Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam için tavsiyeler

Cvp: Kaplumbağam için tavsiyeler

Merhabalar, uzun süredir foruma kapluşumla ilgili paylaşımda bulunamıyorum. Bugün evinin temizliğini yapıp, kabuğunu fırçaladıktan sonra tartım vakti gelmişti. Bir de ne göreyim normalin iki katı kadar gram almış. Acaba beslenmede abartıya mı kaçıyorum bilemedim. Kabuğundaki gri lekeleri kabuk değişimi olarak yorumlamıştım. Umarım doğrudur. Sanki obezliğe adım atıyoruz gibi. Aşağıdaki bilgiler ışığında yorum yazarsanız çok sevinirim.

Tahmini yaşı: 1,5 (5.5.2012 den beri bende)
Şuanki ağırlığı: 83 g (aldığımda 42g. dı)
Kabuk boyu: 8,5 cm ( aldığımda 6 cm di)

Ağırlık ölçümleri:
05.5.12 42g
10.6.12 47g
11.7. 12 49g
03.8.12 52g
15.09.12 58g
28.10.12 83g (çok değil mi?)

mailto:/2wly2k8.jpg
 
Cvp: Kaplumbağam için tavsiyeler

Toparlamış bu kapluş :D Ne kadar sevindim anlatamam.Konuyu en baştan okuduktan sonra cevabımı yazıyorum.
Sayenizde de iyi bir bakımla hasta ve kabuğu kötü durumda olan kapluş sağlıklı koca bir dana gibi olmuş :D

Kilosunda ki artışın sebebini ben şuna yoruyorum.Sonuçta ilk aylarda belirli bir hastalık atlattı ve bu dönemde vücudu bu hastalıkla uğraştı.
İyileştikten sonra da tam gaz büyümeye başladı.Artık resmen iyileşip sağlıklı bir şekilde büyümeye başlamış.
Genelde 1-1.5 yaşında ki kapluşlar 8-10 cm arasında oluyor.Sizinki de bence bu aralıkta olduğu için gayet sağlıklı :)
 
Cvp: Kaplumbağam için tavsiyeler

İçim çok rahatladı, teşekkürler zencefil :) Ki onu arkadaşımın evinde küçük bir leğende buz gibi suyun içinde ölmek üzereyken bulduğumda 7 aydır bir şey yemediğini ve gözlerinin açılmadığını öğrenmiştim. Çok uğraştık ama kendini topladı. Canavar gibi şimdi maşallah :) Beni inanılmaz seçiyor. Evde eşime tepki göstermezken beni fark edince anında suya atlıyor ve deli gibi çırpınıyor :))

Bu hafta ona bitkisel yem alacağım. Artık bitkiseli artırmamız gerektiğini okudum. Yeni bir akvaryum dizayn edeceğiz ona.

Kabuğundaki griliklerde sorun yoktur umarım. Ona yeterince iyi bakamamaktan korkuyorum..
 
Cvp: Kaplumbağam için tavsiyeler

Çok mutlu oldum, aynen Arzunun dediği gibi toparlamış bu kapluş :D Şu an kabuk değişiminde galiba :) Maşallah, elinize emeğinize sağlık :)
 
Cvp: Kaplumbağam için tavsiyeler

Teşekkür ederim :) Her ne kadar sabah ona yem yerine marul verdim diye bana trip atsa da bütün marulu yedi elimden :))

Kabuk değişimi konusunda haklısınız sanırım, bir kez değiştirmişti. Bu ikinci. Sanırım artık kabuğu daha canlı gözükecek :)
 
Cvp: Kaplumbağam için tavsiyeler

RHoMBeuS' Alıntı:
Arkadaşlar bütün gün aydınlatma ile ilgili yazıları okudum. Ancak sitelerde çok çeşit var ve wattları farklı. Evim güneş almıyor. Kaplumbağam için en verimli alanı oluşturmak istiyorum. Şuan sadece kuru alanda klasik ampül var. Isıyı korumak için gece gündüz açık tutuyorum ama gece kavramı oluşmuyor.

Normal ısınma ve gün ışığı için, gece ayışığı için ve uv için öneriniz nedir? UV nin yakılma süresi içinde her yerde farklı yorum var, kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim.

(Kaplumbağam hakkında kısa bilgi: Kaplumbağamı 10 gün önce bir arkadaşımdan aldım. Bir leğen içinde taşlar ve soğuk suyun içinde uyur vaziyetteyken aldım. Kasımdan beri hareketsizmiş, kabuğu beyazlamış, yem yemiyormuş, gözleri de kapalı. Hemen aldım ve ona evde acil bir yuva kurduk. 50x30x30 bir saklama kabı aldık. Yarısına kadar osmoz cihazından su doldurduk. Isıtıcıyı 28 C de sabitledik. İç filtre koyduk. Kuru alan yaptık. Suya ve kuru alana termometre koyduk. Dün bir tane normal bir ampul koyduk kuru alanı ısıtması için 33-34C yapıyor. Gece üşüme ihtimalinden dolayı gecede kapamadık. Gözleri hala kapalı. Vetener birşeyi yok dedi ama gözler açılmadığı için bir haftadır antibiyotik göz kremi kullanıyoruz. Dün hareketlendi iyice,gece ilk kez yem (raffy p) yedi, 6 tane verdim. Şuan keyfi yerinde ve doymak bilmiyor. Bugün yumurta akı verdim. Gaga taşı alıp iç kısmından verdim ısırdı. Ancak gözlerini açamıyoruz bir türlü..)


Bu durum aslında bir hastalık değil büyüme ile alakalı ve tüm sürüngenlerde görülen oldukça normal bir vücut reaksiyonudur. Sırt ve karın kabuklarında deri değişimi kabuktaki her bir segmenin tek tek dökülmesi ile gerçekleşir. Dökülen kabuk parçalarının altında ki yeni kabuk parçaları hazır hale gelmiş olur. Bu durumu hastalık sanan kaplumbağa severler olabilir. Önemli bir noktada kabuk değişiminde kaplumbağanıza yardımcı olmak isteyebilirsiniz bu pek sağlıklı değildir. Bırakın kabuklarını kendisi atsın.
 
Geri
Üst