Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın son zamanlardaki davranışları.

Yem kaçmamıştır muhtemelen ama kum konusunda emin değilim.
Hayvanda akciğer enfeksiyonu yok.

Su yutup bozulmasına sebep olacak bir durum da gözükmüyor. Bir yere sıkışıp nefes almak için yüzeye çıkamama veya kuru alan olmaması gibi.

Kronik burun yapısından kaynaklı olabilir ama sonradan oluştu dediniz.

Büyük ihtimalle benim tahminimce kum gibi birşey kaçmış olabilir.

Hayvan ağzından suyu alıp burnundan fışkırtır. O şekilde temizler ama bazı kum paçaları yapışmış olabilir.

Eğer hiç geçmezsede kendi burun ve solunum yapısından kaynaklıdır.

Yani bu şekilde yaşar.

Yinede gozlemleyin farklı bir durum olursa bildirin.

Hayvanda akciğer enfeksiyonu yok.

Su yutup bozulmasına sebep olacak bir durum da gözükmüyor. Bir yere sıkışıp nefes almak için yüzeye çıkamama veya kuru alan olmaması gibi.

Kronik burun yapısından kaynaklı olabilir ama sonradan oluştu dediniz.

Büyük ihtimalle benim tahminimce kum gibi birşey kaçmış olabilir.

Hayvan ağzından suyu alıp burnundan fışkırtır. O şekilde temizler ama bazı kum paçaları yapışmış olabilir.
Peki bu kadar uzun sürmesi normal mi? Yaklaşık 1.5 aydır devam ediyor.

İştahta, yüzmede yada yürümede sıkıntı yok ise halsiz bir tavrı gözükmüyorsa burnuna birşey kaçma olasılığı yüksek.

Hayvanı dik tutup burnuna 1 damla su damlatın. Hapşuracaktır. Uzak tutun yüzünüze hapşurmasın. Bir kez yeterli çıkarda gibiyse atar.

İştahta, yüzmede yada yürümede sıkıntı yok ise halsiz bir tavrı gözükmüyorsa burnuna birşey kaçma olasılığı yüksek.

Hayvanı dik tutup burnuna 1 damla su damlatın. Hapşuracaktır. Uzak tutun yüzünüze hapşurmasın. Bir kez yeterli çıkarda gibiyse atar.
Hocam birçok kez denedim. Bir türlü hapşırmıyor.

Geri