Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam için tavsiyeler

RE: UV + günışığı + ayışığı lamba alıcam, tavsiyeleriniz

Ayrıca en önemlisi A vitamini. Onun için "Avicup" alabilirsiniz eczaneden. Bir şırınga yardımıyla sıvı ilaç ağıza akıtılır. 3 gün boyunca gün aşırı kullanın. Sonra 3 günde bir yapın.

Cvp: UV + günışığı + ayışığı lamba alıcam, tavsiyeleriniz

İlginiz için teşekkürler. Vetenerin verdiği antibiyotik işe yaramadı. Hiç görmedik daha gözlerini çok üzülüyorum. Damlada işe yaramaz diyorsunuz. 3 antibiyotiği birden mi kullanacağız? Kapluş benden bıkcak iyice :)

A vitamini deniyelim bir de. yemine damlatsak olur mu, ağzını açmaz bizimki :) Ölçüsü ne kadar?

Yemine damlatın o zaman :) 3-4 damla yeterlidir.
O zaman inflasedi 1 hafta kullanmayın. Terramycin, Genta ve Avicup'u kullanırsınız. Yanlız ilerlemiş bir hastalık bu. Bir kaç hafta aralıksız tedavi etmeniz gerek. İyileştikten 3-4 gün sonra tedaviyi kesebilirsiniz.

Avicup'ın hapı vardı. Sizinki nasıl ampul şeklinde mi?

2 kremi de alayım o zaman. İnşallah işe yarar. Yemi yiyebilmek için rastgele saldırıyor, çok üzülüyorum :(

Sadece terramycin krem :) Diğerleri göz damlası. Avicup sıvı şeklinde oluyor.

Onun yerine forumu araştırırsanız daha etkili vitaminler var.

Cahillik işte :) Kremden ve damladan nefret ediyor. İnat ediyor çıkarmıyor başını :) Allahtan hareketli artık. yem veririm ümidiyle yemi verdiğim köşede yüzüp duruyor. Aylardır yem yemiyormuş. 3 gündür yem yiyor. Acaba 6 tane yetmiyor mu? Fazlasını vermek de istemiyorum.

Bu aralar yeme biraz fazla yüklenebilirsiniz :)
Hepsi öyle.Buna nefret etmek değilde kendini korumak denebilir.:) Ama iyiliği için zorla yapmak zorundayız.

İştahsızlık arkası biraz fazla versenizde günlük öğünde kafa hacmini biraz geçin. Maksimum 1,5 kafa hacmi gibi. Tabi bunu uzun sürdürmemek en iyisi. Hareketlenmesi sevindirici :) tedaviye tamamen iyileşene kadar aksatmadan devam etmeli. Toparlayacak inşallah...

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Öğreniyorum hızlı hızlı :) Bugün uv lambası, ısıtma lambası ve diğer yemler geldi. Onlardan haftalık beslenme programı yapıyorum şuan. Son kullanma tarihlerine bakıyordum ki evimdeki daha önceden aldığım raffy p'nin son kullanma tarihi geçeli 5 ay olmuş. Petshop bunu nasıl satıyor anlamadım. Ben ilk önce tarihe bakarım ama geçmiş olabileceğini düşünmemişim bu sefer :(

Şuan Raffy I, Raffy mineral, Tetra reptomin ve JBL rugil var elimde. Sebze kesinlikle yemiyor. Denemeye devam edeceğim.

Bu arada adını rahmetli piranhamızdan esinlenerek Rhombito koyduk :)

Bu da beslenme programımız :)

mailto:/v6iywl.jpg

:) Hadi hayırlısı. Şuanda nasıl bir tedavi yöntemi uyguluyorsunuz? Ve nerede oturuyorsunuz?

Tarabyada. Veterinerin verdiği polimisin diye bir antibiyotik krem uyguluıyoruz. Bir de 2 günde bir yemine vitamin takviyesi. Sanki gözü iyiye gidiyor ve açılacak gibi... Şuan UV sini ayarlıyoruz. Isıtıcı lamba ve UV ikisi de kuru alana bakacak değil mi?

Evet ikiside kuru alana bakmalı.
Polimisin ile gentamisin(damla) içeriği aynı galiba hemen hemen. Birde ek olarak İnflased(damla) alırsanız çok daha çabuk iyileşicektir.

Peki bu uvb lambanın bize zararı yok mu? Etrafını kapamalı mıyız?

Damlayı yarın alırım ama kapalı göze damlatınca akıyor

Zararı yok :)
Gözünün altından hafif bir şekilde bastırınca biraz açılıyor. Merak etmeyin acımaz :) O açılan 2-3 mm lik yarığa damlatın. Veterinerim göstermiştu bu taktiğide bana. İçiniz rahat olsun yani.

Zararlı olan UVC lambadır. Sterilize için filtrasyon amaçlı kullanılır.

Teşekkür ederşm yardımlarınız için. Gözleri hala kapalı olsa da evinde mutlu gibi :) Yeni lambalarını ve yemlerini sevdi sanırım :) Beslenme programım iyi mi peki sizce? Her öğün belli yemi vermek mi karışık vermek mi daha iyi bilemedim?

Suyunu biraz yükselttik, çünkü kuru alandan dalış yapmayı çok seviyor :) Kargodan bir de hediye yapay bitki çıktı, kayasının yanına yapıştırdık. Her ne kadar yapay şeyleri sevmesem de..

Suyun dibine doğallık yaratması açısından deniz kıyısından topladığımız 2-3 cmlik taşlar koysak nasıl olur acaba?

Hijyen açısından sorun olabilir. Ve kenarları keskin olmamalı taşların. Ama sivri olmaz ve çok iyi dezenfekte ederseniz kullanabilirsiniz :)
Inflased'i uygulayacak mısınız?

Yarın alacağım. Günde iki kez mi o da? Yalnız Rhombito sadece benim yavaşça krem sürmeme izin veriyor. Gözünü açmak için dokunsam da tamamen içeri sokar kafasını pek başarılı olamayacağım :) Eğer önceden tanışıyor olsaydık belki :)

Beslenme programı gayet başarılı bence :) Minerali şu an için azaltmayın, ihtiyacı var çünkü. Kolay gelsin.

Günde 4 defa 2 şer damla :) Eğer izin vermezse kafasını gazlı bir mendille tutmuştu vetim bana gösterirken. Fakat yapamam diyorsanız 3 er damla gözüne damlatın direk. Yer çekimininde etkisiyle biraz olsun etki edicektir.

Geri