Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamda yeme sorunu

Akvaryum camdan uzak bir yerde durmalı. Güneş gördüğünde yosun tutmaya başlar. Gün ışığı görsün ama doğrudan güneşe maruz kalmasın.

Tabana vitasand pro78 marka sarı silis kum alın. 4 cm yükseklikte olsun. Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla plastik boru yada küçük oklava tutturun hayvan asılıp dışarıyı seyredip dinlensin.

Isıtma lambası var değil mi?

Eylül ayında su ısıtıcı işini halledin.
Lamba aldık evet su ısıtıcısı varmı hatırlamıyorum onu da alırız babam yazın gerek yok diyerek ısrar etti de Eylül gibi onları takıcaz o zaman değil mi

Ekli dosyalar

• IMG_4123.jpeg
    IMG_4123.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 7
Akvaryum camdan uzak bir yerde durmalı. Güneş gördüğünde yosun tutmaya başlar. Gün ışığı görsün ama doğrudan güneşe maruz kalmasın.

Tabana vitasand pro78 marka sarı silis kum alın. 4 cm yükseklikte olsun. Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla plastik boru yada küçük oklava tutturun hayvan asılıp dışarıyı seyredip dinlensin.

Bir de akvaryum büyük old için ve koyacak yer olmadığı için balkonda maalesef kışın kötü olur mu Antalya da yaşıyorum ama bir de balkon camlı kapatılır diye düşünmüştük

Abi kumu böyle almıştık ama olur değil mi

Ekli dosyalar

• IMG_4124.jpeg
    IMG_4124.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 6
Su 26 derece altına inene kadar su ısıtıcıya gerek yok. Belki ekime de sarkabilir.

Abi bir de suyunu değiştirdikten sonra koydum ve bir kaç saat sonea fark ettim soğukmuş çıkardım işte bir baktım gözlerini kapatıp açıp dueuyor arada bugün ve dün de aynısını yapıyor soğuktan mı olmuştur yoksa başka bir şeyi mi var böyle durduk yere bir kaç kez açıp kapıyor ve soğuktan dolayı mı olmuştur başka nedenden mi

Şebeke suyu ise klor kaynaklı gözleri yanmış olabilir, toparlar.

Su normal ısı değerine gelmiş ve ilerleyen günde devam ediyorsa gentagut göz damlası alıp sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın.

Su normal ısı değerine gelmiş ve ilerleyen günde devam ediyorsa gentagut göz damlası alıp sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın.
Tamamdır çok teşekkürler

Abi bir de gözündeki boşluk daha fazla gibi geldi az önce kalsiyum eksikliği demiştiniz ne verebilirim bir de bu yemleri aldıktan sonra arada düzelio gibi oluodu biraz sonra yine boşluk bardı ama şimdi daha derin geldi

Ekli dosyalar

• IMG_4296.jpeg
    IMG_4296.jpeg
    925.1 KB · Görüntüleme: 7
Devit önermiş miydim? Önermediysem eczaneden devit marka damla alın. Her gün bir damla damlatın. Bir de deep fix reptivit vitamin damla alın. Bunu da günde 1 kez ağzına damlatın birini sabah diğerini akşam verin.

2-3 günde bir akşama doğru kabuğu çapında marul yaprağı verin.

Yemleri ne markaydı?

Devit önermiş miydim? Önermediysem eczaneden devit marka damla alın. Her gün bir damla damlatın. Bir de deep fix reptivit vitamin damla alın. Bunu da günde 1 kez ağzına damlatın birini sabah diğerini akşam verin.

2-3 günde bir akşama doğru kabuğu çapında marul yaprağı verin.

Yemleri ne markaydı?
Devit kabuk için değil miydi kabuk soyulmasj için alırsam yine kabuğa mı damlatacağım bir de marul yemeyebilir çok küçükken yemişti ama bir de yemler bunlar

Ekli dosyalar

• IMG_4323.jpeg
    IMG_4323.jpeg
    383.5 KB · Görüntüleme: 5
Biorept W var reptivit damlaya gerek yok.

Kalsiyum eksikliği ve kemik erimesi olduğu durumda ağızdan uygularız. Plaka katmanlaşmasının yoğun olduğu hallerde kabuğa da süreriz. Bu plakaları yumuşatır. Isıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Hayvanda kalsiyum eksikliği var. 1 hafta her gün 1 damla ağızdan uygulayın sonra bakalım. Yem yediğine göre ilk stick yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin. Elden yiyor ise suda uzatın kapıp suya fazla bulaşmadan yesin. Dikkat edin parmağınızı kapmasın.

Geri