Cvp: RE: Kaplumbağam Ölecek!
İşte bu sana güzel bir ders olur umarım. Bir canlının sorumluluğunu almak çok büyük bir iştir. Bir hayvan sahiplenirken onu ömrünün sonuna kadar bakacakmış gibi almalısın... :/
Masters' Alıntı:O düşüncelerle asla almamıştım bu hayvanları ve büyük küçüğü ısırmasaydı vermeyi de düşünmeyecektim. O konuyu da kaplumbağaları vereceğim için açtım çünkü artık bakamıyorum ve oyuncak olarak ta asla görmedim. Üstelik bu hayvanlara özel olarak para biriktirerek tüm masraflarını ben karşıladım. Fakat daha fazla bakamıyorum çünkü param yetmiyor ve taa eylül-ocak sırasına kadar da para bulma imkanım yok bu süre zarfında ortanca ve küçüğün telef olmaması içinde hepsini vermek istiyorum. Çünkü küçüğe bakacak alanım kalmadı ortanca küçüğü , büyükte ortanca ve küçüğü ısırıyor, yeni akvaryum alamıyorum. Ortanca gitgide büyüyor yakında bulunduğu yer ona küçük gelmeye başlayacak o zaman iyice her şey sıkıntı olacak. Ve ben bu hayvanları alıp akvaryumda uygun alana yerleştirmeseydim ölmüş olacaklardı hepsi şuanda. Aldığım pet shop'u görseydiniz ne kadar berbat bir yer.Tost' Alıntı:Kardeşim, bir hayvana o hayvanın ömrü boyu bakacaksan sahip çıkmalısın. "Biraz büyüsün sonra veririm" gibi düşüncelerle hayvan bakılmaz. Ayrıca bu canlılar seni eğlendirmek için yaratılan soytarılar değil. Hepsinin bir amacı, işlevi var. Eğer doğal alanlarından zorla koparma ve eve hapsetme sorumluluğunu alıyorsak bunu en iyi şekilde yapmamız lazım.
Bence sen hepsini doğal yaşam parkına ver. Çünkü başka bir konuda da akvaryumdan hamster evi olur mu diye sormuşsun. Bunlar oyuncak değil "can"...
Bir de bu yönden düşün bence...
Şöyle tarif edeyim, Küçücük bir leğen, azıcık ve sapsarı (hatta simsiyahtı) su ve içinde en az 200 tane hayvan. Hayvanlar üst üste koyulmuştu.
ve su olarak japon balıklarının sap sarı akvaryumundan alıp bir pet şişeye koymuştu
İşte bu sana güzel bir ders olur umarım. Bir canlının sorumluluğunu almak çok büyük bir iştir. Bir hayvan sahiplenirken onu ömrünün sonuna kadar bakacakmış gibi almalısın... :/