Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Yan Yüzüyor

artık neredeyse hiç ağzını kapatıp açmıyor. ilacı verirken bile ağzını açması için zorluyorum. ama yüzmesi hala tam düzelmedi. bazen suyun yüzeyine çıkıyor. bir de stick mamayı sevmiyor. akvaryumdaki öbür kaplumbağam da sevmiyor. gammarusu da bitirdiler. petshoplarda da gammarus bulamıyorum. fotoğraftaki mamayı bir kere yemişlerdi. yedikleri zamanda da sevmişlerdi ama ne olduğu tam belli değil diye vermeyi bıraktım. şimdi neredeyse hiç stick yemiyorlar. fotoğraftaki mamayı vereyim mi şimdilik? ve ne önerirsiniz mama olarak? gammarus nereden alabilirim? bir de iyileşecek mi, iyiye gidiyor mu? IMG_20241212_001439.jpg

Yumurta akı, haşlanmış kıyma vs. Ne yiyorsa verin. Güçlensin.

Ağır kısmı atlatmış. Hala eğik durma varsa aşağıda duran tarafında hala iltihap var demektir. İlaca devam edin.

Su ortasında eğik duruyor değil mi. Bir yere tutunarak değil?

Lamba konusunda ya talep çok tedarikte sorun var. Yada sene sonu olması sebebiyle.

Siparişi iptal edip parayı alabiliyorsanız alın. Sipariş tamamlanana kadar satıcıya verilmez.

Yumurta akı, haşlanmış kıyma vs. Ne yiyorsa verin. Güçlensin.

Ağır kısmı atlatmış. Hala eğik durma varsa aşağıda duran tarafında hala iltihap var demektir. İlaca devam edin.

Su ortasında eğik duruyor değil mi. Bir yere tutunarak değil?
evet su ortasında eğik duruyor. tutunduğunda düzgün duruyor. ilaca devam ediyorum. yumurta akını nasıl vereyim haşlanmış mı vereyim? kıyma da veririm. ama öbür kaplumbağam da stick yemiyor. fotoğraftaki mamadan vereyim mi?

kıymayı dediğiniz gibi haşlayıp verdim. attığım stick mamaları yemezken bunu direkt yedi. ama şimdi napıcam her gün kıymayla mı besleyeyim? öbür kaplumbağam da stick mama yemiyor. ne vereyim ne alayım mama olarak? internetten bulup temrar gammarus almayı düşünüyorum, başka bir şey yemiyorlar çünkü. ama kargonun gelmesi uzun sürer. o zamana kadar neyle besleyeyim? hiç bir şekilde stick mama yemiyorlar. suyun içine dağılan mama parçalarıyla besleniyorlar resmen. bir de kaplumbağa iyileşir di mi? iyiye gidiyor sanırım

Yumurta akı haşlanacak. Kıymayı yediklerine göre yemi sevmiyorlar demektir.

Gammarusu netten alın.

Yemler gelene kadar her ikisini de kıyma parçası ve yumurta akı ile besleyin. Yiyecek ayrımı yapmayalım. Önceliğimiz hasta olanın yemesi. Hayvan toparlasın da sonra diğer yemlere alıştırmaya gideriz.

Yumurta akı haşlanacak. Kıymayı yediklerine göre yemi sevmiyorlar demektir.

Gammarusu netten alın.

Yemler gelene kadar her ikisini de kıyma parçası ve yumurta akı ile besleyin. Yiyecek ayrımı yapmayalım. Önceliğimiz hasta olanın yemesi. Hayvan toparlasın da sonra diğer yemlere alıştırmaya gideriz.
tamam öyle yapacağım. ahm gammarus kullanıyordum yine mi ahm alayım?

Hayvan iştahlı yiyorsa alabilirsiniz. Yemiyorsa başka yem daha iyi olur. Buna alternatif ve daha kalitelisi tetra reptomin.

dün yazacaktım unutmuşum. dün akşam ilaç verirken ağzını hiç açmadı. mecbur ağzının etrafına sürüp ağzına girmesini bekledim

Hayvan yeteri dozda almış olsun. Buna göre damla sayısı artabilir. Bir kısmı akıp gider.

Hayvan yeteri dozda almış olsun. Buna göre damla sayısı artabilir. Bir kısmı akıp gider.
bugün de ağzını açmadı. ben de ağız çevresine 3 damla damlattım tam girsin diye. bir de dün kıymayla besledim, bu sabah da sera reptil carnivor temel yem verdim yemişler. şimdi de yumurta vereceğim

bugün de ağzını açmadı. ben de ağız çevresine 3 damla damlattım tam girsin diye. bir de dün kıymayla besledim, bu sabah da sera reptil carnivor temel yem verdim yemişler. şimdi de yumurta vereceğim
Lambayı satıcı kargoladi mi.

Hayvanlar rahatça yiyor ise tedavi işe yarıyor.

Tam toparlanıp eski hallerine döndüklerinden itibaren fazladan 3 gün daha devam edip ilacı bırakın.

Hayvanlar rahatça yiyor ise tedavi işe yarıyor.

Tam toparlanıp eski hallerine döndüklerinden itibaren fazladan 3 gün daha devam edip ilacı bırakın.
tamam umarım iyileşir. yumurtanın beyazını onlara uygun büyüklükte parçalara bölüp verdim ama ikisi de yemedi. başka ne verebilirim

Geriye birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası vereceksiniz.

Her ikisi de ne yiyorsa ondan verin.

Geri