Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Benimkinin iştahı yok ve yanındaki arkadaşını ayırdınmı ben göz damlası antibiyotik kullanırım 2damla her gün. Lütfen cevapla:neydi: :neydi: Merhabalar ben 2 tane su kaplumbağası besliyorum ve fakülteye çok uzakta oturuyorum civarda da tonlarca veteriner var hepsini soruşturdum hiçbiri su kaplumbağasından anlamıyor 2.5 ay önce küçük kaplumbağam hafif akciğer enfeksiyonu geçirdi ve tetradox kullanımına başladım 100 mgı 4e böldüm 4 gün 25 mg dozda kullandım burnundan nefes alıp verirken ıslık sesi çıkıyordu ama iştahta hiçbir sıkıntı yoktu kullandığım ilk gün ıslık sesi kesildi sağlığına kavuştu çok şükür küçük bir akvaryumumuz vardı şimdi 90 x 30 x50 cm akvaryuma geçiş yaptık derece farkından olsa gerek aynı ıslık sesi büyük kaplumbağamdan çıkmaya başladı su ısımız sabit 30 cm bende tetradox denemeye karar verdim veterinerler kolay kolay vermiyor tetradoxu tabii muayene için götürünce de iştahtan kesilmediği için hasta olduğunu kabullenmiyorlar kabuğuna vurup sağlıklı deyip geri dönderdiler tanıdık bir veterinerden tetradox istedim kaplumbağam için bana tetrasiklin verip bu da aynı görevi görür dedi 3 gün boyunca kullandık ama ne hayvanın ıslığında bir değişme oldu ne de başka bir yararı dokundu aksine iyice uyukladı o ilacın 3. gününden sonra sürekli uyudu suyun altında esnemeler başladı iştahımız hala yerinde ilaç tedavisi 2 gün önce bitti 2 gündür o uykudan sonra biraz daha hareketlendi suyun altında yüzmeye başladı ilaç süresinde biraz zorlanıyordu sanki yüzerken ve sanki dibe bir taş gibi yavaşça iniyordu şu an yüzme durumu da düzeldi birazcık ve ilacın 3. ve 4. gününde gördüğüm esneme çok seyrekleşti ama ıslık sesinde bir düzelme olmadı iştahımız hala mükemmel düzeyde sizce iyileşme sürecinde mi? ben fakülteyi arayıp soruşturdum bana sadece tetrasiklin vermekle yanlış tedavi uygulamışsınız dedi daha da yardımcı olmadılar eğer durumu kötüye giderse 5-6 gün ilaçsız geçirip tetradoxa başlamayı planlıyorum hayvancağızı da yormamak için çeşitli yemlerimiz var sera raffy I raffy P reptomin sticks arada balık eti ve normal etin beyazını da veriyorum sürekli silis kum ve küçük taş yemeye çalışıyorlar su sıcaklığı sabit 30 derece gece akvaryum üstü örtülüyor (%75) bunun dışında 3 günde bir bioamino vit kullanıyorum ama ilaç sürecinde vermedim aynı zamanda mürekkep balığı kemiğimiz var tek bilmek istediğim sizce iyileşme sürecinde mi ve o uyku süreci sizce ilaç yüzündenmiydi çünkü 3. gün 1 saat tutabildim akvaryumda hayvan sıkıntıdan çırpınıyordu ilaçta çırpınmayla köpürünce bende köpüklü yere yem atıp içtiğinden emin olmak istedim uyku hali o zaman oldu