Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların sürekli uyuması

Burakkk

Yeni Üye
Katılım
20 May 2024
Mesajlar
10
Merhabalar, iki gün önce petshopta kötü halde olan iki kaplumbağayı sahiplendim. 2 gündür fotoğrafta olduğu gibi hareketsiz, gözleri kapalı şekilde kuru alanda duruyorlar. Vücutları iyice kurumasın diye kendim birkaç defa suyun içerisine sokup, tekrar kuru alana bıraktım. Suya bıraktığımda dibe batmayıp, suyun üzerinde kalıyorlar. Konumlarının değişmesi nedeniyle sanırım ben görmediğim esnada hareket ediyorlar ancak suyun içerisine girdiklerini hiç görmedim. Küçük kızım var, sürekli gidip geliyor ve uyanıp uyanmadıklarını kontrol ediyor. O da hiç hareket ettiklerini görmedi. Şu anlık fotoğraftaki küçük akvaryumda duruyorlar. Daha büyük akvaryum, iç filtre, ısıtıcı, 52 watt eco soft halojen ampul, büyük kuru alan vb. gerekli şeyleri internet üzerinden sipariş ettim ancak hepsinin gelmesine birkaç gün daha var. Bugün 4-5 tane elektrikçiye gittim, hiçbirinde halojen ampul yoktu, en son 25 wattlık bir halojen ampul bulabildim. Birkaç saattir onu takıp, kuru alan sıcaklığını arttırmaya çalışıyorum. Sanırım hibernasyonda da değiller, bugün halojen ampulu taktıktan sonra bir tanesi kısık kısık gözlerini bir süreliğine açtı.

Acaba bir hastalıkları mı var yoksa soğukta kalmaları nedeniyle mi böyle davranıyorlar? (Petshopta kapının önünde, soğukta duruyorlardı.) Sıcak ortam sağlayınca kendilerine gelirler mi? Yapmam gerekenler konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
WhatsApp_Image_2024-05-18_at_21.03.47.jpeg
 
Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanlar soğuk yemiş ve muhtemelen akciğer enfeksiyonu geçiriyorlar.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ağızlarına damlatın. Gözlerine de 1 damla damlatıp kuru alana koyun. Suya inmediklerine göre orada durabilirler.

Lamba metabolizmalarını canlandıracaktır.

Yalnız taş yerine başka bir alternatif bulun taş soğukluk verir. Bu konuda kuru alan örnekleri mevcut.

Lamba konusunda burada bilgi verdim. Mesafeyi buna göre ayarlayın.

Bir de kızınız kaplumbağalara ve suya temas etmesin bu hayvanlar salmonella taşır. Bulaşmasın. Tembih edin temas ederse ellerini sabunlasın. Göz ve ağızdan bulaşıyor.
 
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Kuru alan için şu suni çimenli standlardan aldım ancak henüz gelmedi.
Bir de metabolizmaları canlanana kadar sürekli olarak lambayı açık mı tutayım? Yoksa yine 12 saat mi açık tutayım. Gece ısı sağlamak için exo terra night glo aldım ancak o da henüz gelmedi.
Son olarak da gentagut damlayı kaç gün boyunca kullanacağım ve ağızlarını açmalarını sağlamak için ne yapmam gerekiyor?

Tekrardan çok teşekkür ediyorum.
 
Ağızlarını açmazlarsa hayvanı dik tutup ruj sürermiş gibi ağzına 2 damla damlatın.

Gözüne damlattığınızda hayvan suya girmemeli eğer girmek isterse ısıtma lambası altında farklı bir kapta 20-25 dakika tutun.

Night glo kaç w aldınız?

Petshopta varsa petshoptan eğer yoksa internetten deep fix reptivit vitamin damla alın onu da aynı genta gibi ağzına ruj sürermiş gibi 1 damla damlatın. Deep fix reptivite 3 gün boyunca her gün 1 damla şeklinde devam edin . Vitamini gentadan farklı bir zamanda verin aynı vakit vermeyin.

Hayvanlar yem yiyor mu?
 
  • Beğen
Tepkiler: cem
Ağızlarını açmazlarsa hayvanı dik tutup ruj sürermiş gibi ağzına 2 damla damlatın.

