Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın gagası beyazlaştı sebebi nedir

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 9
Bir tane de tam önden atabilir misiniz? Yayılıma bakayım.

D vitamini yada başka bir vitamin takviyesi yapıyor musunuz?

Kullandığınız yemler ne marka?

akvaryumu var ama durmuyor bizde plastik kapta yem veriyoruz zaten hep dışarda yaşıyor bakamıyorum aslında sahiplendirmek istiyorum alan olmadı birtürlü

akvaryumu var ama durmuyor bizde plastik kapta yem veriyoruz zaten hep dışarda yaşıyor bakamıyorum aslında sahiplendirmek istiyorum alan olmadı birtürlü

Dışarda bakılmaz büyük akvaryum ve gerekli ekipmanlar ile birlikte yaşaması lazım yoksa sonu böyle oluyor.

Bu hayvanı kimse sahiplenmez.
Doğaya bırakırsanda yaşayamaz.
Büyük akvaryuma geçip ısıtıcı ekipmanları alın hayvan toparlar.
Hayvanı ne hale getirmişsin sonra sahiplendirmek istiyorsun. Bu hayvanın vebali de senin boynuna.

Jeli direkt çöpe atın. Bu hayvanın kabuğunu çürütüyor.

Reptivit vitamini şuan için vermeyin.

Gammarusu sadece kapalı kutu alın açık olanlar parazit içeriyor.

Buna nolmus a ne yaptın hayvana kafan esincemi baktın garibanim nasıl olmuş

Hayvanın geşimi sağlıklı değil. Bu hayvanlar yapıları gereği su içinde yaşamalılar. Bolca yüzeceği alan sağlıklı gelişimi için gereklidir. Akvaryum dar ise hayvan durmak istemez onun için çıkmaya çalışır.

Geniş ve büyük bir akvaryum alın. 80*35* 50h ve 7 mm cam kalınlığında hazır bir akvaryum uygun olur. Su ısıtıcı, kuru alan, filtre ve ısıtma lambası olacak.

Kabukta yoğun plaka da mevcut bu da kabuğun uygun olmayan biçimde gelişmesine neden olmuş.

Kabuk için eczaneden devit marka şişe damla alın bunu haftada iki kez uygulayacaksınız, kabuğu peçete ile kurutup 2 damla damlatıp yayın. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın. Açılmış plakaları ağzı düz cımbızla aralayıp çıkarın. Kabuk ferahlasın.

Tek yönlü besleme sonucu gagası bu hale gelmiş.

Gammarusu bırakıp başka yemlere zorlayın. Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Kullandığınız yemler ne marka?

Salatalık marul kıvırcık gibi sebzelerde verin. Lifli gıdalar da yemeli.

Keşke alıp ona iyi bir yuva yapabilsek ama herkes zaten zor durumda ve baktığı hayvan var.

Bu hayvanı kimse almaz sizin bakmanız gerekli. En azından ekipmanları halledip buyuk yuva kurun. Hayvan toparlayınca daha kolay sahiplendirirsiniz.
Aslında alsanız belli bir süre para yardımı yapabilirim yeter ki hayvan kurtulsun

Geri