Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamin kuyrugu koptu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bozan342000

Bronz 5 Üye
Kaplumbamin kuyrugu koptu ve nasil bir tedavi yapmam lazim bilmiyorum yoksa veterineremi gorurmeliyim

Cvp: Isıtıcılar Hakkında Her Şey

hiç bilgim yok ama veterinere götür derim

Cvp: Isıtıcılar Hakkında Her Şey

Buna yapilacak birsey yok neyazikki baticon surup iltihap kapmasi onlenecek sadece
Anusun altindan koptu degil mi ? Nasil koptu ?

Bir fotoğraf iyi olabilir . Baticon sürün ki mikrop kapmasın . Başka hayvan mı ısırdı ?

Oo hayir kuyrugu simsiyah oldu ve bugun baktim kuyrugu kopmus ama daha kuyrugu biraz var olurmu napiyim

Cvp: Kaplumbagamin kuyrugu koptu

Yorumlarda yazılarımıza dikkat edelim lütfen, anlaşılır bir şekilde ve lütfen Türkçe olsun. Ölmez.
Baticon sürüp mikrop kapmasını engellemelisin.
Kuyruğun nereden koptuğu önemli. Bir resim paylaşman gerekiyor.

anüs bölgesinden ayrılma veya kopma yoksa sorun olmaz. bu yoğun ortamda başlarına gelen bir şey başka bir hayvan var mı kabuk boy uzunlukları nedir. eğer bir diğeri saldırdıysa sebebi bulunmalı yemek esnasında mı yoksa anlaşamadıklarından mı bu tesbit edilmeli.

zaten bir kaplumbaga bakiyorum oda disi kamaram yok fotorafda paylasamiycam kuyru gayret uzun ve ucu kopuk su dediniz ilaci nerden temin ederim kac lira

Herhangi bir eczaneden alabilirsin, Fiyatını bilmiyorum ama uygundur.

cinsiyet 10 cm kabuk boyunu geçtiğinde belli olur ondan öncesi kan tahlili ile tesbit edilir. anüs sağlamsa sorun yok. baticon eczaneden alınacak. kuyruk eğer çok siyah ve komple kaplandıysa veterinere götürmek icap eder. siyahlaşma kangren belirtisi de olabilir. resim olmadığı için net cevap veremiyorum. suyu temiz tut. nerde bakıyorsun hayvana. 30 lt üstü su alıyorsa akvaryuma metilen mavisi alıp iki damla damlat. her su değişiminde olacak.

baticon alıp süreceksin. o siyahlığın boyutu ne kadar ucunda mı komple siyah mı kuyruk kaç cm kadar var.

siyah bölge ne kadar onu soruyorum.

iyi koptuğu iyi olmuş. yarın baticon al hemen bu tentürdiyotun yakmayanıdır. o bölgeye sür. anüs bölgesi kopmadıkça sorun yok. anüs bölgesi kabuktan uzaksa hayvan erkektir. 4 cm kuyruğu var dediğin için onu da belirteyim. suyu 28 derece olsun.

evde tentürdiyot varsa şimdilik suyuna 2 damla damlat. kuyruğuna da bir damla yakabilir ama şu an gerekli. yarın baticonu alırsın. elindeki akvaryumun ölçüsü ile ekipmanlarının ne olduğunu tek tek belirt eksik varsa yazayım. bir de ilaçları var demişsin yemlerle birlikte onlarıda yaz.

Bu siyahlanmanın ne olduğu anlaşılmalı. Bence veteriner hekime gösterilmeli. Hayvanın kontrol edilmesi gerekiyor.

Bencede anlasilmali simsiyah oldu ve koptu

Sizden ricagam su soruyuda. cevaplasaniz kaplumbagam kendi yemini yemiyo balik yemi yiyor normalmi
Bide arada bir gozlerini ovaliyo. Vitamin eksikligi olabilirmi
Cok kuru yerde geziyor. Hic suya girmiyo

ozan sana sorduğum soruları cevapla ki neticeye varalım. sen sorduğum soru üstüne soru soruyorsun. bilgiyi ver ki sorduğun soruların cevaplarını sebepleriyle vereyim.

Yem olarak balik yemi kullaniyorum ve kucuk solcanlar ilaclarda a vitamini yeni aldigim bir ilac boticon

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri