Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamız suya kendini birakiyor

Hayvan ölmüş. Ciğerler aspirasyon nedeniyle işlevini yitirmiş. Yani su yutmaya bağlı boğulmadan ölmüş. Ciğerler çalışmayı durdurduğunda vücuttaki kan ciğerlere yürür. Hayvanın kan kusması bundan.

Hayvan halsiz olduğu için suda kendini toparlayamamış ve su yutmuş. Halsizlik akciğer enfeksiyonu yüzünden. Akciğer enfeksiyonu kaynaklı ölümlerin büyük bölümü halsizliğe bağlı boğulmadan olur.
Cem bey diğer kaplumbağamıza benzer bisey olmaması için elimizden geleni yapacagiz, hangi hatamızdan kaynaklı oldu bu olay, bize yol gösterin. Diğer arkadaşların söylediği şekilde akvaryumu boşaltacağım şimdi temizlemeye başladım, sizde asagidaki ekipmanlarımızı inceleyebilirsiniz,

Cem bey diğer kaplumbağamıza benzer bisey olmaması için elimizden geleni yapacagiz, hangi hatamızdan kaynaklı oldu bu olay, bize yol gösterin. Diğer arkadaşların söylediği şekilde akvaryumu boşaltacağım şimdi temizlemeye başladım, sizde asagidaki ekipmanlarımızı inceleyebilirsiniz,
Klima veya esintiye maruz kaldı mı

Attığınız ekipmanlardan yem, kuru alan , su ısıtıcı kullanılabilir diğerlerini kullanmayın.

Dekorlari ve arka planı sokün.

Attigim isitma lambasını alın

2 beyaz kutuyu çöpe atın reptomin stick yemin içini çekip atın büyük olanmi bakalım

Bide o ada olmaz yine aynı oda taş

Klima veya esintiye maruz kaldı mı

Attığınız ekipmanlardan yem, kuru alan , su ısıtıcı kullanılabilir diğerlerini kullanmayın.

Dekorlari ve arka planı sokün.

Attigim isitma lambasını alın
Klima ve esintiye maruz kalmadı ama sanırım adası taş olduğu için üşütmüş olabilir ama gövdesinde de renk değişimi yoktu,m

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 6
Klima ve esintiye maruz kalmadı ama sanırım adası taş olduğu için üşütmüş olabilir ama gövdesinde de renk değişimi yoktu,m
Renk degişimi her zaman olmaz. Renk degisimi her zaman hastalikla ilgili de değil.

Konu biraz karıştı ama gerekli bilgileri veriyoruz. Ciddiye alıp uygulayin havada kalmasin.

Durumu sürekli fotoğraf atarak guncelleyin.

Renk degişimi her zaman olmaz. Renk degisimi her zaman hastalikla ilgili de değil.

Konu biraz karıştı ama gerekli bilgileri veriyoruz. Ciddiye alıp uygulayin havada kalmasin.

Durumu sürekli fotoğraf atarak guncelleyin.
Bebenizin durumunu sizin kadar bizde onemsiyoruz. Hicbir veteriner veya petshop veya kimse bu kadar umursamaz. Kendi hayvanimiz gibi onemsiyoruz.

@GerekliAdam toparlamak gerekirse elimdeki akvaryumu, isiticiyi,yemi( her öğünde 6 ya bölerek) kullanabilirim.

Yeni bir kuru alan ve ısıtıcı lamba alacağım sizin attiginiz ampullerden, peki filtre için bisey demediniz o iş görürse kullanayım, eğer problem değilse exoterra dan sipariş edeceğim o kuru alanı ölçüleri uygun akvaryuma, aynı zamanda elimdeki sticke takviye yem de alabilirim,

Multivitamin işini nasıl yapalım elindekiyle devam etmeyeceksem ne onerirsiniz

@GerekliAdam toparlamak gerekirse elimdeki akvaryumu, isiticiyi,yemi( her öğünde 6 ya bölerek) kullanabilirim.

Yeni bir kuru alan ve ısıtıcı lamba alacağım sizin attiginiz ampullerden, peki filtre için bisey demediniz o iş görürse kullanayım, eğer problem değilse exoterra dan sipariş edeceğim o kuru alanı ölçüleri uygun akvaryuma, aynı zamanda elimdeki stokla e takviye yem de alabilirim,

Multivitamin işini nasıl yapalım elindekiyle devam etmeyeceksem ne onerirsiniz
Deepfix reptivit alın vitamin olarak.

Elinizdeki filtreyi kullanabilirsiniz ama filtreyi düzenli temizleyin. Filtre haznesini duzemli değiştirin. Bakteri tutmasina gerek yok.

O kuru alan uygun değil ama idareten alınabilir.

Elinizdeki yeme ek olarak kapali kutu gammarus alabilirsiniz. Dajana gammarus veya Sera Raffy I olur.

Vitamin olarak sadece deep fix reptivit vitamin kullanolir oda kullanımı

Haftada 1 ilk stick yeme uygulanir ben o multivitamin içini bilmiyroum ama eğer petshop verdiyse oda coptur onların verdikleri şeyler düzgün olmaz

@GerekliAdam o stick yemin yanına dajana olurmu
Ben gammarus kullanmıyorum bayadir. Tropical blood worms kullanıyorum.

