gelince mi kurayım ısıtıcıyı

O derece olmaz. Hayvanların bulunduğu ısı 22 derece ise 2-3 saat arayla 1 derece yükselecek şekide ayarlayabilirsin. Yani gelince önce derece koyup sonra ısıtıcıyı takarak bu şekilde yapman daha iyi.

birde abi ben şimdi su seviyise çok değil çeyrekten biraz fazla ısıtıcıyı nasıl koycam

Croom' Alıntı:
emre abi bir hızlı söylesen çok işim var kaplunbağalar suan karadalar suyun içine koymadım birde benim ıstıcıda şer 2 şer atlıyor onun için 22 alayım ayarı suyun içine koyayım gideyim derece alayım dimi abi

şimdi ısıtıcyı koyayım mı abi 22 alıp ayarı kaplunbağlarıda salayım içine derece alıp geleyim ?

Olmaz, sen gelene kadar ısı fazla yükselebilir. Dediğim gibi yapmalısın. Sen dereceyi al. Isıtıcıyı 20 dereceye ayarlayıp suya koy. Bakalım ne kadar olacak. Eğer 24 dereceyi falan bulursa 2-3 saat bekletip bir derece yükselt. Sanırım sen 1 derece yükseltince 1,5-2 derece atar.

tamam abi şimdi tam olarak nasıl derece alacam su için civalı değil mi ve şeritsiz ama şeritli şeritsiz nasıl oluyor :D

Croom' Alıntı:
birde abi ben şimdi su seviyise çok değil çeyrekten biraz fazla ısıtıcıyı nasıl koycam

Isıtıcı komple yatay batan cinstense suyu ortlayacak şekilde yatay olarak cama yapıştır. Su sviyesinide ısıtıcıyı koyduktan sonra yükseltmeye başla. Bu kadar az su iyi değil.

AEK' Alıntı:
Croom' Alıntı:

Isıtıcı komple yatay batan cinstense suyu ortlayacak şekilde yatay olarak cama yapıştır. Su sviyesinide ısıtıcıyı koyduktan sonra yükseltmeye başla. Bu kadar az su iyi değil.

Tabi bunu uygun kuru alanın varsa söylüyorum.

Croom' Alıntı:
tamam abi şimdi tam olarak nasıl derece alacam su için civalı değil mi ve şeritsiz ama şeritli şeritsiz nasıl oluyor :D

Civalı cam derece. Bundan almalısın.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=290&urn=11932

Şerit derece. Ben net ölçüm için diğerini öneriyorum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=290&urn=10359

AEK' Alıntı:
Croom' Alıntı:

AEK' Alıntı:
Croom' Alıntı:

Tabi bunu uygun kuru alanın varsa söylüyorum.

Croom' Alıntı:

Civalı cam derece. Bundan almalısın.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=290&urn=11932

Şerit derece. Ben net ölçüm için diğerini öneriyorum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=290&urn=10359

abi eczanen alsam ama vantuzsuz civalı cam ?

Ev ısısını gözteren derecelerden al.

Sağa sola vurup kırmayacakları şekilde dibe yatır.

yani eczaneden olur dimi abi pet-shop uzak eczane yakın ordan alsam oda civalı ve camlı ?

Geri