Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Ölü Taklidi Yapıyor

bus1907

Bronz 5 Üye
Merhabalar öncelikle yeni üye oldum ve siteyi çok beğendim. ben 1 aylık iki su kaplumbağasına bakıyorum. Dünyanın en güzel hayvanlarından biri diyebilirim. Öncelikle site de bakım için söylediklerinizi çoğunu yapıyorum. sularını ılık tutmaya çalışıyorum hafta 2 kez sularını değiştiriyorum. sularına vitamin atıyorum. günde 2den fazla yem vermiyorum. hafta bir kez kabuklarını fırçalıyorum. ama bir sorun var aynı anda alınan kaplumbağlarımdan birisi daha çabuk büyüdü diğer hala küçük.
ilk önce biri sürekli suyun altında taşların altından çıkmıyor diğeri de büyük kuru taşların üzerinden suya inmiyor
en kötüsü de dün gece yaşandı küçük olan kuru taşların üzerinde hareketsizce yatıyordu normal uyurken elime alınca hareket eder uyanırdı dün uyanmadı ve hiç hareket etmedi sanki kollarından ve bacakların can gitmiş gibiydi baya korktum sonra suyun için koydum ve hareketsizce yatmaya devam etti yaklaşık 2 dakika boyunca oynamama rağmen hareketsiz yattı ve öldüğünü düşündüm. sonra birden gözünü açtı biraz hareket etti ve yine uyudu. artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Hastalanmış olabilir mi? veterinere götürmeli miyim ama her veterinere de güvenemiyorum sonuçta ne kadar su kaplumbağasıyla uğraşmış olabilir ki sizce neler yapmalıyım bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler :ff::ff::ff::ff::ff::ff:

Cvp: Kaplumbağam Ölü Taklidi Yapıyor

Hoş geldin kaplumbağalarına nasıl bir ortamda bakıyorsun akvaryum var mı? Su seviyesi nasıl?
Ciddi bir durum hemen veterinere götürmelisin.
Şuan da ne durumda? Boğulma tehlikesi olduğu için çok az su olmalı?

Maalesef o küçük plastik kaplarda bakıyorum ama daha büyük bir kap arayışındayım su seviyesi çok az yüzebilecekleri bir derinlik değil şu anda uyuyor uyanıyor hareket ediyor ama dünkü durum çok vahimdi en azından şu anlık evde yapabileceğim bir şey var mıdır?

Foruma hoşgeldiniz öncelikle.. Haslatık konusunda halsizlik var mı? Burnundan baloncuk çıkıyor mu rahat nefes alabiliyor mu?

evet baloncuk çıkartıyor sürekli hatta arka tarafından da çıkartıyor bazen şimdi kontrol ettim baya hareketlendi ses yapınca o tarafa doğru geliyor ama genelde hep uyku halindeler kış uykusu sanırım o yüzden üstünde çok durmadım genellikle ikisi de çok fazla hareket etmiyorlar

Bu şartlar altında hekim görse de tedavi sonuç vermez. Suyun ve ortamın sıcak olması lazım. Özellikle ısıtıcı lamba temin etmelisin. Evde bir çalışma lambası vardır. Altta linkte verdiğim ampülüde alabilirsen çok uygun olur.
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

Bu sadece hasta olduğu için baktığın süre boyunca kullanacağın en önemli ekipman. Beslenmesi nasıl?

Kış uykusı değil ama üşütme olabilir ve bu şartlar aştında hiçbir kaplumbağa yaşayamaz şuan yapılabilcek şey onları socak tutmak kaloriferin üstüne koyun kaplarını en azından ordaki ısı suyu ılıtır biraz. Ve ısıtma lambası gerekli bir masa lambası kabın bir bölümünün üzerine gelecek şekilde koyun en azından ordan da ısı alabilir ama o bölümlere taş koyarak oranın kurU kalmasını sağlayın ve imkanınız varsa veterinere gitmesi şart

Çok teşekkürler hemen temin etmeye çalışacağım. Beslenmesinde sorun yok verdiğim yemleri hemen yiyor bazen çok az yeşillik veriyorum ama çok ona yaklaşmıyor

Şey bir de dış kabukları biraz fazla yumuşak sanki elime alınca hissetim acaba bir sorun olabilir mi?

