ahsen
Bronz 5 Üye
Merhabalar. Ben 2 ay önce kırmızı yanaklı su kaplumbağası aldım. İlk aldığımda normalden daha küçüktü ve gözleri şişti, açılmıyordu. 10 gün kadar yemek bile yemedi. Sonrasında kendi kendine iyileşti ve 2-3 hafta öncesine kadar gayet iyiydi. 2-3 hafta önce kabuğunun arka kısımlarının beyazlamaya başladığını fark ettim ancak başka bir sıkıntısı yoktu. Sonrasında ciyaklama gibi garip sesler çıkarmaya başladı. Bazen hapşırma gibi bazense sadece ciyaklama gibi sesler çıkarıyor. Bazen sadece kafasını öne doğru uzatıp ağzını açıp kapatıyor öğürme gibi hareketler yapıyor. Önceden çok hareketliydi yem vereceğimi görünce delirirdi. Marulu da çok severdi ancak bugün marul verdim ve asla yemedi. Normal yemlerinden azar azar yiyor. Veterinere götürdüm ancak akciğer enfeksiyonu gibi bir teşhis koyamayacağını, bunun için yeterli ekipmanı olmadığını söyledi. Kabuğunun biraz yumuşadığını söyledi ve kalsiyum iğnesi yaptı. Bana da internetten d vitamini ve kalsiyum almamı söyledi. Hangi vitamini önerirsiniz ve nasıl kullanmam gerekiyor? Bir de uv lambasını daha yeni alabildim ve dün kullandım. Dünden beri lambanın altından inmek istemiyor ve sürekli kuru alanda duruyor. Neredeyse hiç suya girmiyor. Uv lamba sürekli açık kalmasın ve kapatınca üşümesin diye normal ampul taktım. Şuanda kuru alan 32, suyu 28 derecede sabit. Başka ne yapabilirim? Sizce hasta mı? Aşağıya yemlerin, kaplumbağanın ve ekipmanlarının fotoğraflarını ekledim.