Gözüne damlattığınızda hayvan suya girmemeli eğer girmek isterse ısıtma lambası altında farklı bir kapta 20-25 dakika tutun.

Night glo kaç w aldınız?

Petshopta varsa petshoptan eğer yoksa internetten deep fix reptivit vitamin damla alın onu da aynı genta gibi ağzına ruj sürermiş gibi 1 damla damlatın. Deep fix reptivite 3 gün boyunca her gün 1 damla şeklinde devam edin . Vitamini gentadan farklı bir zamanda verin aynı vakit vermeyin.

Hayvanlar yem yiyor mu?

40 watt aldım.

Reptivitin buralardaki petshopta olacağını sanmıyorum ama bakacağım. Zaman kaybetmemek adına internetten de sipariş verdim.

Yem yemiyorlar, hiç hareket etmiyorlar. 3 gündür bugün ilk defa birinin gözlerini açtığını gördüm. Gözleri de hep kapalı.

Isıtma lambasını hastalıkları geçene kadar sürekli açık mı tutayım yoksa 12 saat olarak devam mı edeyim?
 
Hayvanlar gece kuru alanda uyumuyor ise gece ampul kullanmaya gerek yok. Sadece burunları su dışında gövdeleri su içinde duracak şekilde birşey koyarsanız üşümeden dururlar.
 
Night glo yu 40 w almanız iyi olmuş geceleri night glo takın açık kalsın. Mesafe ayarını düzgün yapmaya çalışın.
 
Bir iyi, bir de kötü haberim var. Maalesef kaplumbağalarımdan bir tanesini kaybettim ancak diğerinde iyiye gitme var. 3 gündür hareketsiz kuru alanda duran kaplumbağa, şu an suyun içinde, çok aheste aheste olsa da yüzüyor, verdiğim yeme doğru hamle yapıyor ancak becerip yiyemedi. (küçük küçük koparıp atmama rağmen) attıklarımı 30 dkda bir toplayıp, yenisini atacağım. Az da olsa midesine ne giderse kârdır. Gentagut damlayı da aldım, ağzını açtıramadım ancak ruj sürer gibi sürdüm. İnşallah bunu kurtaracağım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Night glo yu 40 w almanız iyi olmuş geceleri night glo takın açık kalsın. Mesafe ayarını düzgün yapmaya çalışın.

3 aydır balık akvaryumum var, araştıra araştıra bayağı bir bilgi sahibi oldum ancak kaplumbağalar konusunda tamamen sıfırdım. Kaplumbağaları eve alıp gelince, ne gerekir diye teker teker araştırdım. Sağ olun forumdan da tüm gerekli bilgileri buldum, ekipman olarak ne tavsiye ediliyorsa birebir aynı ürünü almaya çalıştım. Bu çabanın karşılığında, sizlerin de yardımıyla, inşallah bu yavruyu kurtarırım.
 
Bir şekilde ilacı yutarsa iyileşme ihtimali var.

Ağzını açabilseniz yemi püre haline getirip verebilirsiniz.

Gammarus alın. Bu yumuşak ve yemesi kolay olur.

Başınız sağolsun!
 
Sera Raffy I aldım, kargoda şu an. Muhtemelen yarın teslim olacak. Şu an bayağı canlandı çok şükür. Yemi becerip ağzına sokamıyor ama :DElde beslemeye çalıştım, ağzının önüne götürdüm, kokusunu alıp yer belki diye burnunun önünde tuttum ama yemedi.

Suyun içinde dolanıyor, 3 gündür kuru alandan hiç inmeyen, günde milimetre hareket eden hayvan, bugün ilaç vermek için aldıktan sonra kuru alana bırakmıştım, direkt suya atladı. Elimdeyken bile koşturmaya başladı. Ciddi ilerleme gösterdi. İnşallah yarın daha da iyi olacak.

İlacı yeme damlatıp, yemi de bir kasenin içine atıp, kaplumbağayı kısa süreliğine kaseye koysam olur mu acaba? Az bir şey de olsa belki yemle birlikte ilaç da midesine gider.
 
Normalde yeme damlatıp emdirerek veriyoruz. Akvaryumda hemen önüne atın yesin. Ama beklerse suya karışacağı için faydası olmayacak. Kaseye alındığında strese girme ihtimali var böyle olursa yemez. Yine de biraz daha geniş bir kaba olabilir. Maksat akvaryum kirlenmesin. Su akvaryum ile emsal sıcaklıkta olacak.