Atakandan bu alınabilir.

O akvaryem satıcısından mecbur olmadıkça birsey almayin. Zararlı kabuk jeli satıyor.

Atakanpetshop.com candır.

Vitamin olarak sadece deep fix reptivit vitamin kullanolir oda kullanımı

Haftada 1 ilk stick yeme uygulanir ben o multivitamin içini bilmiyroum ama eğer petshop verdiyse oda coptur onların verdikleri şeyler düzgün olmaz
Petshoptan deepfix reptivit de alinabilir ama. Vitamin diye kabuk jeli verebilirler. Veya multi vitamin yerine d vitamini verirler.

Atakandan attiklarimi alirsaniz daha iyi.

@Manas ve @GerekliAdam

Tavsiyelerinizi toparlıyorum;

- açık kuru karidesi atiyorum

-bizdeki Kabuk sertlestirici damla ve multivitamini atiyorum

- dekorların taşların hepsini çıkardım, akvaryumun zemininde hicbirsey olmayacak

- 28 derecede ısıtıcıyı kullaniyorum.

- elimdeki filtreyi kullanabilirim ama temizligini düzenli yapacağım.

- Serra raffy İ yem ek olarak alıyorum.

- exoterra rampayı başka seçeneğim olmadığı için şu an alıyorum,

- deep fix reptivit multivitamin alıyorum haftada 1 yemine damlatarak veriyorum.

-ısıtıcı lambayı alıp uygun wattdaki ampulunu aliyorum 12 saat açık kalacak, ilk yarım saatte rampa üzerini ölçerek (sırt üstü) uzaklık mesafesini ayarlayacağım.

Söylediklerinizin hepsini not aldım emeklerinize sağlık sizleri yordum gönül verdiğiniz bu platform çok değerli çok sevap kazanıyorsunuz bizi bilgilendirerek🙏🏻

Son olarak doğru bilgi almam adına (Petshop bize çok yanlış bilgiler ve ürünler vermiş malesef) bebeğin bakimiyla ilgili bir kaç soru daha soracağım:

- kaplumbağamızın kabuk capi 4 cm suyun seviyesini kaç cm de tutalim?
-beslenmesini yeni alacağımız yem gelene kadar nasıl yapalım (şimdi sipariş veriyorum) ve yeni yem geldikten sonra nasıl yapalım?
- kabuk sertlestirici bir takviye gibi bisey vermeye gerek yok anladığım kadariyla
- akvaryum suyu temizliğini ne kadar arayla yapalım?

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim 🙏🏻

4cm kaplumbağa için kabuk boyunun 2kati kadar yani 8cm su yüksekliği ile başlayıp 30cm ye kadar yukseltebilirsiniz.

Alıştıra alıştıra suyu yuksek yapın. Cigerleri dahaniyi gelişir.

Sabah 6 parçaya bölünmüş reptomin, akşamda ayni şekilde 6 parcaya bölünmüş reptomin.

Yem gelince sabahn6 parca reptomin, akşam 7 8 gammarus.

Kabuk sertleştrici takviyeye gerek yok. Reptivit vitamin yeterli.

Hayvan ufak ve filtre olduğu için su daha geç kirlenecek. Su sararmaya başladığı an degiştirin.

4cm kaplumbağa için kabuk boyunun 2kati kadar yani 8cm su yüksekliği ile başlayıp 30cm ye kadar yukseltebilirsiniz.

Alıştıra alıştıra suyu yuksek yapın. Cigerleri dahaniyi gelişir.

Sabah 6 parçaya bölünmüş reptomin, akşamda ayni şekilde 6 parcaya bölünmüş reptomin.

Yem gelince sabahn6 parca reptomin, akşam 7 8 gammarus.

Kabuk sertleştrici takviyeye gerek yok. Reptivit vitamin yeterli.

Hayvan ufak ve filtre olduğu için su daha geç kirlenecek. Su sararmaya başladığı an degiştirin.
Çok Sagolun gerçekten🙏🏻 şimdi diğer bebeği akvaryuma alayım mı yoksa rampa vs gelene kadar diğer kapta bekleteyim mi? Geçici olarak elimizde kuru alan yapabileceğimiz birsey yok, o yüzden yorulur nasıl bekleyelim malzemelerin gelmesini ?

Cidden sevindim gerçekten umursayan birisiymissinkz bazıları süs diye alıyor önemli olan hatanın düzeltilmesi

Ben o taşı çok önermem cam daha yada pprc boru daha iyi olur o yüzden yazık o paraya bide vantuz düşmesi oluyor diye duydum birkacinda

Çok Sagolun gerçekten🙏🏻 şimdi diğer bebeği akvaryuma alayım mı yoksa rampa vs gelene kadar diğer kapta bekleteyim mi? Geçici olarak elimizde kuru alan yapabileceğimiz birsey yok, o yüzden yorulur nasıl bekleyelim malzemelerin gelmesini ?
Akvaryumda süsleri çıkardınız demi bütün susleri falan cikardiysanoz akvaryumda kalabilir birkaç gün idare eder suda yatar

Geri