Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Ölü Taklidi Yapıyor

Evet iyi bir akvaryum yaşam alanı yapmak şart siz elinizdeki imkanları yapabilceklerinizi belirtirseniz bundan sonra o konuya odaklanırız

Lamba böyle olmayacak sarı ışık vermesi lazım ısıtması için yokmu sarı bir ampul birde yukardan bakması lazım kaba

Cvp: Kaplumbağam Ölü Taklidi Yapıyor

Büşra ufak taşların hepsini çıkar, kuru alan olacak büyük taşlar olsun yeterli. O ampül sanırım tasarruflu olanlardan ısı vermez diye biliyorum. Normal eski ampullerden var mı? Armut gibi olanlar, parlamış tamda göremiyorum ama.

Lamba kuru alana dik bakacak, derece kuru alana yatırılacak ve en az 10 dk beklet sonra kontrol et. Dediğim gibi önce ısı veren ampül olmalı.

her türlü ekipmanı alabilirim maddi olarak bir ölçüt yok benim için ama şu anki hali bu ve ben gerçekten çok üzülüyorum iyileşmesi için her şeyi yaparım
mailto:/wzqEQg.jpg

çok fazla ısı vermiyor bende fark ettim eski ampüllerden yok bulamadım evde dışarı çıkıp hem vitamin hemde ampül almam lazım

Büşra sarı bir ampul gerekli ısıtması için 40 60 watt masa lambasına takabilirsen iyi olur başını eğetsin kaplumbağaya bakar.. Şuan alabilceksen yakın petahop varsa ısıtıcı al hemen varmı yakınlarda?

olması lazım internetten araştırıyorum görmüştüm ama kapanmışta olabilir annem şimdi bakmaya çıktı bulursa hemen gideceğiz veterinere ve pet shopa

Tamam çok iyi olur Büşra önce veteriner sonra petshop çünkü ısıtıcı olmadan verdiği ilaçlar işe yaramayacaktır

Akşamda akvaryum planını yaparız

Annem pet shoptan geliyor ve bu halleri normal demişler hiç inanmıyorum onlara ısıtıcıları da yokmuş veterinere gidip oradan temin etmeye çalışacağım.

Veteriner hekimde ısıtıcı olmaz ama petshoptakiler zaten anlamıyor bu işten.. Umarım bir ısıtıcı bulabilirsin

o kapta ısıtıcı olmaz. hava teması camını patlatır. ara geçişli olarak en azında 50 lt'lik bir akvaryum al. ampulü elektrikçilerde belki bulursun. buzlu cam bulamazsan 40 W şeffaf alırsın. petshoplara kulak asma bu konuda bilgileri yoktur.

neslihanın dediği gibi küçük taşları çıkar. kir barındırması bir yana taşlar soğuktur. hayvanlar alt bağadan soğuk yemesinler. hasta olanı lamba altındaki taşın üstüne koy.

Üşüyor Büşra ve hasta :( Eğer imkanın varsa en az 50 litrelik bir akvaryum, su ısıtıcı, ısıtıcı ampül (linkte gösterdiğim ya da onun gibi) raffy p, raffy I hemen al. Devit 3 varmış zaten yoksa onuda hemen al.
Bunlar olursa iyileşme süreci daha kolay olacak ve diğeride hasta olmayacak.

mailto:/forum/Forum-bakim.html

Bu konudaki ortam sağanmalı ve yemler temin edilmeli. Aksi halde zaten üşüyen, stres altında olan, çile çeken hayvanları yakında kaybedebilirsiniz.
Hayvanların metabolizması soğuktan yavaşlamış ve üşüyorlar. Hareketsizlik strese bağlıda oluşmuştur. Isı şartları hemen ve uygun yöntemle sağlanmalı. Su 28, kuru alan 32 derece olmalı. Değişkenlik göstermeyip sabit olmalı. Kuru alan ışığı gece kapalıdır.
Kabuk yavru hayvanlarda özellikle arka tarafı kısmen esnek olup zamanla sertleşir. Ama bundan fazla yumuşaklık varsa tedavi gerekir. Kalsiyum ve d vitamini sentezi bu konu için özellikle önemlidir. Yani mineral yem ve uvb lamba olmalıdır.
Ortama adaptasyon içinde fazla rahatsız edilmeyip akvaryumdan dışarı çıkarılmamalıdır. Hastalık ve stres sebebi.

İlk verdiğim konu çok çok önemli. Her kaplumbağa sahibinin hatta yeni başlayanların okumasını tavsiye ederim.

Pet shop veteriner hekim olmadığı ve bu hayvanların eğitimini almadığı için annene söyledikleri normal. Orayı hayvan malzemesi satan market olarak düşünmeli. Hayvanların durumunun sorulması gereken yer veteriner hekim.

