Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

Cvp: Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

akvaryumdaki dereceden bakıp ısıyı ayarladıktan sonra batırıyorsun bir dahada ellemiyorsun. sadece su değişiminde yosunlanma varsa siliyorsun o kadar. eğer batabiliyorsa zarar görmez. içine batırdıktan sonra bir müddet bekleyip bak su geçme yoksa çalıştırırsın. uzun süre kuru ve dik olarak çalıştığı için tapasında kuruma olmuş olabilir.

kuru alan şart değil mi ?

kuru alan şart. ben ısıtıcının üst plastiğini söyledim. ısındığı zaman dik durduğu için ısıyı yukarı doğruda vereceği için üst kısımda hava almasını önleyici lastik tapa vardır. o yalıtkanlaşabilir. ve tüpün içine hava alma ihtimali olabilir. onun için batırdıktan sonra bir 15 dakika bakın sonra çalıştırın.

cem' Alıntı:
kuru alan şart. ben ısıtıcının üst plastiğini söyledim. ısındığı zaman dik durduğu için ısıyı yukarı doğruda vereceği için üst kısımda hava almasını önleyici lastik tapa vardır. o yalıtkanlaşabilir. ve tüpün içine hava alma ihtimali olabilir. onun için batırdıktan sonra bir 15 dakika bakın sonra çalıştırın.

kutusunun üstünde suyun içine komple girmiş bir resmi var tik işratei ile doğrudur diye gösteriyor da ben yan acama yapıstırayım ve su seviyeni düşereyim çünkü kuru alanları yok o kuru alanı aldım ordan su seviyesini düşürnce taşların üstüne çıkarlan ?

ya smart ygs-100 cem abi suyun içine kopmle sokabılrmıyım yoksa kafası dışta mı kalmalı

emre abi benim ısıtcıyı yan olarak cama vantuzlasam bir sorun çıkar mı yani kopmle suyun içinde dursa ?

yaptığın kuru alana çıkmıyorlar mı ? taş kullanayım dersen devrilmeyecek şekilde üst üstede koyabilirsin taşları. ısıtıcı yüzünden su azaltmasan iyi. kaplumbağalarda hoşlanmaz bu durumdan. pembe strafordan da kuru alan yapabilirsin. ısıtıcıyı ister dibe ister yan cama yapışıtırabilirsin altta kum olmadığına göre güvenlik açısından en dipte olacak şekilde olması iyidir. dediğim gibi 15 dakika su içinde çalıştırmadan test et sorun yoksa çalıştır gitsin.

ama kutusunda dibe yatırmayın diyor öyle bir resim var ve çarpı işareti var üstünde vede şuan suyu ısıtıyor isterseniz bir foto göndereyim ve kuru alan nasıl yapıcam bilmiyorum ya off şuan kuru alanları yok çünkü :S bir foto gönderimde bir yol gösterin akvaryumla ilgili ve dereceyi 28 e çektim eğer ıstıcıyı suyun içine komple sokabilirsem suyu azaltıcam kayaların üstüne çıkabilsinler bakınız.Ve öğlen 2 side gayet iyi yemeklerini yediler :D

bu akvaryumum içi nasıl bir kuru alan yaparım ?
mailto:/5edaix.jpg
buda ısıtıcım böylede suyu ısıtıyor böyle duruyor yandan ?
mailto:/v32edh.jpg

Aynı ısıtıcıyı bende aldım. 1 hafta oldu. Yan yatırmayın diyor ama tamamını suya yan gömüp calıstırıyorum bi sıkıntı yaşamadım. Ama dik kullanmakta fayda var.

smart ygs-100 mü ?

şimdi dibe mi yatırayım yoksa böyle kalsın mı?

alper resimde soldaki taşı köşeye doğru al ama arkasında biraz boşluk kalsın sağdakini üstüne oturt, orda durdukları şekilde koy ve ona göre suyu yükselt. normalde suyu ısıtıcının üzerinde max diye bir çizgi vardır oraya kadar çıkarman lazım ama payın olmaz gibi en azından suyu ışıklı kısma kadar doldurursan iyi olur.

