ugur.altnsy
Yeni Üye
Herkese merhaba,
Aramıza yeni katılan, henüz 2.5 - 3 cm boyutlarında iki adet bebek kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Onları alalı henüz 1 hafta oldu. Ancak kaplumbağalarımdan bir tanesinde, ekte paylaştığım fotoğraflardaki gibi bir beyazlık/lekelenme mevcut. Diğer kaplumbağamda ise herhangi bir sorun görünmüyor.
Uyguladığım Mevcut Bakım ve Rutinler:
Deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
Aramıza yeni katılan, henüz 2.5 - 3 cm boyutlarında iki adet bebek kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Onları alalı henüz 1 hafta oldu. Ancak kaplumbağalarımdan bir tanesinde, ekte paylaştığım fotoğraflardaki gibi bir beyazlık/lekelenme mevcut. Diğer kaplumbağamda ise herhangi bir sorun görünmüyor.
Uyguladığım Mevcut Bakım ve Rutinler:
- Sularını düzenli olarak dinlenmiş su ile değiştiriyorum ve Reeflowers su düzenleyici kullanarak uygun hale getirmeye çalışıyorum.
- Su sıcaklığı şu an 26-27 °C civarında, evin oda sıcaklığı ise ortalama 25-26 °C.
- Henüz tepeden ısıtacak bir ısıtıcı lambam yok (en kısa sürede edineceğim).
- Kabuktaki beyazlık için mantar ihtimaline karşı 2-3 günde bir Deep Fix Turti-Clean antiseptik jel uyguluyorum. Uygulamayı kaplumbağayı sudan çıkarıp, kabuğunu tamamen kuruladıktan sonra kulak pamuğu yardımıyla yapıyorum. Yaklaşık 45 dakika dışarıda jelin emilmesini bekletip ardından suya geri bırakıyorum.
- İştah: İştahında hiçbir sorun yok, ne verirsem fazlasıyla ve iştahla yiyor.
- Hareketsizlik: İştahı iyi olmasına rağmen gün içinde sürekli kuru alana çekiliyor ve orada sürekli uyuyor, çok halsiz duruyor.
Deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.