Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar çok güzel diyorsunuz ama insan düşüp ölüyor sanki keyfi yapılmış bir durum neden aşağı düştü onuda bilmiyorsunuz bol keseden laf atıyorsunuz...Neyse ölen kapluşum öldü başın sağolsun diyeceğine eleştiri yapıyorsunuz neyse daha uzatmayacağım..
Arkadaşım kaplumbağayı kışın çok soğuk hadi dışarı çıkarayım diye çıkaran biz miyiz ? Başın sağolsun ama bi hayvanın canıyla oynuyosunuz. Lütfen kendinizi savunurken haklı çıkacağınız şeyler söyleyin.
arkadaşlar benimde bir sorum olacaktı yaklaşık 30 dk önce 2 kaplumbağam var su kaplumbağası 2 side bazen güneşlensinler diye balkona koyuyorum güneşlendiler ve diğerini geri suya koydum ona dalmışım ve diğer su kaplumbağam aşağı düşmüş hemen gittim koşa koşa aldım yerde hareketsizce yatıyordu elime aldım birden kafasını içeri soktu yukarı çıktım şöle bir baktım orasına burasına bir kırılma kanama fln varmı diye ama yoktu düşerken çat diye ses geldi demekki kabuğunu üstüne çıkmış ve kabuğundad bişey yoktu ama sürekli ağzını açıp kapatıyordu kapatırken çıt diye ses geliyodu ve kafasını birazda olsa dışarı sokup çıkartıyordu ve gözleri yarım açıktı bazen hiç açmıyordu annem dedi korkmuştur dedi sen suya koy o düzelir dedi koydum biraz hereket etmeye başladı ama gözleri açık değildi sonra 10-15 dk sonra fln gözlerini açtı ve biraz gezdi ama bazen çok halsiz duruyor ölmüş gibi hiç kusma fln yok dışkısının rengine fln daha bakamadım veterinerede götürmedim yalnız sudan çıkarıp geri koyduğumda 1-2 tane ağzından baloncuk çıkıyor şuan yani 10 dk dır fln gayet iyi normal bir şekilde hareket ediyor benim sorum şu olacaktı şimdi kaplumbağam gayet normal hareket ediyor ama başka bir şey olabilrimi iç kanama falan teşekkürler
he bide kaplumbağam 2. kattan düştü
şimdi baktımda hereket etmesi yüzmesi fln gayet normal ama arada bir gözlerini kapatıyor açıyor ve sonra ağzını açıp geri kapatıyor bide ağzını sanki zor açıyor biyere takılıyormuş gibi teşekkürler
hee bide diğer kaplumbağayı da çıakrdım geri suya koydum onun ağzındanda 1-2 tane baloncuk çoktı yani o durum normal heralde ama hala bazen 2 gözünü bazende tek gözünü kapatıyor açıyor bazen tek gözünü kapatınca şöle 10 saniye kadar açmıyor ben şöle kafasına dokunuyorum hemen açıyor ve arada hala gözlerini/gözünü açıp kapattıktan sonra ağzını açıp kapatıyor ve hala zor açıp kapatıyor takılıyormuş gibi çat çat ses geliyor kapatırken teşekkürler ne olur cevap yazın
arkadaşlar kusura bakmayın böyle taksit taksit yazıyorum ama bütün gelişmeleri aktarmak istiyorum ağızı açıp kapatma olayı bayağı bi azaldı galiba çünkü 2 kere gözünü açtı kapattı ama ağzını açıp kapatmadı teşekkürler
Umarım kısa sürede iyileşir ama bundan sonra daha dikkatli ol kapluşu başıboş bırakma hele de balkonda... Düşmenin etkisiyle belliki büyük bir sarsıntı geçirmiş gözleri hassas olduğu için yakın takibe al inş. kapanma ya da körlük gibi bişey olmaz. Kaplumbağalar genellikle zor nefes aldıkları zaman ağızlarını açıp kaparlar nefes almaya çalışıyor olabilir. Umarım iç organlarında bişey yoktur zedelenme falan. Tekrar geçmiş olsun...
çok teşekkür ederim umarım gözlerine ve iç organlarına pek sanmıyorum ama bişey olmaz kabuğunun üsütne düştü gözlerini de yakın takibe alacağım peki sizce neden zor nefes alıyor ve iç organlarına bişey olmuşmudur
şimdi baktım elimi fln hızlıca gözlerine vurcakmış gibi yapıyorum korksun diye ama hiç bir tepki vermiyor ama gözlerini dödürüyor bide bazen göz bebekelri büyüyp küçülüyor
Ciğerlerinde zedelenme falan olduysa ki umarım öyle bişey yoktur zor nefes alıp vermesi ve ağzını açıp kapaması bundan dolayı olabilir. Siz o kapluşunuzu birkaç gün sıkı gözetim altında tutun son durumunu hakkında da bizi mutlaka haberdar edin.
o zaman yapacağınız tekşey gözlerinin durumunu takip etmek umarım mikrop kapmaz ya da düşmenin etkisiyle körlük durumu olmaz. Sert bir zemine mi düştü kapluşunuz?
çok teşekkür ederim şimdi bir daha baktım parmağımı gözlerine iyice yakınlaştırdım ama deydirmedim kafasını içeri çekti galiba kör değil kör olmadı demi ama sonradan kör olma ihtimali var mı?
bugün gözlerini kontrol ettim bayağı herşey normal hatta 1 tane yem yedi fakat 2 tane sorun var 1.si gözlerini kapatıyor ve açmaya çalıştığında sanki zor açıyormuş gibi geliyor 2.si ise eskisi kadar hareket etmiyor artık ne diyorsunuz?bide gözlerini kapattığında acaba uyuyormu yoksa körmü oldu bir daha açamıyacakmı diye bir endişeye düşüyorum ne yapmamı önerirsiniz teşekkür ederim birde kör olduğunu nasıl anlarım teşekkürler
suyun içine yem atın görebileceği alana ve o yemi parmağınızla oynatın eğer yeme gelirse sorun yok demektir. Hareketsiz olması kötü bacaklarını kontrol edermisiniz? bacaklarını oynatabildiğinden emin olun. Gözleri kapanıyorsa enfeksiyon kapmış olabilir ya da sarsıntıdan dolayı halsiz düşmüş olabilir siz gözlemlemeye devam edin ve gözlerinde şişme ve kapanma meydana gelirse tekrar yazın.
kendisi 1 tane yem yedi sizin dediğiniz gibide yaparım ayrıca bacaklarına falan ellediğimde içeri çekiyor kaplumbağayı elime aldığımda bırakmam için falan ayağıyla baskıda yapıyor gözleride takip ederim ve size yarın bildiririm teşekkürler