Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yemi yiyemiyor

byr

Yeni Üye
Bu yemden aldım şimdi attım hiç yemedi kaplumbağam
IMG_20250421_172501.jpg
IMG_20250421_172450.jpg

Önceden de yemiyordu sera raffy I veriyordum ağzında yaramı var yoksa

Yem büyük gelmiş olabilir hayvanınız daha küçük yemi 2-3 parçaya bölerek vermeyi deneyin ayrıca 3 4 taneden fazla da vermemeye çalışın akşam gammarusla desteklersiniz. Hayvan tok diye yemediğini zannetmiyorum doğaları gereği içgüdüsel olarak ne bulurlarsa yiyen canlılar. Akvaryumunda falan bir değişiklik yaptıysanız birkaç gün yememesi normal karşılanabilir ama siz ağzına alıp geri bıraktığını söylüyorsunuz. Yemi parçalayıp verdiğinizde de aynı şeyi yapıyorsa bir rahatsızlığı olabilir o konuda Cem bey daha iyi yardımcı olacaktır size.

Yemi vermeden önce üstüne 1 damla su damlatın emip yumuşasın biraz. 1 tane atın. Kesebilirseniz maket bıçağı ile ikiye bölün. Hayvan daha ufak gaga yapısı yumuşak olduğu için yem sert gelebilir.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası da deneyin. Yem sert olduğu için mi yemiyor görelim.

Bir de haşlanmış yumurta akını kıyıp verin bir parça bu yumuşaktır yemesi kolay olur.

Gentagut uygulaması önerdim mi?

Neyi tarif edeyim?

Yemin yarısını böldüm verdim hiç yemedi ağzını açıyor geri yemi yemiyor

Geri