Yanlış anlamadıysam iki hayvan var. O zaman bunlara geçiş akvaryumu olarak 120 lt hacimde 60*40*50h ölçülerinde bir akvaryum yaptırıp 1,5 sene burada yaşatırsın. Daha sonra ömürlüğe geçersin. 100 w güçte ısıtıcı gerekiyor. saatte 400 lt debili filtre hatta mümkünse dış filtre gerekiyor. İç malzemeleride yazarız. Kuru alan hazır alabilirsin. Su ve kuru alan ısı ölçümü için civalı cam derece. Isıtma ve uvb için mandallı lamba. Tabi bunların ampulleride gerekir. Tabana ince sarı silis kum. İpek bitki. Eğer şimdiden alırım dersen 1-1,5 ay sonra gerekmeye başlayacak mango kökü.

Eğer imkanım var dersen ki demişsin ve bu ölçüleri yaptıracaksan hemen sana tüm ekipmanları listelerim. Kaliteli ve kullandıklarımdan tercih ederimki uzun ömürlü olsun.

Hangi ildesin ona gore hekim onerelim ?

Ilk olarak uzuntuyle belirtiyorum hayvan tabiki olu taklidi yapmiyor durumu cok kotu bu hayvan suan butun ekipmanlar tamamlansa bile yasayamayabilir bunu belirteyim

Suyu ilitiyorum demissiniz bu yanlis sicak su eklenmemeli ve hayvan petek ustune degil yanina koyun
Neslihanin soyledigi yemler alinmali

Vitamin konusunda hayvan o evreyi gecmis sanirim o ise yaramaz devit 3 ise vitamin olarak dusunulmemeli bu hastaligin bas evrelerinde sera reptivit jbl aqua gibi vitaminler kullanilmali

Ayrica para sorununuz yoksa hayvana keske 1 ay once bir akvaryum alsaydiniz
Direkten omurluk bir akvaryuma gecebilirsiniz para sorunu yoksa 130*70*60 gibi bir akvaryum oneririrm ama yavrularda belli bir siniri mi ne vardi cem abi soylemisti banada oyuzden belki dedigim akvaryumu alirsaniz sikinti olabilir ki sanmam ama oyle bir durum varsa belirtirler

Birde hayvanlarin kabuklarini haftada bi fircalamaya gerek yok bu kirec oldugunda yada cok yosun oldugunda yada baska ozel durumlarda yapilir boyle birsey olursa uygulamayi bize danisip uygulamakta fayda var
Birde seyi atlamisim gunde 2 yem verilmez gunde toplam kafa hacmi kadar 8 cm alti kaplumbagalara sabah aksam iki ogun olarak verilir

Hayvan henüz besleniyor Alisarp ümidi kesmeden önce herşeyi yapmakta fayda var 0, vitaminden kasıt raffy p alınırsa içindeki kırmızılardan da vitamin olarak faydalanır diye bahsetmiştik. Biri çok hasta ama diğeri var, devit yine de kabuk için lazım olacak.

Dogru ben bir an diger hayvani unuttum devit 3 yerine UVb alinsa keske
Tabi umut kesilmemeli ben sadece durum ic acici degil bunu belirttim

Hayvanda esner gibi agiz acma var mi peki ?

Hasta olana odaklanıyoruz ya ondan oluyor, bende akvaryum ölçüsünde unutmuştum.
Yeşil geldiğinde bundan daha kötüydü sanki iyileşti İnşallah buda iyileşir :(

Önce bir iyileşsinde akvaruyum alınacak inşallah. Sanırım şuan veterinerdeler hala

Ali Sarp, bahsettiğin akvaryumda maksimum 50 cm su derinliği olur. Yavru hayvan burada rahatlıkla yüzer. Ben 40 cm suya 3 cm kaplumbağa koyduğumda banamısın demedi. Cem bu konuda çok büyük ve dern olursa akvaryumun her yerini kullanmaz çok yorulur ve belli bölümde durur demişti. Bence derinlikten kesinlikle olmaz, belki boy 130 cm olunca tümüyle yüzmez. Ama ben bu ihtimalide pek mümkün görmüyorum. Doğada çok açılmasalar dahi bu kadar alandan fazla bir bölge kullanıyorlardır.

Devit e gerek yok. Arkadaş sanırım imkanım var ihtiyaçlarını alırım demişti, doğrudan uvb en sağlıklısı.

hepınıze oncelıkle cok cok cok tesekkur ederım ılgılendıgınız ıcın veterınere gıttık ama bugun ılgılenıcek kımse yok dıyıp gonderdıler bızı yarın tekrar gıdecegız soyledıklerınızı temın etmeye calıstım vıtamını ve ısıtıcıyı aldım ama bu kaba ısıtıcıyı takmakta bıraz zorlandım buyuk olanda hıc bır sey yok ama kucuk olan evet esner gıbı agızını acıyor az once farkettım kucuk olana verdıgım yemı de buyuk yıyormus hemen ayırdım ama cok gec kucuk olan kendını ıcerı cektı sımdı yenıden verdıgım yemı de yemıyor

Veteriner hekim önce teşhis koysun tedavi ile toparlar.
Hayan ağzını açmasada vitamini hayvanı ele alıp başı yukarı gelecek şekilde tutup ağzına doğru birkaç damla sıkmalı. İçmese bile ağız çevresine geleni bir nebze içeri alır.

su anda keyfı gayet ıyı ama yemını de yedı yuzuyorda buyuk olanla beraber kacma gırısımlerıne basladılar

Geri