Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam icin alısveris

toprakhsh

Bronz 4 Üye
Kaplumbağaların bukadar malzemeye ihtiyacı oldugunu bilmiyordum ve öğrenince ısıtıcıdır odur budur araştırdım aşağıda ürünleri koyuyorum yeterli ürünlermi? Başka almam gereken birsey varmı?

Ekli dosyalar

• IMG_3452.jpeg
    IMG_3452.jpeg
    825.8 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_3451.jpeg
    IMG_3451.jpeg
    425.3 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_3450.jpeg
    IMG_3450.jpeg
    386.9 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_3449.jpeg
    IMG_3449.jpeg
    458.3 KB · Görüntüleme: 19
Kaplumbağaların bukadar malzemeye ihtiyacı oldugunu bilmiyordum ve öğrenince ısıtıcıdır odur budur araştırdım aşağıda ürünleri koyuyorum yeterli ürünlermi? Başka almam gereken birsey varmı?
Uvb hariç hepsi uygun. Lambanın metal çanaklı olduğundan emin olun.
Akderepet dolandırıcı osram aydınlatma ampulüne etiket basıp uvb diye yolluyorlar.

Uvbden önce ısıtma lambası şart 42 veya 52watt normal halojen ampul alın.

lamba bu olabilirmi?

Ekli dosyalar

• IMG_3453.jpeg
    IMG_3453.jpeg
    314.6 KB · Görüntüleme: 9
Burada hala varsa lambayı buradan alın.

Hayvanların kabuk boyu kaç cm?

Su ısıtıcı tam batan model olsun. Bu ısıtıcı tam batmıyor diye biliyorum. Camı da basit tip, çalışırken hava teması olursa patlar.

Şuan 20 litre ama haziranda 100 litreye geçicez
Tamamdır. Attığınız su ısıtıcı tam ve yatay konumlandırılabilir. Akvaryuma uzunlamasına yerleştirirsiniz. Yuvayı büyüyünce de kullanırsınız.
Bütçeniz varsa tetra yada eheim marka bakın.

Filtre nin yuzey temizleme apratını sokersiniz hayvanın gözüne girmesin.

Ampul bunu alın. Veya bunun 42Watt olanını. Uvb halojen hayvanı strese sokar uygundur değildir.
Normal armut şeklinde halojen alın. Uvb olarak uvb 2.0 26Watt almanız lazım.

Tamamdır. Attığınız su ısıtıcı tam ve yatay konumlandırılabilir. Akvaryuma uzunlamasına yerleştirirsiniz. Yuvayı büyüyünce de kullanırsınız.

Ampul bunu alın. Veya bunun 42Watt olanını. Uvb halojen hayvanı strese sokar uygundur değildir.
Bakıyım tesekkurler

Kabuğunu vurup kırma riski var. Paniklediler mi sağa sola çarpıyorlar. Tetrada cam kalın emniyet koruması vs. var 120 litreye kadar suyu da ısıtıyor.

filtre yüzey temizlemiyormus selale filtre oldugundan öyle bir boru var

Lambayı Cem adminin attığı linkten alın yoksa plastik gelme ihtimali var.

Ampul linkini hepsiburada uzerinden attım. Elektrikçide veya ucuzluk pazarı avm gibi yerlerde de bulabilirsiniz.

42 veya 52watt halojen ampul.

Filtredir iç ısıtıcıdır hepsi tamam ama ne kadar ısıtıcı ampül varsa hepsi ya uva uvb’li değil yada yorumlarında 1 haftada patladıgı yazıyor 😔

Geri