Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam için tavsiyeler

Cvp: UV + günışığı + ayışığı lamba alıcam, tavsiyeleriniz

Yemleri karışıkta verebilirsiniz. Günlere bölüp tek tipte verebilirsiniz. Benimkiler yem seçmiyor. Ben gün gün veriyorum. Oranlar bu şekilde iyi ayarlanıyor.
Akvaryuma doğadan da toplasanız pet shoptanda alsanız her mamülü az miktarda kaya tuzuyla kaynatın ve sonra iyice durulayın. Bu şekilde bakteri ve mikroplar sisteme girmez. Plastik bitkileri bozulma ihtimaline karsı sıcak suda kaya tuzu ile ovalayın.

Ayrıca yutamayacağı taşları seçmenizi öneririrm. Bir kısmı azimle yutamayacağını düşünülen taşları yutuyor. Bunun sonucu boğulma yada sindirim sisteminde tıkanma olabilir. Ya yuttumu çıkarabileceği kadar ufak olmalı, ya da kafasından büyük olmalı.

Arkadaşlar iki haftalık antibiyotik tedavisi ve 3 günlük inflased damla tedavisinden sonra nihayet gözkapağı açıldı ama altında beyaz akı bir perde var.

Şimdi ne yapmam lazım bilmiyorum...Akciğer enfeksiyonu demek mi oluyor...

Sanırım koruyucu zar henüz açılmamış. Bence uzman birine göstermekte fayda var.

Ayrıca resim eklerseniz daha net bir yorum yapılabilir. Ben olma ihtimali aklıma ilk geleni söyledim.

RE: UV + günışığı + ayışığı lamba alıcam, tavsiyeleriniz

Hayir o koruyucu zar değil. O iltihap. Size inflasedle birlikte dediğim Gentamisin damla kullanın. Asıl ilaç gentamisin. İltihabı yok edicek olan o :)

Göz dışında sağlık durumu çok iyi. Çok hareeketli, iyi yiyor. Yüzüyor, kuru alanda güneşleniyor (UVB lambası ile). Isıtıcısı 28 de sabit. Bugün dış filtreye diy çalışma yaparak şelale filtre yaptık. Mekanik ve biyolojik filtrasyon için. Suyumuz da akvaryum için su arıtma cihazımız var ordan koyuyoruz. Bugün damlayı damlattık bir süre sonra, gözünde sanki bir kabuk varmış gibi geldi baktım göz kapağı açılmış. Ama altında beyaz bir tabaaka var. Şimdi diğer damlayı da alayım. Peki antibiyotk kreme devam mı? (resim ekte)

Resim yok :) ilacın adı nedir? Ayrıca Gentamisin'de bir antibiyotik. İnflased ise kataraktta kullanılıyor :)

Sonunda yüklendi.
mailto:/312fm39.jpg

Elimizde polimisin steril göz merhemi ve inflased damla var.

Polimisin ile gentamisin içerdikleri madde bakımından aynı galiba. Bu günlerde tekrar nüksetmesin diye dozu arttırmalısınız.

Yeni bir veteriner arayışı yaptınız mı?
Bu tedavi bitince kabukla ilgilenmek gerekiyor. Vitamin ve kalsiyumu şu aşamada da eksik etmeyin. Tedavi bitince biraz devit takviyesi yapmak gerektiğini düşünüyorum. Birde kabukta yumuşama durumu var mıydı?

Cvp: Kaplumbağam için tavsiyeler

Dün gece o kadar çok dua ettim ki sabah gözümü açaraçmaz Rhombito'nun yanına gittim, damlasını damlattım, bir de baktım sol gözü açılmış :) Sağ da hala beyaz perde var. Sonunda bizi gördü hayta :)

Şuan iki günde bir yemine vitamin damlatıyorum. Mürekkep balığı sırtı da almıştım. Küçük bir parça veriyorum yiyor. UVB lambası da aldım. Bir yandan kabuk iyileşsin diye.

Veterinerimiz aslında kaplumbağadan anladığını söyledi, hatta çok severmiş, çok ilgili bir bayan. Problem olmadığını ve düzeleceğini söyledi. Sanırım uzun süre kötü koşulda uykuda kalmak ve vitaminsizlik kaynaklı. Yavaş yavaş düzeliyor. Yalnız gözü açılınca bir garip oldu. Çok çırpınıyor suda ve krem sürmekte zorlanıyorum elimden kurtuluyor..

Yumuşama Allaha şükür ki yok..

