Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamda yeme sorunu

Naru

Bronz 5 Üye
Hayvan 8 cm kabuk boyu üstü buna göre günde bir öğün olacak

Pazartesi tetra reptomin
Salı dajana gammarus sticks
Çarşamba biorept W
Perşembe omega one
Cuma tetra reptomin
Cumartesi gammarus
Pazar biorept W

Bu şekilde devam edin gammarus bitince yerine omega one verin. Diğerini yani perşembe olanı çarşamba günü ile yer değiştirin.
kaplumbağam uzun zamandır sadece et ve peynir yiyor arada yeşil yemi var ve aralık gibi ayağı kırılmıştı bir ara düimüştü ama iyi gibiydi dışarda gezerken bir şekilde olmuş da olabilir neyse demeye çalıştığım hemen kırılmasında vitamin eksikliği old düşünüyorum küçükken balıklarımın yemini yerdi sonra kahverengi yemi sonrada yeiş renkteki yemini yedi ama et ve peyniri verince çok yememeye başladı dediklerinizden alsam iyi gelir değil mi bir de akvaryum yapıyorum tekrardan büyüynce balıklarımın old akvaryumdan aldım sonra plastik kaba koydum yine bir kaç yıl orda durdu ama tam hatırlamıyorum nerde ne zaman kaldığını genel yazın çok suyunda zaten diğer zamanlar dışarda oluyor öyle alıştırdım bir de iç filtre önerebilir misiniz lütden dış filtre alamayabilirim iç filtre yeterli gibi ayrıca küçük yerde yaşıyorum veteriner var ama ne kadar iyi bilmiyorum hep sağlıklı diyor bana biraz kilolu gibi geliyor ve gözlerinin kenarında boşluklar var önceden var mıydı hatırlamıyorum hafızam kötüdür fotoğrafı atsam anlar mısınız cidden çok sorumsuzum bana rağmen iyi yaşadı akvaryumu için elimden geleni yapıcam umarım uzun süre daha benimle birlikte olur bilen başka biri varsa yardımcı olursa sevinirim lütfen teşekkürlr söylemeyi unuttum gözünün kenarında beyaz bir şey var göz kapağı old düşünyorum ama bilmiyorum veteriner sorduğumda cevap vermemişti

Foruma hoşgeldiniz.

Peynir öğünleri arasında değil vermiyoruz.

Tatlı, tuzlu, baharatlı, acı, işlenmiş et, süt ürünleri, kokulu bitkiler, yağlı yiyecekler vermiyoruz.

Et ise hayvanı yemden uzaklaştırır, sadece hastalığa bağlı iştahsızlıkta öneriyorum.

Ek yemlerde alacaksınız tek çeşit olmaz. Markası nedir?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

O kırılmış ayağını rahatça kullanabiliyor mu? Yürürken ve yüzerken.

Su kaplumbağaları akvaryumda yaşar ayak yapıları amfibik hayvan olsalarda sürekli karada gezip tozmaya uygun değildir. Ayrıca dış ortamın toz ve kirleri bulaştığında göz ve kulak enfeksiyonuna neden olabilir.

Hayvanın başı dışarıda iken önden tepeden alt bağa ve yanlardan resmini çekip atın. Kırık ayağını dışarıda iken çekebilir misiniz?

Foruma hoşgeldiniz.

Peynir öğünleri arasında değil vermiyoruz.

Tatlı, tuzlu, baharatlı, acı, işlenmiş et, süt ürünleri, kokulu bitkiler, yağlı yiyecekler vermiyoruz.

Et ise hayvanı yemden uzaklaştırır, sadece hastalığa bağlı iştahsızlıkta öneriyorum.

Ek yemlerde alacaksınız tek çeşit olmaz. Markası nedir?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

O kırılmış ayağını rahatça kullanabiliyor mu? Yürürken ve yüzerken.

Su kaplumbağaları akvaryumda yaşar ayak yapıları amfibik hayvan olsalarda sürekli karada gezip tozmaya uygun değildir. Ayrıca dış ortamın toz ve kirleri bulaştığında göz ve kulak enfeksiyonuna neden olabilir.

