Merhabalar, iki gün önce petshopta kötü halde olan iki kaplumbağayı sahiplendim. 2 gündür fotoğrafta olduğu gibi hareketsiz, gözleri kapalı şekilde kuru alanda duruyorlar. Vücutları iyice kurumasın diye kendim birkaç defa suyun içerisine sokup, tekrar kuru alana bıraktım. Suya bıraktığımda dibe batmayıp, suyun üzerinde kalıyorlar. Konumlarının değişmesi nedeniyle sanırım ben görmediğim esnada hareket ediyorlar ancak suyun içerisine girdiklerini hiç görmedim. Küçük kızım var, sürekli gidip geliyor ve uyanıp uyanmadıklarını kontrol ediyor. O da hiç hareket ettiklerini görmedi. Şu anlık fotoğraftaki küçük akvaryumda duruyorlar. Daha büyük akvaryum, iç filtre, ısıtıcı, 52 watt eco soft halojen ampul, büyük kuru alan vb. gerekli şeyleri internet üzerinden sipariş ettim ancak hepsinin gelmesine birkaç gün daha var. Bugün 4-5 tane elektrikçiye gittim, hiçbirinde halojen ampul yoktu, en son 25 wattlık bir halojen ampul bulabildim. Birkaç saattir onu takıp, kuru alan sıcaklığını arttırmaya çalışıyorum. Sanırım hibernasyonda da değiller, bugün halojen ampulu taktıktan sonra bir tanesi kısık kısık gözlerini bir süreliğine açtı.
Acaba bir hastalıkları mı var yoksa soğukta kalmaları nedeniyle mi böyle davranıyorlar? (Petshopta kapının önünde, soğukta duruyorlardı.) Sıcak ortam sağlayınca kendilerine gelirler mi? Yapmam gerekenler konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Acaba bir hastalıkları mı var yoksa soğukta kalmaları nedeniyle mi böyle davranıyorlar? (Petshopta kapının önünde, soğukta duruyorlardı.) Sıcak ortam sağlayınca kendilerine gelirler mi? Yapmam gerekenler konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.