üstünde nasıl durur diyorsa o şekilde kullan.

Arkadaşım forumda yazılanları niye yapmıyorsun? Yan yatır tamamen. Veya tamamen suya batır dik. Veya max water level çizgisine kadar su koy! Yoksa ısıtıcın patlar hayvanlarına da zarar gelir. Bu kadar basit. Forumu araştır plastık cd kabndan kuru alan yap. Suyu yükselt.

Alper, bir inşaattan vs bir yerden daha büyük bir kaya al. Yada devrilmeyecek bir kaç kayayı üst üste koy. Biraz girinti çıkıntıları otursun. Üst üste koyunca şöyle elinle üstten bir kontrol et yıkılıyormu diye. Kayalar alta doğru geniş olacağı için dipteki tarafı cama yakın olsun. Zaten yukarısı camdan uzaklaşmış olur. Tek büyükte yapsan bu şekilde olacak. Suyu mümkün olduğunca doldurmaya bak. Kuru alanda, su yüksekliğide önemli. Bu arada kuru alana çıkmaya başlamaları zaman alır. Hemen alışamazlar. Özellikle ortamda biri varken çok zor olur. Onların yanında bulunma gündüz. Tabi kuru alan ısısıda önemli. Orayı derece ile ölçmelisin. Bir bak 31-33 derece oluyor mu? Olmadı dediğim gibi soft bir 40-60 w güçte ampul al.

Isıtıcı kutusunda yan tam batabilir diyorsa yan cama komple batırıp vantuzla. Ben su ısısını 26 olarak tutanlardanım. Oda ısısından fazla farklı olmasını istemiyorum. Ancak 28 derecede yapabilirsin. Özellikle yavaş hareket eden için faydalı olabilir.

tamam anladım emre abide cd yi çıkardım ben taş alıp yapıcam da birde senin fikrini almak istiyorum ıstıcıyı tamamen yan yatırayım mı suyun dibine yani yapıştırcam yan bir şekilde zarar gelir mi ?

Dediğim gibi kutuda ısıtıcıyı yan olarak suya batıdabilirsin diyorsa yan cama yatık monte et. Alttan birkaç parmak yukarı. Kuru alanı hemen halledip suyu yükseltmeli ve kuru alanı 31-33 derece yapmalısın. Aksi halde kuru alanı kullanmak istemezler yada kullansalarda hastalanırlar. Kullanamamalarıda biliyorsun ayrı sorun.

ya şimdi kutuda tam dibe yapıştırmak gösteriyor üstünde çarpı var ama komple suyun içinde bir resim var öyle doğru işareti var

Abicim batır komple suya. Temcit pilavı gıbı aynı seylerı soyleme artık. Aynısını kullanıyorum dedim nasıl kullanılcagı yazıyo.

son bişey soracam mert şimdi tamam suyun dibine komple soktum kırmızı şeyi ayarlıcam bidaha ellemicem dimi 28 de kalcak nasıl olsa

Aynen kurdunmu tamamdır. Ama arada cam dereceye bakarak kontrol et. Örneğin yem verirken.

tamam şimdi fişten çıkartıcam 10 dakika soğusun öyle çıakrtım yan cama sabirlicem yatay sonra

taşları üst üste koydum ısıtcıyıda yana taktım suyun içine gömdüm tamamen sanki buharlaşma oldu için ama bilmiyorum sorun yok sanırım fişini takayım mı ? taşlarada çıkıyorlar ama tam dışarda kalmıyorlar biraz üstünden alıcam suyu dışarıda kalıcak taş ama ışık yok :S

mailto:/28vzl9c.jpg
mailto:/z36dy.jpg
mailto:/k339ck.jpg

Geri