RHoMBeuS' Alıntı:
Dün gece o kadar çok dua ettim ki sabah gözümü açaraçmaz Rhombito'nun yanına gittim, damlasını damlattım, bir de baktım sol gözü açılmış :) Sağ da hala beyaz perde var. Sonunda bizi gördü hayta :)

Şuan iki günde bir yemine vitamin damlatıyorum. Mürekkep balığı sırtı da almıştım. Küçük bir parça veriyorum yiyor. UVB lambası da aldım. Bir yandan kabuk iyileşsin diye.

Veterinerimiz aslında kaplumbağadan anladığını söyledi, hatta çok severmiş, çok ilgili bir bayan. Problem olmadığını ve düzeleceğini söyledi. Sanırım uzun süre kötü koşulda uykuda kalmak ve vitaminsizlik kaynaklı. Yavaş yavaş düzeliyor. Yalnız gözü açılınca bir garip oldu. Çok çırpınıyor suda ve krem sürmekte zorlanıyorum elimden kurtuluyor..

Yumuşama Allaha şükür ki yok..

Kremi kesebilirsiniz bence artık. Polimisin ve inflasede devam etmelisiniz. Bu ikisi yeterli olucaktır. Size inflasedin yanında önerdiğim Gentamisin antibiyotik görevi görüyor. Polimisin krem olmalı bildiğim kadarıyla. Gözü açıldığı için kesmelisiniz bence kremi. Polimisin yerine Gentamisin alsanız iyi olur.

Evet polimisin krem sadece açılmayan gözüne sürdüm bugün yarın gentamisin damlatırım, inflasedle beraber. İnşallah diğer gözü de açılacak.

Yardımlarınız için teşekkürler...

RHoMBeuS' Alıntı:
Evet polimisin krem sadece açılmayan gözüne sürdüm bugün yarın gentamisin damlatırım, inflasedle beraber. İnşallah diğer gözü de açılacak.

Yardımlarınız için teşekkürler...

Araştırıp yardım istediğiniz için ben teşekkür ederim. :) Maalesef kaplumbağası hastalanıpta ölüme terk eden çok kişi var.
Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede eski haline kavuşur. Bu arada akvaryum dezenfekte işlerine önem vermelisiniz. İlaçların kullanımını iyileştikten 3-4 gün sonra kesebilirsiniz.

Az önce diğer gözünü de açtı, çok mutluyum :)

mailto:/rrkxzt.jpg

Sakın ilaçları bırakmayın. 5 gün daha kullanın.
Ben de çok mutlu oldum :) Veteriner hekim gibi hissettim kendimi :D

Çok teşekkür ederiz hem size hem AEK isimli kullanıcımıza :) Yalnız maymun gözünü açtı bizi tanımadı hesabı :) Elimden yem yiyordu görmüyor diye, şimdi pas vermiyor fırlama. Sanki bizim kapluşumuz değil :) İnşallah alışcak bize.. Gelişmeleri paylaşacağım. İlaçlara devam.

Aynen ilaçlara devam :) Korkmuştur garibim birden görünce :) Benimkiler hala kaçıyor benden :D

RHoMBeuS' Alıntı:
Çok teşekkür ederiz hem size hem AEK isimli kullanıcımıza :) Yalnız maymun gözünü açtı bizi tanımadı hesabı :) Elimden yem yiyordu görmüyor diye, şimdi pas vermiyor fırlama. Sanki bizim kapluşumuz değil :) İnşallah alışcak bize.. Gelişmeleri paylaşacağım. İlaçlara devam.

Hiç önemli değil, inanın o kadar sevindimki iyileşmesine.
Alper arkadaşım özellikle hastalıkla çok ilgilendi, kendisini yardımlarından ötürü tebrik ederim.
UVB lambası gerçekten çok iyi. D vitamini sentesini güzelce yapar. Kabuk için o kadar hızlı düzelme beklemeyin. Ancak sert olması çok iyi. Vitamin ve mürekkep balığı kemiği iyi bir destek olacak. Bir ay sonra durumuna bakıp kabuk için belki biraz devit takviyeside yapılır. Aslında az dozda bir şey olmaz ama önce söylediğim tedavi bitince kabukla ilgilenelim konusunu bir ay ertelemek daha iyi. Nasılsa yumuşama yok. zor bir dönemde geçirdi ve sonlarına yaklaşıyor. Ufaklığın bünyesi biraz dinlensin.
Kaplumbağalar biraz şımarıktır. Bir gün sıcak davranıp ertesi gün kaçanlarıda var :) Hele sizinki daha yeni görünce şaşırmıştır. Nasılsa alışır :)

Birde ne kadar dikkat etsekte özellikle ufakken hastalanmaları kaçınılmaz oluyor. Benim cumberland slider o kadar özen gösteririm, 3 gün önce baktım hafif yan yüzüyor. Koştum aynı gün Vildan hanıma başladık akciğer enfeksyonu tedavisine. Dün toparladı bayağı,hafta sonu bitireceğiz tedaviyi.

