Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!enofil1994' Alıntı:Kaplumbağaların Yaşı Alt Kabuğundaki Yuvarlakların İçindeki Çizgilerden Anlaşılır.Çizgilerden 1 Çıkararak Yaşını Bulabilirsiniz.Mesela 2 Tane Çizgi Varsa 2-1:1 Yaşındadır.Eğer Hiç Çizgi Yoksa Demekki Aylıktır.
ömür' Alıntı:enofil1994' Alıntı:Kaplumbağaların Yaşı Alt Kabuğundaki Yuvarlakların İçindeki Çizgilerden Anlaşılır.Çizgilerden 1 Çıkararak Yaşını Bulabilirsiniz.Mesela 2 Tane Çizgi Varsa 2-1:1 Yaşındadır.Eğer Hiç Çizgi Yoksa Demekki Aylıktır.
berkcam97' Alıntı:ömür' Alıntı:enofil1994' Alıntı:Kaplumbağaların Yaşı Alt Kabuğundaki Yuvarlakların İçindeki Çizgilerden Anlaşılır.Çizgilerden 1 Çıkararak Yaşını Bulabilirsiniz.Mesela 2 Tane Çizgi Varsa 2-1:1 Yaşındadır.Eğer Hiç Çizgi Yoksa Demekki Aylıktır.
Benimkinde 1 çizgi var.
1-1=0
Yani kaplumbağam 0 yaşındamı
serhanzr' Alıntı:Valla benim kaplumbağam hediye geldiğinde 3 cm kabuk boyu vardı. Geçen sene şubat ayında gelmişti. Şu anda 7,2 cm boyunda. 3 cm kaplumbağa kaç aylık olur bilmiyorum ama sanırım 1 yaşını geçti. Çok yavaş gelişiyor gibi geldi bana. Hiç sağlık problemi olmadı. Bazı arkadaşlarımızın 1 yaşında 10-12 cm olduğunu söylediklerinde moralim bozuluyor
zencefil' Alıntı:Çizgiler falan biraz şehir efsanesi
Yumurtadan çıkma tarihi bilinmediği için ancak yaş tahminleri yapılabilir.
Sağlıklı bir şekilde büyüyen kaplumbağalar için 10 cm civarında 1 yaşında olduklarını düşünebiliriz
Aynen benimde 01.01.2012frhtkoc' Alıntı:valla ben kaplumbagamın dogum tarihini akvaryuma koydugum gün yaptım 01.01.2012
ömür' Alıntı:enofil1994' Alıntı:Kaplumbağaların Yaşı Alt Kabuğundaki Yuvarlakların İçindeki Çizgilerden Anlaşılır.Çizgilerden 1 Çıkararak Yaşını Bulabilirsiniz.Mesela 2 Tane Çizgi Varsa 2-1:1 Yaşındadır.Eğer Hiç Çizgi Yoksa Demekki Aylıktır.