yosuntosun
Bordo Bereli
Kaplumbağamin gagası kan toplamış sanirim. Neden olabilir cok sert yiyecekler vermiyorum. Yuvasindan isirinca kanatacak birsey yok neden olmuş olabilir. Ne yapmam gerekiyor?
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Ana yem verdim kısa olanlardan onları rahat yutabiliyor yumuşuyor zaten. Gammarus verdigimde su kenarina kacanlari yemek icin kafasini vurarak yiyor. Hizli ve agresif. Korktugunda hizlica kaciyor bazen ama zarar vermiyor asiri hizli kactiysa carpmis olabilir.Çarptığında sert birşey yoksa birşeyi ısırdığından kaynaklıdır. Toparlar.
Birkaç gün yemede zorlanabilir yemleri kırıp verin ısırmadan yutsun.
Benim kaplumbağada öyle, geçen gördüm termometreyi çıkarmış gezdiriyordu akvaryumdaHizli ve agresif
ben de geçen şehiğrdışına gitmiştim hiç böyle bir şey olmamıştı daha önceden akvaryum da masanın üzerinde kuru alan da akvaryumun üzerinde duruyor bu gitmiş kuru alandan atlamış masadan da atlamış benim yatağın oralara gitmiş allahtan bir şey olmadı her şeyi sağlamca duruyor düştüğü yerler de yüksek yerler kardeşim görmeyip üzerine de basabilirdiHizli ve agresif
Hocam hiç düzelme yok napabiliriz ne zaman duzelirPanik ataklar yüzünden kafa gözsağa sola vururlar. Bu çoğunlukla kuru alandan kaçarken olur. Onun için odaya girerken ani hareketlerden kaçınıyoruz.
Hocam alt dudak kırılmış gibiAğızdaki yara mı? Bir daha resim çekin bakayım. Yarada daha doğrusu gagada erime var mı?
Kabuğuna hep devit sürüyorum bugun zeytinyağı sürdüm ama. Eskiye göre baya azalma var katmanlardaYok mantar değil. Zamanla boşluk dolar.
Kabuk için devit önermiştim değil mi? Yoğun plaka katmanı var.
Hocam devit kullandim ağzına damlattim ama hala eskisi gibi.Ağzına da 1 ay boyunca haftada iki kez 1 damla devit damlatın. Gaga oluşumunu hızlandırsın. Kabuğa aynı şekilde devam edin.
Hocam hiç zorlanma yok ne versem yiyor gammarus var elimde haftada 1 kere veriyorum. Hiç iyileşmeyecek mi ihtimali yok mudur?Alt kısım dibine kadar kırılmış. Burada tekrar oluşur mu emin değilim açıkçası. Deviti ağızdan vermeyi 1 ay bırakın. Çok yüklemeyelim. Aktardan içilebilir kantaron yağı alıp sürün yarım saat kuru yerde bekletin. Birde bunu deneyelim.
Jbl agil kemik geliştirici lizin amino asidi içeriyor ama bu da sert yemdir. Karides yemi (kabuklu) ve gammarus kitin maddesi içerir bu da kıkırdak doku gelişiminde etkili. Jbl energil ve sera raffy royal de pahalı yemler. Gammarusta hayvana ufak kalır. Ama daha ucuz. Tropicalin gammarusu diğerlerine göre 1-2 milim büyük. Su biraz kirlenebilir ama bunu deneyebilirsiniz. En azından stick yeme göre yumuşaktır.
Stick yemleri yerken zorlanma var mı?