Hayvanın başı dışarıda iken önden tepeden alt bağa ve yanlardan resmini çekip atın. Kırık ayağını dışarıda iken çekebilir misiniz?
ya ben galiba uzun süre peynir verdim siteyi de çok geç keşfettim cidden bana iyi dayanmış hayvan neyse on yedi cm olması gerekiyor ve yem ise burda tek bir balıkçı vay yeşil yem satıyor bittiği için elimde yok yarın hem onu hem de kaplumbağamı atacağım kırılmış ayağı ise yazdığım tarihten önce iyi olmuştu yürümesinde sıkıntı yok gibi video aılabiliyorsa atarım bir de kuyruğunu bu aralar sıkıp duruyor garip hareketleri var onu sevince de yapıyor o halinin de videosu olması lazım bir de veteriner gözünde katarakt başlamış ama cidden minik gözle görülmez diyor bu dışarı da çok bıraktığı için mi oldu u an bile aslında gözler yaşardı dışarı alıştırmışım çünkü adam akıllı akvaryumunu yapamamıştık akvaryumunda şu an silis kum ve iç filtre temizleyici var kuru alan yapılmıştı ama sıkıntı oldu onun iin başka tekrar yapacağız bir de üstü açık olursa sıkıntı olur mu su yeşil oluo bir hafta olmadan ama üstünü nasıl kapatıcaz bilmiyorum ben cidden çok kötü bakmışım peynir verilmemesi gerektiğini düşünemedim yediği için çünkü söylemeyi uuttum kırılan ayağı iyileşti ama yürüyüşünden belli oluyor bir de o ayağında arada kırmızılık görülüyor onun fotoğrafı yok tekrar görürsem çekip atarım yardımınız içiçn şimdiden teşekküler ve kusura bakmayın çok geç gördüm yarın müsait olduğumda tüm fotoğrafları atacağım çok teşekkür ederim

ya ben galiba uzun süre peynir verdim siteyi de çok geç keşfettim cidden bana iyi dayanmış hayvan neyse on yedi cm olması gerekiyor ve yem ise burda tek bir balıkçı vay yeşil yem satıyor bittiği için elimde yok yarın hem onu hem de kaplumbağamı atacağım kırılmış ayağı ise yazdığım tarihten önce iyi olmuştu yürümesinde sıkıntı yok gibi video aılabiliyorsa atarım bir de kuyruğunu bu aralar sıkıp duruyor garip hareketleri var onu sevince de yapıyor o halinin de videosu olması lazım bir de veteriner gözünde katarakt başlamış ama cidden minik gözle görülmez diyor bu dışarı da çok bıraktığı için mi oldu u an bile aslında gözler yaşardı dışarı alıştırmışım çünkü adam akıllı akvaryumunu yapamamıştık akvaryumunda şu an silis kum ve iç filtre temizleyici var kuru alan yapılmıştı ama sıkıntı oldu onun iin başka tekrar yapacağız bir de üstü açık olursa sıkıntı olur mu su yeşil oluo bir hafta olmadan ama üstünü nasıl kapatıcaz bilmiyorum ben cidden çok kötü bakmışım peynir verilmemesi gerektiğini düşünemedim yediği için çünkü söylemeyi uuttum kırılan ayağı iyileşti ama yürüyüşünden belli oluyor bir de o ayağında arada kırmızılık görülüyor onun fotoğrafı yok tekrar görürsem çekip atarım yardımınız içiçn şimdiden teşekküler ve kusura bakmayın çok geç gördüm yarın müsait olduğumda tüm fotoğrafları atacağım çok teşekkür ederim
bir de geç cevap vermemin sebebi de cevabınızı görememiştim şimdi görebildim malesef

Hayvanı akvaryum dışına salmak göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Ama kataraktın bununla alakası yok.

Kuyruğunu tehlike oluştuğunda kabuk içine saklar, bu ise normal durum. Küçükler tam idrak edemez kuyruklarını kaptırırlar.

Yem olarak tropical biorept W, dajana gammarus sticks yemleri alın.

Omega one adult turtle sticks yada sera Raffy P alın

Tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemi alın.

Totalde 4 yem olsun.

Hayvanı akvaryum dışına salmak göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Ama kataraktın bununla alakası yok.

Kuyruğunu tehlike oluştuğunda kabuk içine saklar, bu ise normal durum. Küçükler tam idrak edemez kuyruklarını kaptırırlar.

Totalde 4 yem olsun.

Ekli dosyalar

• IMG_2416.jpeg
    IMG_2416.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_2422.jpeg
    IMG_2422.jpeg
    2.7 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_2421.jpeg
    IMG_2421.jpeg
    2.5 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_2423.jpeg
    IMG_2423.jpeg
    2.8 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_2428.png
    IMG_2428.png
    2.1 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_2429.png
    IMG_2429.png
    2.2 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_2431.png
    IMG_2431.png
    1.9 MB · Görüntüleme: 18
  • IMG_0492.jpeg
    IMG_0492.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_0489.jpeg
    IMG_0489.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 22

Totalde 4 yem olsun.
Akvaryumdan önceki üç fotoğraf da kendisini öyle sıkıyor

Ben bu hayvana kabuğa sürmek için devit önermiştim değil mi?

