Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam kaç yaşında?

Panik yapmayın. Korkuyorlarsa refleksleri ve iç güdüleri iyi çalışıyordur. Yani gayet sağlıklı hayvanlardır. Vahşi ve savunma mekanizması kaçıp saklanmak olan bir canlı bu tepkiyi veriyorsa uyuşuk şekilde olduğu yerde durmuyorsa herşey yolundadır.

Gerisini Cem yazmış.

Ben birnyerden duymustum. Disi kaplumbagalar tek basina yumurtlayabiliyormus. Bu dogru mu?

Benim 6 yasinda bir kaplumbagam Var 4 senedir yanliz ve 6 senedir ona hic bisey ol adan baktik. Isitici yok yuzecegi bir alan yok tek mama sig su ve suan tosun gobi birsey bunu aciklayabilirmisiniz?

Dişi kaplumbağa döllenmemiş yumurta bırakabilir. Ama doğal olarak yumurtadan yavru çıkmaz.

Açıklamak kolay. Hayvan hayata bir şekilde tutunmuş. Hapishanede ömür boyu hücrede yaşayabilen insanlar var. Onlarında bir kısmı baktığınızda tosun gibi. Ama bünyesi ayakta kalmaya elvermeyenlerde var. Hayvanın yıllardır çektiği eziyete en iyi benzetme bu. Doğadaki yaşam şartlarına baktığınızda bu hayvan için sığ bir kabın uygun olmadığı çok açık. Bizimkilerde doğa gibi olamaz ama en azından hayvanların kasları çalışıyor ve aktivitelerini yapabiliyorlar.
Hayvan için üzüldüm.

Cvp: kaplumbağam kaç yaşında?

ekipman eksikliği sebebiyle hayvanın gelişimi de yavaş seyreder. 6 yaşındaki bir hayvanın boy uzunluğu ekipmanlar tam ise 15-16 cm'yi geçer. tosun gibi olması yani obez vaziyetler hayvanın enerjisini yakamaması sebebiyle olur. hayvan yüzecek ortamı iyi değilse yağ bağlamaya başlar. bu arada yem çeşidine gitmende lazım. tek besin alımı hayvanda arızalar yapabilir.

Artik ona buyuk bir akvaryum alicam zaten. Ben isitici yerine bir 75 watt lik bir floresan gunes isigi lamba aliyorum olur mu? Ve ayisigi lambalar faydali olur mu?

75 w ampulü kaldıracak mandallı lambanız var mı?

Şelale yerine iç filtre alın bence. Daha verimli olur.

Cvp: kaplumbağam kaç yaşında?

lara çubuk florasanlar bize uyumlu değil. gereksiz yüzey ısınması yaparak suyun daha fazla buharlaşmasını sağlar. eğer dediğin sarfiyatsız tip ampullerden ise onun da ısısı bizimkilere yeterli olmaz. çevrende bauhaus veya baumaxx yapı market varsa ecolite 52 W halosoftlar uygundur.

emrenin dediği gibi iç filtre daha iyidir. şelale filtre gürültü yapar hele ki odanda ise uyutmaz. iç filtrede de ucunda ekstra boru aparatı olanlara bak derim bunlar sirkülasyon açısından bu parça sayesinde debiyi düşürüp hayvanların sürüklenmesini önler.

Geri