Erken teşhis her zaman çok önemli. Hayvanlar sonuna kadar direndiği için bazen hiç belli etmiyorlar. Yani bakalım yarın nasıl olacak, dur sonraki gün ne olacak dersek malesef 2 günde dahi geç kalınabiliyor ya da çok zor ve uzun tedavi sürecine girilebiliyor.

Tedavi tam bittiğinde de son haberleri bekliyoruz. Öncelikle bu tedaviyi tamamlansın, önümüzdeki 1 ay davranışlarını ve kabuğu gözlemleyin. Bu zamana sonundaki duruma göre kabuk konusunda da fikir alışverişi yaparız.

Şanslı kaplumbağanıza uzun ömürler.

İlginiz için çok teşekkürler, size de geçmiş olsun. Umarım hemen düzelir.

Bizimkisi maşallah tam fırlama oldu, gözleri kapalı halinden farklı olunca bizde alışamadık. Neyseki şimdi alışmaya başladı, konuşunca kaçmıyor, dinliyor :) Hele yem verirken baya sıcak bize :))

Bugün ilk defa marul da yedi. Şuan tek eksiğim gece lambası. Gece ışık yanmadığı için üşür diye korkuyorum. Suyun içinde yatıyor genelde. Biraz kafa derisi soyuluyor. Kabuktaki beyazlıklar azaldı gibi..

O iyi olsun da gerisi mühim değil. Rhombito ellerinizden öper, Sevgiler :)

RHoMBeuS' Alıntı:
İlginiz için çok teşekkürler, size de geçmiş olsun. Umarım hemen düzelir.

Bizimkisi maşallah tam fırlama oldu, gözleri kapalı halinden farklı olunca bizde alışamadık. Neyseki şimdi alışmaya başladı, konuşunca kaçmıyor, dinliyor :) Hele yem verirken baya sıcak bize :))

Bugün ilk defa marul da yedi. Şuan tek eksiğim gece lambası. Gece ışık yanmadığı için üşür diye korkuyorum. Suyun içinde yatıyor genelde. Biraz kafa derisi soyuluyor. Kabuktaki beyazlıklar azaldı gibi..

O iyi olsun da gerisi mühim değil. Rhombito ellerinizden öper, Sevgiler :)

Ben de iyi dileklerinize teşekkür ederim.Bizim tedavi hafta sonu bitti. 5 günde iyileşti ama tedaviyi 7 gün uyguladık. Genel olarak erken teşhis çok önemli. Ben genel olarak kaplumbağanıza gözünüz gibi bakacağınıza eminim.

Sizede alışması çok güzel olmuş. Zaten zamanla olacak olan hızlı olmuş. Çok sevindim. Elinizden yemi alışı falan çok keyiflidir. Tek kaplumbağa sahibine daha düşkün. birden fazla olanda diğerleriyle daha sosyal. İkisininde güzel yönleri var :)

Zaten geceleri suda uyuyorlar. Kuru alana çıkmadıkça üşümez. Sağlıklı olan kaplumbağada kolay kolay gece çıkmıyor. Bende belki çıkarlar diye 40W gece lambası aldım. Hatta yeni yapacağım için geçen gün 50W olanıda aldım. Hiç çıkmadılar, boşa yanıyor. Kullanacaklarını da sanmıyorum. Ama bulunsunda keyiflerine kalmış diyorum :)
Kafa derisi deri değişiminden ötürü soyuluyor. Genelde önce oradan başlıyor. Kollar bacaklarda yakında deri atmaya başlar. Kalsiyum ve vitamin takviyesi kabuğa ve bünyeyte gayet iyi gelmiştir. Zaten UVB de bu konuda çok iyi iş görmüştür.

Gerçekten sevindim durumuna. Sağlıklı mutlu günler. Yakında güzel güzel neşeli resimler bekleriz :)
Sevgiler

Geri