Bacakta incelme izi belli ama kullanabiliyorsa bir sorun yok. Düzgün kaynamış. Yapıda bozulma yok.

Göz çukurlaşması kalsiyum eksikliği sebebi ama peynir verdim dediniz. Ağız yollu D vitamini versek mi emin olamadım. Bu yemler özellikle biorept W ihtiyacını belli oranda karşılayacaktır. Bir ay bu yemlerle devam edin. Duruma göre D vitamin takviyesine başlarız.

Bacakta incelme izi belli ama kullanabiliyorsa bir sorun yok. Düzgün kaynamış. Yapıda bozulma yok.

Göz çukurlaşması kalsiyum eksikliği sebebi ama peynir verdim dediniz. Ağız yollu D vitamini versek mi emin olamadım. Bu yemler özellikle biorept W ihtiyacını belli oranda karşılayacaktır. Bir ay bu yemlerle devam edin. Duruma göre D vitamin takviyesine başlarız.
Peyniri yemi olmadığı ve eti olmadığı zaman verdim genel yedi aslında bilmiyorum bir de kabuk için öyle demediniz galiba neden sürmem gerekiyor görüntüsünden ise şu an kabuk döküyor ve yemleri sırasıyla nasıl vermeliyim

Bu arada kuyruğunu neden öyle sıkıyor bazen durduk yere yapıyor bazen de telefonumun köşesine baktığında yapıyor

Bunlardan mı almalıyım

Ekli dosyalar

• IMG_2443.png
    IMG_2443.png
    354.4 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_2442.png
    IMG_2442.png
    526.4 KB · Görüntüleme: 9
Plaka katmanı yoğun. Atım başladıysa devite gerek yok o zaman. Bunu plaka katmanlaştığında atımı hızlandırmak için kullanırız. Plakaları yumuşatır. Isıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Hayvan tehdit algılandığında kuyruğunu güvene alır. Sonra ayaklarını çeker.

Sadece deep fix reptivit alabilirsiniz.

Yemde dediklerimi alın.

Plaka katmanı yoğun. Atım başladıysa devite gerek yok o zaman. Bunu plaka katmanlaştığında atımı hızlandırmak için kullanırız. Plakaları yumuşatır. Isıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Yemde dediklerimi alın.
Tamamdır çok teşekkür ederim iyi günler

Yemde dediklerimi alın.
abi kabuk atar diye düşündüm ama atmıyor devit almayı düşünüyorum kullanımı nasıl olmalı bir de devit yazınca bulur muyum hemen

Kabuğu kurutup 2-3 damla damlatıp yayın. Çok cıvık olmasın. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın. Haftada bir 3 ay devam edin.

Eczanelerde satılır. Devit marka olmalı coledan almayın.

Kabuğu kurutup 2-3 damla damlatıp yayın. Çok cıvık olmasın. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın. Haftada bir 3 ay devam edin.

Tamamdır çok teşekkür ederim

Ö

Eczanelerde satılır. Devit marka olmalı coledan almayı

merhaba size yine sorum olucaktı kaplumbağam tek old için yalnız hisseder mi bir tane daha almalı mıyım gerçi ailem istemeyebilir ama onun için iyi olacaksa ikna ederim bir de böyle depresyona falan girme oluyor mu haynvanlarda bazen çok mutsuzmuş gibi hissediyorum bir de akvaryum suyu hemen yeşilleniyor kendisinden kaynaklı mı yosun oluo yani akvaryumda sadece filtre bar bir de kum vardı babam kum dökülüyor boşuna diyerekten kaldırdı akvaryumu size atarım ben ek olarak başka ne yapmalıyım kuru alan falan da yapıcaktım da

Totalde 4 yem olsun.
Akvaryumu böyle kusura bakma farklı cevaplara yanıt verip duruyorum görürsün umarım abi bir de kendim kuru alan yapmaya çalışcam sınav bitince şimdilik filtreye tutunuyor bir de başka bir şey eklemeli miyim ve hemen yosunlanıyor onu nasıl halledicem

Ekli dosyalar

• IMG_4007.jpeg
    IMG_4007.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_4008.jpeg
    IMG_4008.jpeg
    928.8 KB · Görüntüleme: 10
Moderatör tarafında düzenlendi:
Akvaryum camdan uzak bir yerde durmalı. Güneş gördüğünde yosun tutmaya başlar. Gün ışığı görsün ama doğrudan güneşe maruz kalmasın.

Tabana vitasand pro78 marka sarı silis kum alın. 4 cm yükseklikte olsun. Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla plastik boru yada küçük oklava tutturun hayvan asılıp dışarıyı seyredip dinlensin.

Isıtma lambası var değil mi?

Eylül ayında su ısıtıcı işini halledin.

Geri