Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam yolculuğa çıkacak

didoling0

Yeni Üye
merhaba birkaç güne şehir dışına çıkmam gerek yavru kaplumbağamı da yanımda getireceğim bakacak biri olmadığı için. Arabada arka koltukta kucağımda taşıyacağım ama suda savrulmaktan çok korkar ve yorulur gibi hissediyorum, en sağlıklı ve sağlam şekilde nasıl taşıyabilirim?

Ayakkabı kutusu alın içine temiz bez serin kenarlara falan biryere çarptığında yara almasın ayakkabı kutusunun üstündende delikler açın hava alması lazım solunum için kaç saatlik yol

3.5 saatlik yol, bir sorum daha olacak ilk petshoptan aldığımızda suya damlatmak için Nanbell vitamin verdiler kullanmaya devam edeyim mi yoksa bi faydasi olmaz mi

Suya sadece metilen mavisi dökülür oda gereketigi zaman ekipmanlar tammi su ısıtıcı ısıtma lambası akvaryum hemen gidince akvaryumu kurun

daha 2 gün önce eve aldık bu forumdaki bilgilerden ekipmani yavaş yavaş tamamliyorum, en sağlam malzemeleri toplamaya çalışıyorum hepsini bi anda alacağım. Tamamladığımda fotoğraf atarım düzgün müdür diye ☺️ Şu anlık cam kaplı balkona koyduk sabahları güneşe koyuyorum kontrollü bi şekilde çok hoşuna gidiyor hemen kuru alana çıkıp güneşleniyor

1000101033.jpg

suyunu daha sabah arıtma suyuyla yeniledim ve 3-4 tane yem attim ama aldığımdan beri iştahsız çok az yiyor. Lotus yem olduğu içindir belki kalitesiz olduğunu okudum o yüzden en yakın zamanda değiştireceğim. Suyun dibindekiler de o yemler zaten yemediği için suda çözündüler

seastar akvaryum ısıtıcı 100w
52w halojen ampul ve takmak için masa lambasi
su termometresi
omega one juvenile yem
(günde iki öğün 3 adet)
sunsun hj111b su temizleyici filtre
vitasand pro78
bu da alacaklarimin listesi. Herhangi bir eksik var mı?

Son düzenleme:
Akvaryumun güzel doldurmmusnuz elinize sağlık

Tas soğuk çeker taşı çıkarın süsleri çıkarın balkona koymayin balkondan esinti yapar ustur ölür ondan sonra

Bu akvaryum küçük 50 litre gibi gıda kabı alın ona yapın bu küçücük 50litre 5-6 ay goturecektir

Buna su ısıtıcı boyu yetermi bilmiyorum ölçüleri gönderin akvaryumun

Su isitici dandik en iyisi tetra ht100 yada eheim jager thermocontrol 100 bunlar piyasadaki iyilerinden çabuk bozulmaz bunları en az 5sene kullanırsınız bendede eheim jager thermocontrol 100 var çok iyi tetrada iyi bu 2sinden şüphe olmasın aklınızda

Su 28derece gibi olacak kuru alan 30dk olcumde 32-33 derece olacak

OMEGA one juvenille yanında sera raffy ı alın sabah stick yem akşamda gammarus

OMEGA sabah 3-4 tane sera raffy ı gammarusta da akşam 5-6 tane atın

Hayvan hasta olabilir internetten yada petshopta bulursanız Deep fix reptivit vitamini alın bunuda 4 gün boyunca ağzına 1 damla damlatın kendine gelir

Hemen dediklerimi yapın su ısıtıcı ısıtma lambası dediğim yemleri alın hemen yoksa durum iyiye gitmez

teşekkürler, dediğiniz her seyi not aldım en kısa sürede satın alacağım 🥹 ölçüleri 30a 22 şu anlık yenisini alamam ama bir boy büyüğü yeter mi acaba çünkü daha büyük akvaryumlarda kendiliğinden kuru alan olmuyor direkt balık akvaryumu diye geçiyor

Cam akvaryum pahalı diye gıda kabı dedim gıda kabı 500 lira gıda kabına kuru alan yaparsınız ucuz yollu

Akvaryumdaki yapay dal ve taşı çıkartın. Sadece yediğinde zarar vermeyecek canlı bitkiler olur. Yapay bitkiyi biraz buyudukten sonra ısırıp koparacaktır.

Taş olmaz taştan soğuk yer. Çim olmaz bu pislik tutar ve göz, kulak enfeksiyona neden olur.

Ustte arkadasin dedigi gibi bir su ısıtıcı ve armut şeklinde normal halojen ampul alın.

Kışın 52, yazın28 Watt kullanabilirsiniz. Metal çanaklı masa lambası ile konumlandırın.

Taşımak için temiz bir ayakkabı kutusunun kenarlarina kese kağıdını top edip yerleştirin. Üstünde de temiz bir havlu serip kaplayın.

Kutunun ust kısmına birsuru kalem çapında hava deliği açın.

Eger kutuda tutmak için olan büyük bir delik varsa burayı kağıt ve bant ile kapatin yoksa ordan kaçar.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanları ufak kutu içinde, içine bez havlu yada gazete kağıdını ufak parçalar halinde topak yapıp koyun. Kafalarını çıkaramayacak biçimde ufak hava delikleri açın.

Ne zaman yola çıkacaksanız ona yakın yemleme zamanı yem vermeyin. Hayvanları havlu peçete ile kurutup öyle koyun.

Kutu direk güneş görmesin klimaya maruz kalmasın.

Süre kısa eğer kutu sıcağa maruz kalmazsa sulamaya gerek yok. Sıcak olursa ufak petşişe alın ve hayvanı düz tutup ağzına doğru petşişeyi eğin su ile temas etsin. Ağzına bir miktar girer. İyi yolculuklar.

tamamdır hepinize teşekkürler yardımlarınız için 🙂↕️ taşı ve bitkiyi de çıkarttım. arada marul vermem doğru olur mu?

tamamdır hepinize teşekkürler yardımlarınız için 🙂↕️ taşı ve bitkiyi de çıkarttım. arada marul vermem doğru olur mu?
Yavrular protein ağırlıklı beslenir.

Şuan sabah 2 tane stick yem akşamda 5 gammarus şeklinde besleyin.

Büyüdükçe yem miktarı ve iceriği değişir.

O zaman haftada 1 marul verilebilir.

Daha çok etçil bir hayvandır.

Marulu kara Kaplumbağası yer.

1000020007.jpg
1000020009.jpg
1000020518.jpg

İstanbul'dan Maraş'a iki kaplumbağamla 10 saatte gittim. Plastik kutunun kapağını deldim. Gittiğimde de aynı kutuda baktım. Yanıma sadece ısıtıcı ve yemlerini almıştım. Altına temiz bir kumaş serip üstüne bolca peçete koydum. Hiçbir sorun yaşamadım. 😊

Ekli dosyayı görüntüle 13190Ekli dosyayı görüntüle 13191Ekli dosyayı görüntüle 13192
İstanbul'dan Maraş'a iki kaplumbağamla 10 saatte gittim. Plastik kutunun kapağını deldim. Gittiğimde de aynı kutuda baktım. Yanıma sadece ısıtıcı ve yemlerini almıştım. Altına temiz bir kumaş serip üstüne bolca peçete koydum. Hiçbir sorun yaşamadım. 😊
Hava delikleri yetersiz. Birsuru hava deliği olmalı. Mesela bir ayakkabı kutusuna bile 20 adet delik açtım.

Ayrıca plastiği delmek de zor olacaktır.
Birkaç delik açmak yetmez. Hayvan nefessiz kalmıştır.

Geri