Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam 1 gözünü kapatıyor ne demek bu?

Yosun ve alg ışık etkisiyle oluşur. Sudaki fosfat yosunu besler. Alg ise yem artığı dışkı vs kaynaklı yağsı bir tabaka olarak cam, ekipman ve dekorların yüzeyini kaplar. Bir tek mango kökü üzerinde oluşmazlar. Kök kir tutar ama oluşmaz. Bunları düzenli biçimde temizlemek gerekir. İğne başı kadar bile kalsa yine oluşur. Yosunu önlemek için dış filtre yada sump sistemde fosfat giderici kullanırız. Alg içinde jbl silicate ex yada seachem phosguard. Bu ikisi yosun içinde kullanılır. Yinede tam önüne geçilmiyor az da olsa oluşuyor. Oluşanı bulaşık süngeri silinir ve filtre çeker

Yosun giderici sıvılar hayvanlara zarar verebilir. Fazla kullanılmamalıdır.
 
Hocam bana önerdiğiniz deep fiz dün suyu temizlediktennsonra 2 damla damlattm sabahda 1 tane damlattm hayvan gayet sağlıkşı yüzüp dueuyor


Duruyor ve berrak güzel gözüküyor :) her gün damlatsam zarar verir mi?
 
Gözü iyileşene kadar günde 1 damla damlatacaksın. Fazla değil. Alkol bazlı olduğu için hayvanları sarhoş eder. İyileştikten sonra haftada bir, bir damla yeterli.
 
Ciddi misiniz bende neden hal hareketleri değişmiş diyorum gözü şuan iyi şişlik yok bazen yüzerken düşcek gibi oluyor oda deep fix etkisidir teşekkürler artık kullanmamaya başlicam :)
 
Metilen mavisi aslen balıklar için kullanılır. Bakteriyel enfeksiyonlarda özellikle solungaç civarı mantar, benek hastalığı ve sudaki oluşumlarında endikedir. Amonyak zehirlenmesinde de endikedir. Hayvanların stresini alıp sakinleştirme özelliği alkol bazlı olmasındandır.

Üzerinde yazılan kullanım oranları balıklar içindir. Bu sebeple biz az oranda kullanırız.
 
Cem bey kaplumbağam bu sefer iki görme yetini kaybetti ben metilen mavisini kullandım gentayı bıraktım dün sabah akvaryuma baktım iki gözü görmüyordu bi koşu genta aldım ve kapanan gözleri 3 kez belki4 5 defa sıktım gözüne girsinndiye 5 10 dk kuru alanda beklettm suya atınca gözleri açıldı ama bi gözü hiç açılmıyo zorluyor oda açmaya çalışıyor
 
İltihap göz içinde taşlaşmış ise bunun çıkması biraz uzun sürer. Göz kapağı üstünden baktığında içinde beyazlık görüyorsan o iltihaptır. Gentaya sabah akşam aynen devam et. Bu yumuşatıp çıkmasını kolaylaştırır. Hayvan tek gözü ile görüyor ise yem yemeye başlar. Güç kazanması açısından bir iki tane fazla verebilirsin.

Hayvan göz kapağını az da olsa aralayamıyorsa iki parmağınla aralamaya çalış. Ama fazla da zorlama. Rahat durmayacaktır.
 
Kafasını çıkarmasını bekledim öyle damlattım canı yansın istemiyorum ve evet 1 gözü gördüğünde baya yüzüyordu yemleri tutuyordu hemen gözünde tam şişlik yok ama böyle beyaz bişy var evet
 
Hocam şimdi gentayı kullandım bi gözü sanki aralanmış böyle ama ben açık olanda kapalı olanda göze sıktım rahat durmadığı için biraz fazla sıktım çünkü sürekli kıpraitı ilac hep kafasına ağzına damladı
 
Her iki göze de damlat. Sağa sola ya da ağzına damlaması sorun çıkarmaz. Bir iki damlası göz içine girse kafi olur. Akciğer enfeksiyonunda da tedavi olarak ağzına damlatırız.

En kolayı hayvan kuru alanda iken gözleri açık olduğu sırada hayvana dokunmadan tepesinden damlatmaktır ama hemen suya atlama ihtimali vardır. Suya inmesini engelleyebilirsen bu şekilde günde birkaç defa her göze birer kezde damlatabilirsin.
 
Şöyle yapıyorum ; Yoğurt kovası buldum ve kaplumbağayı içine koyuyorum gentayı alıp gözüne damlatmaya çalışıyorum şuan suya attım 2 gözü açılmış durumda bi göznde hafif şişlik var, neden göz enfeksiyonu kaparlar ki kaplumbağaların yakalandığı 2 hastalık ve bu 2 hastalıktan ölüyor ya akciğer enfeksiyonu ya göz enfeksiyonu benim birtane akciğee enfeksiyonundan ölmüştü
 
Göz enfeksiyonu öldürmez. Göz ve kulak enfeksiyonu zararlı bakterilerin ve suyun kirliliğinden kaynaklı oluşur. İri taneli kum, çakıl, iri ve gözenekli yapıdaki kayalar ile dekorlar ve bu kayaların, dekorların sirkülasyonu engelleyici durgun su bölgeleri oluşturup kir biriktirmeleri, filtrenin düzenli olarak temizlenmemesi sonucu bu bölgelerde bakteri kolonileri oluşması ile enfeksiyonlar oluşur.
 
Kaya var ever yapay bi odun var ve temizlerken sürekli içinde kir görüyorum onuda çıkarmalı mıyım ?
 
Çıkar. Kullanım açısından sadece mango kökü kullanırız. Bu mecburi ama diğer şeyler kum üstünde dolanıp eşelenmeyi seven hayvan için engeldir ve hayvanı rahatsız eder. Geniş alanda yüzmeyi seviyorlar. Aynı zamanda sirkülasyonun engellenmesi de cabası.
 
Çıkardım hocam bana petshopcu sattı yok güzel gözükür falan dedi bende aldım kum var evet kumu sakladım ama temizlenmesi çok zor bir hayli


Hocam bide beb filtreyi iyi temizlemedim mi bilmiyorum her defasında filteden toz gibi birşeylerçıkıyor bu galiba tosbanın çıkan derileri filrenin içini açıyorum o kadar temzliyorum
 
Kumu yüzeyde kir görürsen dip sifonu ile alarak temizle. Genel temizlik yapacağın zaman önce kum yüzeyindeki ürün, dekor vs. Çıkarıp pisliği al sonra kumu karıştırıp içinden çıkanları al. Bunu yerine göre bir iki defa yaparsın. Sonra kumu karıştırıp toz kirleri havalandırıp kirli suyu alırsın. Bu sırada filtreler kapalı olacak. İç filtre varsa önce onu çıkarıp temizle. İçindeki pisliğin dağılmaması için önce hazneye poşet yada maşrapa geçirip o şekilde çıkar.
 
https://hizliresim.com/2E3M8O hocam son durum bu tedaviye çarşamba günü başladık. O kaya dekorlarını attım gözü şuan iyi ama şu gözdeki o beyaz şey nasıl gider?
 
Zaman içinde yumuşayıp hayvan su içinde gözünü açıp kapayarak yerinden oynatır ve atar. Önceki haline göre şu an gözler gayet güzel. Enfeksiyon bitmiş o beyazlığı da attı mı tamamdır. Gentaya devam et. Sağlam göze uygulamana gerek yok artık.
 
Geri
Üst