Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam akciğer enfeksiyonu geçirdi

Büyükteki ıslık sesi kesildi ama küçükte az önce tekrar oldu hala da oluyor
 
Cikleme olmadığı sürece sorun yok.
 
Küçüğün kabuğunda lastiğimsi bir yapı fark ettim kabuk sertleştirici kullanmak istemiyorum şu anlık uv lambam yok en yakın zamanda temin edeceğim henüz bastırınca bir göçüklük olmuyo şimdi yumurta haşlayıp beyazını vericem iğne yaptırmama gerek var mı yoksa toparlar mı?
 
Kabuk o boyda esnek yapıdadır ve olmalıda. Bu düştüğünde darbeyi absorbe etmekle birlikte iç organlar büyürken baskıyı önler.

Kabuk sertleştirici kullanmıyoruz zaten o zararlı ürün.

İğneye yada hekime götürmeye gerek yok. Hayvan hem yıpranır hemde üşütebilir. Hava dengesiz. Hayvanı kendi haline bırak yemini ver. Strese gireceği birşey yapma. Tedavi kadar moralininde iyi olması lazım.
 
Cvp: Kaplumbağam akciğer enfeksiyonu geçirdi

Merhaba 1 hafta önce kaplumbağalarıma 5 gün monodoks uyguladım doktor kontrolünde şimdi ne cikleme sesi duyuyorum ne de yüzmede yalpalama var tamamıyla sağlıkları yerinde maşallah uyku saati koydum saat 8-9 gibi uyuyorlar lakin her zaman akvaryumlarının üstü yarıya kadar kapalı suyu 30 derece tuttuğumdan camlar buhulanıyor veteriner hekim hastalık sonrası bir süre 30 derecede tut dedi bu camların buhulanması içerde sıcak havanın dönmesi onları bunaltır mı?? bunalırlar diye çeyrek örtüyorum..
 
28 dereceye indir buhar ciğerlerine iyi gelmez. Gece kuru alana çıkmıyor ve gövdeleri tamamen su içinde ise kapağa gerekte yok tamamen açık bırak.
 
Bu aralar çok fazla kabuğunu kaşımaya başladı ve yine duyulabilir soluk alıp vermeleri oluyor vitamin takviyesi yaptım bunun kendi kendine geçebilme olanağı var mıdır yoksa ilaç kullanmalı mıyım


Bu ıslık sesini sürekli büyük akvaryuma çok su koyduğum zaman oluyor ve sadece yüzerken soluklanmaya çıktıklarında oluyor yorulduklarından kaynaklanabilir mi? Dinlenirken veya suyun derinliği azken böyle bir sıkıntıyla karşılaşmıyorum..

Kabukları için yumurta akı ve kabuğunu ne kadar sürede bir vermemi önerirsiniz?

Büyük kapluş kabuğunu sürekli bir çıkıntıya sürüyor belli ki kaşınıyor bunun nedeni ne olabilir? Soyulan derilerini ben yolmuyorum kendilerinin atmasını bekliyorum bu doğru mu?
 
Kaplumbağalar büyüdükçe alttan yeni plakalar gelir ve katmanlaşmaya başlar. Bu kabuk üstündeki hareketler kaşıntı yapar. Hayvan kabuğunu sürterek eski plakaları atıp rahatlamaya çalışır. Mango veya mopani kökü alacaksın. Tabana koyduğunda orta kısmı boşluk olacak bir yapıda olsun. Hayvan altına girerek sürtünüp kaşınsın. Kök altına girdiğinde ne üstünden atabileceği kadar hafif ne de altında kalacağı kadar ağır olmalı. Hayvan ısıtıcı lamba altına geldiğinde plakaları kurutup gerdirir. Suya inip kök altında kaşınarak atar.

Plakalarda açılma var mı ? Büyüğün kabuk boyu ne kadar ?

Deri soyulması sürekli olur. En büyük sorunumuzda budur. Yüzen derileri iç filtre ile çekeriz. Hayvan bacak derilerini silis kumu eşelerken çıkarır. Yine boyun ve bacak derileri için yoğun dal ve yapraklı ve dal içinden tel geçen ipek yapraklı bitkiler bu işte faydalıdır hayvan arasına girip sürtünerek atmaya çalışır. Ayrıca boyun derisini ekipman kablolarına da sürter.

Deriler ele gelecek büyüklükte ise çıkarabilirsin küçükse kendi sürtünüp atar.

Deri büyümeye bağlı yenilenme dışında yüksek A vitamini almışsa ya da uvb lamba altında yüksek radyasyona maruz kalmışsa bu lezyon oluştuğunda derinin iyileşip yenilenmesine neden olur. Bu ikisi deri değişimini hızlandırır.

Sera mineral yem al, yumurta kabuğuna gerek yok. Akvaryumu pisletir. Yumurta akı D vitamini açısından kabuğa aman aman bir fayda sağlamaz. Bunun faydası proteindir. Sera mineral yem tüm gerekli ihtiyacı karşılar. Haftada bir gün vermek yeterli olur. Günde tek öğün beslenen hayvanlar için bir; günde iki öğün beslenen hayvanlar için iki öğün vereceksin.