Kıyılmış yumurta akı verin. Gagası henüz yumuşak sert yemleri yemede zorlanır.
 
3 gün boyunca, yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi durduktan sonra, videodaki kadar hareket etmesi bile çok mutlu ediyor insanı.

Yumurtayı haşlıyorum şu an, hemen deneyeceğim.

Edit: yumurtayı afiyetle yedi, çok teşekkür ederim. bir stick yeme yakın yedi totalde.
 
Son düzenleme:
Çok güzel, su içinde durduğuna göre akciğerleri aktif çalışıyor.

İlacı 2 gün daha verip bırakın.

Suyu 15 cm yükseltip tam batan model su ısıtıcı alın. Tetra ht 100 watt olur. 28 dereceye ayarlayın.

Su içinde tutunacağı bir tünek olsun. Dışı tırklı desenli cam kase varsa ters çevirip koyun. Öyle birşey olsun ki hayvan tutunduğunda burnunu su dışına uzatsın ama gövde su içinde kalsın. Böylece gece üşümeden durur. Gece kuru alana çıkmayacağı için gece lambası yakmanıza gerek kalmaz.

Vitamin damlayı haftada 2 kere 1 damla verin.

Bir de sera, tetra, dajana markalardan birinin gammarusunu alın.
 
Şu anki petshoptan aldığım akvaryum çok küçük. Geçici süreliğine kullanmak için 15 litrelik bir akvaryum aldım. Yarın teslim olacak. Halihazırda 50litrelik bir balık akvaryumum var. Yakında 125 litre bir akvaryum alacağım, onu alınca mevcut akvaryumumdaki balıklarımı oraya devredeceğim, kaplumbağayı da eski 50 litrelik akvaryuma alacağım. Büyüdükçe kaplumbağa için de 100 litre üzeri bir akvaryum almayı düşünüyorum.

15 litrelik akvaryumda yeterli olur diye tetra ht 25 watt aldım. 15 litrede yeterli olur diye düşünüyorum.

Seranın gammarusunu aldım, bugün gelir diye umut ediyordum ancak yarına kaldı.

https://atakanpetshop.com/dophin-kaplumbaga-adasi-tl-20 kuru alan için de bunu aldım. Hem dediğiniz gibi suyun içinde dururken, burnunu rahatça su dışarısına uzatabilir. Gerçi eğimli olduğu için sorun olabilir mi bilmiyorum ancak olmadı yanına bir çıkıntı daha ilave ederim.
 
Bu alanlar yeni yavrular için ve sığ suda kullanılıyor fazla ömürlü birşey değil.

Su ısıtıcıyı keşke 100 watt alsaydınız. Bu ziyan olacak.
 
Bu alanlar yeni yavrular için ve sığ suda kullanılıyor fazla ömürlü birşey değil.

Su ısıtıcıyı keşke 100 watt alsaydınız. Bu ziyan olacak.

Alan olarak ne tavsiye edersiniz. Bir de ampul için klipsli düzgün bir lamba bulamadım. Tavsiye edebileceğiniz ürün var mı acaba?

Isıtıcı dikey koymak istediğim için, kısa olması adına 25 watt aldım. Çok dert değil zaten, ileride lepisteslerin yavru akvaryumu yaparım küçük akvaryumu.
 
Son düzenleme:
Bu konuları inceleyin.
Kuru alan;

Isıtma lambası;
 
IMG_0105.jpg
IMG_0106.jpg

İlk fotoğraftakini, sağdakinin üstüne yapıştırıp, üzerini de tahta çubuklarla kaplayacağım. Çok beceremedim, çok sağlam bir şey olmadı ama iş görür gibi. :D
 
IMG_0107.jpg
IMG_0108.jpg

Biraz yamuk yumuk oldu ama oldu herhalde :D


Su sızdırma gibi bir derdim olmadığı için, bunu direkt kullansam olur mu acaba? Yoksa yine de 24 saat beklemem gerekir mi?
 
Son düzenleme:
Elinize sağlık . Hayvan rahat çıkabiliyorsa hiçbir problem yok demektir.
 
Geri
Üst