Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

Lamba olmadan kuru alan işe yaramaz hatta hasta olurlar. Şu an su yüksek olsada olur. En azından gece rahat tutunup uyku sağlanır. Bu kuru alan ısıtma lambasının en kısa zamanda çözümü gerekir. Hatta yarın bunu halledersen daha yükseltebileceğin kayalar bul. Isınmış 31-33 derece olan kuru alan olmazsa olmaz. Daha öncede bahsettiğim gibi metabolizma dengelemede gerekli.

Az kaldı çözeceksin. Isıtıcı sorunsuz çalışıyordur umarım. Kuru alanıda yarın hallediverki tamamlamaya yaklaş. Filtren vardı sanırım

Cvp: Kaplumbağalarıma nasıl bakmalıyım?

alper koca bir sayfa mesaj yazdın ısıtıcının nasıl konumlandırılacağını kutudan bakıp anlatamadın Allah müstakını versin emi.:smile:

olmuş olmuş.

canım emre abim benim ilk önce lamba işine halledicem ya bugün ya yarın ve dediğin gibi mandallı lamba alıcam kayalardan kuru alan yapıcam şimdilik.Istıcı tamam filtrem şuan yok ama bugün 4 gibi arkadaşımdan alıcam ve şunu soracaktım sana o vereceği filtre ile balık bakmıştı balıkları ölmüştü filtre ise balkonda durmus 1 sene onu temizlesem kullansam sorun çıkmaz heralde ?

hahahahaha cem abii :D

Croom' Alıntı:
canım emre abim benim ilk önce lamba işine halledicem ya bugün ya yarın ve dediğin gibi mandallı lamba alıcam kayalardan kuru alan yapıcam şimdilik.Istıcı tamam filtrem şuan yok ama bugün 4 gibi arkadaşımdan alıcam ve şunu soracaktım sana o vereceği filtre ile balık bakmıştı balıkları ölmüştü filtre ise balkonda durmus 1 sene onu temizlesem kullansam sorun çıkmaz heralde ?

hahahahaha cem abii :D

???

İçindeki süngeri ve filtreui iyi yıka hatta gerekirse süngeri değiştir. Sonra bir kovaya koy. Kovayı sıcak su ile doldurup filtreyi çıkmayacak şekilde içine yerleştir. Sonra içeri kaya tuzu ekle. Filtreyi bu şekilde 1 gece çalıştır. Bu şekilde dezendekte etmiş olursun.

en iyisi yeni almak yarın alayım bari 1 tane mikrop felan temizleme uğraşılmaz :D
ve emre abi 2 side gayet iyi suları pistlendide yarın alıcam filtre ve 2 side hareketlendi elede o ölü gibi uyuyyan su ısısı 28 derece sabit yemlerinde yiyiyorlar sonunda ya :D ve ışıkla filtre kaldı o kadar :D

Geri