Hayvana sürekli ve gereksiz yere ilaç verip durma hayvanı antibiyotikten öldüreceksin. Hayvanın yüzmesi gereken su derin sudur. Derin suda yüzerken efor harcaması da daha yoğundur. Derin suda yüzme hayvanın akciğerlerini geliştirip nefes tutabilme kapasitesini artırır. Dolayısıyla zorlanması faydalıdır. Ciğerlerini açar. Bu enfeksiyonla alakalı değil. Bizim koşarken nefes nefese kalmamız gibi.

Hayvanda başka hastalık emareleri yoksa bir sorun yok. Büyüyen hayvan sağlıklıdır. Boyu uzuyorsa bir hastalık yok demektir.
 
Plakalarda açılma yok küçük kaplumbağamı elime haftalık kontrolü için aldığımda alt kabuğunda bir çıkıntı fark ettim deriden öte bir şey sanki katman atıyor gibiydi şu an düzeldi o sürekli kumdaki kayayı ittiriyor kabuğuyla çok ağır olmasına rağmen.. büyük kaplumbağamın kabuk boyu tam 10 cm şu anda ama enine doğru geniş bir kapluş bu sizce çok kilodan dolayı mı? Her sabah gün doğarken yatağımda bir kıpırdama gördüklerinde yem için sulardan şıp şıp sesi yapıp beni kaldırıyorlar
 
Alt bağa plakaları üst bağadaki kadar yoğun olmasa da çıkar. Alt bağa plakaları silis kuma sürtünerek çıkar.

Enine genişse hayvan dişidir. Dişilerin ön tırnakları kısa anüs bölgesi kabuğa yakın ve kuyruk kısadır.
 
:neydi: :neydi: Merhabalar ben 2 tane su kaplumbağası besliyorum ve fakülteye çok uzakta oturuyorum civarda da tonlarca veteriner var hepsini soruşturdum hiçbiri su kaplumbağasından anlamıyor 2.5 ay önce küçük kaplumbağam hafif akciğer enfeksiyonu geçirdi ve tetradox kullanımına başladım 100 mgı 4e böldüm 4 gün 25 mg dozda kullandım burnundan nefes alıp verirken ıslık sesi çıkıyordu ama iştahta hiçbir sıkıntı yoktu kullandığım ilk gün ıslık sesi kesildi sağlığına kavuştu çok şükür küçük bir akvaryumumuz vardı şimdi 90 x 30 x50 cm akvaryuma geçiş yaptık derece farkından olsa gerek aynı ıslık sesi büyük kaplumbağamdan çıkmaya başladı su ısımız sabit 30 cm bende tetradox denemeye karar verdim veterinerler kolay kolay vermiyor tetradoxu tabii muayene için götürünce de iştahtan kesilmediği için hasta olduğunu kabullenmiyorlar kabuğuna vurup sağlıklı deyip geri dönderdiler tanıdık bir veterinerden tetradox istedim kaplumbağam için bana tetrasiklin verip bu da aynı görevi görür dedi 3 gün boyunca kullandık ama ne hayvanın ıslığında bir değişme oldu ne de başka bir yararı dokundu aksine iyice uyukladı o ilacın 3. gününden sonra sürekli uyudu suyun altında esnemeler başladı iştahımız hala yerinde ilaç tedavisi 2 gün önce bitti 2 gündür o uykudan sonra biraz daha hareketlendi suyun altında yüzmeye başladı ilaç süresinde biraz zorlanıyordu sanki yüzerken ve sanki dibe bir taş gibi yavaşça iniyordu şu an yüzme durumu da düzeldi birazcık ve ilacın 3. ve 4. gününde gördüğüm esneme çok seyrekleşti ama ıslık sesinde bir düzelme olmadı iştahımız hala mükemmel düzeyde sizce iyileşme sürecinde mi? ben fakülteyi arayıp soruşturdum bana sadece tetrasiklin vermekle yanlış tedavi uygulamışsınız dedi daha da yardımcı olmadılar eğer durumu kötüye giderse 5-6 gün ilaçsız geçirip tetradoxa başlamayı planlıyorum hayvancağızı da yormamak için çeşitli yemlerimiz var sera raffy I raffy P reptomin sticks arada balık eti ve normal etin beyazını da veriyorum sürekli silis kum ve küçük taş yemeye çalışıyorlar su sıcaklığı sabit 30 derece gece akvaryum üstü örtülüyor (%75) bunun dışında 3 günde bir bioamino vit kullanıyorum ama ilaç sürecinde vermedim aynı zamanda mürekkep balığı kemiğimiz var tek bilmek istediğim sizce iyileşme sürecinde mi ve o uyku süreci sizce ilaç yüzündenmiydi çünkü 3. gün 1 saat tutabildim akvaryumda hayvan sıkıntıdan çırpınıyordu ilaçta çırpınmayla köpürünce bende köpüklü yere yem atıp içtiğinden emin olmak istedim uyku hali o zaman oldu
Benimkinin iştahı yok ve yanındaki arkadaşını ayırdınmı ben göz damlası antibiyotik kullanırım 2damla her gün. Lütfen cevapla
 
Geri
Üst