Daha küçük oldukları içindir şu hastalık geçerse zaten bu şartlarda sağlıklı olamazlar yapman gereken herşeyi anlatıcaz yeminden akvaryum ekipmanına kadar

eve en yakın veterineri araştırmaya başlayayım o zaman

Ama şuan veteriner ilaç verse bile olmaz çünkü suyun ısısı yeterli değil size ilk olarak bir ısıtıcı lazım siz önce evde bizim dediklerimizi yapın lütfen daha sonra devam edelim

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Yukarıda ki konuyu muhakkak okuyup uygulaman şart, Beslenmede bu süreç içerisin önemli.
Hangi yemleri kullanıyorsun gerekli vitamini alıyormu?

1 Ay kısa bir süre fakat hayvanlar aldığın yerde de uygun şartlarda bakılmadı muhtemelen o yüzden acele edip imkanlarını sağlamalısın. Aksi takdirde çok kolay hasta olurlar.

Şimdilik Yaşarcan'ın söylediği gibi ısıyı kalorifer peteğine yakın koyarak sabitle, kesinlikle içine sıcak yada ılık su ekleme.

Şu anda peteğin üstüne koydum masa lambası da yerleştirdim ve yem markası da sera reptil raffy vital

Tamam lambanın olduğu yer kuru kalsın kapla arasında 10 cm olsun lamba güçlü değilse taşları oraya koy orda ısınsınlar birde fotoğraf ararsan iyi olur

Lamba ısı veriyor mu? evde derece vardır ölçebilirsin.

Vital iyi bir yem ama henüz yavrular için kullanılmasına gerek yok. Sera raffy P ve Sera raff I temin etmelisin. RAffy p içerisinde kırmızı yemler vardır ve onlar vitamindir.

Yavru kaplumbağaların kabuklarında arka kuyruk çevresinde esneklik olur normaldir. Eger kabuğun diğer yerlerinde de varsa normal dışıdır d vitamini eksikliğinden kaynaklanır. D vitamini için güneşlenmeleri gerekir biz bu ihtiyacı uvb Ampüllerle sağlıyoruz, UVB ampül temin edilinceye kadar eczaneden devit3 alınanarak hafta da bir yeme damlatarak kullanılabilir.

foruma hoş geldin büşra o kapta olmaz. en acilinden akvaryum su ısıtıcısı, filtre alacaksın. kuru alan el yapımı örnekler var. ve kuru alanı ısıtan ısıtıcı lamba. şimdi ilk yapacağın kabı yanıyorsa kalorifer yanına yaklaştırmak. ve lamba alıp neslihanın belirtiği ampul veya emsalinden al 40-60 W lamba hangisini kaldıracak güçte ise. onu kabın tepesine konumlandıracaksın. 33 derece gibi bir ısı vermeli fazlası hayvanı yakar.

su değişimleri öncesi suyu pet şişede oda sıcaklığında beklet ve eklemeleri bundan yap. hayvanlar ısı farkı olan sudan üşür ve hasta olurlar. ki seninki akciğer enfeksiyonu olmuş bile. tercihen içme suyu kullanabilirsin.

vitamin suya damlatılmaz. haftada bir bir yeme bir damla olacak. ve kurutup öyle vereceksin. yemeyeni de dik tutup ağız çevresine sürerek yutmasını sağlarsın. kabuk jeli kullanıyorsan onu çöpe at o öldürücüdür.

kullandığn yemler nedir bu konuda detaylı bilgi ver. hemen ortamlarında iyileştirme yapmalısın yoksa hayvan ölecek.

gereksiz taşlarıda çıkar. kir barındırır. renkli taş varsa onlar salınım yapar onları en başta çıkar.

peteğin yanında ve büyük büyük kuru taşlar koydum sadece kuyruk tarafı yumuşak evet devit3 evde var ben kullanıyorum yem sabah verdim akşam yemine damlatıp veririm sularının derecesini şimdi ölçüp geliyorum

Sularının ve kuru olan lamvanın ısıttığı bölgeyi ölçmelisin akşam damlat yemine ver en azından enerji olsum biraz hastalığı atlatıncada akvaryuma geçiş yapmalıyız

Beslenmesi şuandaki en güzel şey iyi kullanmalıyız Büşra. Eğer raffy P alırsan içindeki kırmızı yemler vitamin olacak.
Vital aldığın yer varsa RAffyp de vardır.

Diğer taraftan da akvaryum hazırlıkları için maddi manevi hazırlık yapmalısın, Tavsiyeler hep geçici sistem kurulmadıkça aynı tehlike devam edecek.

ya normal derece var evde başta 35 gösteriyor sonra hiç göstermiyor derece şu anda bu şekilde
mailto:/eaRPV7.jpg

Geri