Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamız suya kendini birakiyor

Uzulerek öldugunu kabullendigimizi soyleyebilirim, digerine sağlıklı bir ortamı oluşturabilmemiz için ne yapabiliriz, sizin de desteğinizi bekliyoruz. Digerini böyle bir durumda @cem bey in önerdiği şekilde plastik kaba aldık aynı ortamda birakmadik

bende ilk o ihtimali düşündüm masaj yaptım boynuna, ama sonuç vermedi biraz hareket etti ama refleksleri zayıftı. Diger kaplumbağayı ayrı bir kaba aldık zaten hemen etkilenmemesi için. Yarın akvaryumu temizleyeceğim o taşları kaldiracagim
Öldüğünü düşündüğünüz hayvanı atmayın yine de. Cem bey böyle durumlarda 1-2 gün bekleyip gözlemeyi öneriyordu diğer kullanıcılara.

İki tane vardı diğerini hemen başka bir kaba aldık etkilenmemesi için, ilk gönderide bize tepki verdiniz ama inanın bize emanet olan canlıya güzel bakmak için bizi nasıl yönlendirdilerse oyle hareket ettik, bu konuda tecrübelerinizden faydalanmak isteriz, yardımcı olursanız sevinirim 🙏🏻
Tamam.

Ölü olduğunu düşündüğünüz hayvanı 2 gün kuru sıcak temiz bir yerde bekletin.

2. Gun sonunda tepki yoksa gözleri iceri çökmüşse ölmüştür.

Kalan saglam hayvan icin yuva yapip ekipmanları tamamlamak gerekli.

Elinizdeki bütün ekipman ve takviyelerin fotoğrafını atar mısınız.

Şimdi teker teker soyluyorum

1.herswyi cikar taş bilmem süs herşey sadece su olacak

2.ekipmanlari tamamliyacksin su ısıtıcı ısıtma lambası ısıtma lambası ve su ısıtıcı linklerini @GerekliAdam bırakır ekipman öncelikli

3.kuru alan yapacaksin onunda fotolarını @GerekliAdam orneklerini atar

4.duzgun yem kullanacaksın internetten OMEGA one juvenille stick yem ve sera raffy ı yada dajana gammarus al sabah stick yemden 1 kaplumbağaya 3-4 tane akşam da sera raffy ı alırsan 5-6 tane dajana daha büyük heralde onu yazarlar

5.su ısısı 27-28 derece kuru alan 30dk derece koyup 30dk sonunda 32-33 derece gösterecek şekilde ayarlayacksiniz

6.kullandigin ekipmanları resimlerini çekip neyi nasıl kullandığını at ve akvaryumun genel fotoğrafını at

Bu dediklerimi yaparsan onuda hastalanma dan ilaç vs. Kullanmadan kurtulur inşallah

Öldü denilen kaplumbağada gözleri zaten birkaç saatte çökmeye kararmaya kaybolmaya başlar

Benim diyeceklerim bu kadar diğer arkadaşlarda eklerler

2.ekipmanlari tamamliyacksin su ısıtıcı ısıtma lambası ısıtma lambası ve su ısıtıcı linklerini @GerekliAdam bırakır ekipman öncelikli

4.duzgun yem kullanacaksın internetten OMEGA one juvenille stick yem ve sera raffy ı yada dajana gammarus al sabah stick yemden 1 kaplumbağaya 3-4 tane akşam da sera raffy ı alırsan 5-6 tane dajana daha büyük heralde onu yazarlar

5.su ısısı 27-28 derece kuru alan 30dk derece koyup 30dk sonunda 32-33 derece gösterecek şekilde ayarlayacksiniz

6.kullandigin ekipmanları resimlerini çekip neyi nasıl kullandığını at ve akvaryumun genel fotoğrafını at

Bu dediklerimi yaparsan onuda hastalanma dan ilaç vs. Kullanmadan kurtulur inşallah

Öldü denilen kaplumbağada gözleri zaten birkaç saatte çökmeye kararmaya kaybolmaya başlar

Tamam ben yarin sabah elimizdeki tüm ekipmanların fotografini atarım sizlere, söylediklerinize göre eksiklerimizi temin ederiz. Diğer kaplumbağada hiçbirsey gorunmuyor gayet hareketli hastalık adına bir belirti yok, rengi kabuğu gözleri çok sağlıklı, onu ayrı bir kaba aldık bu akvaryumu temizleyeceğim sizin tavsiyeniz şekilde tekrar duzenleyecegiz

Ekipmanlar yok degilmi
48 litrelik akvaryum, ısıtıcı, (dış filtre elyaf sunger ve seramik suzgecli),rampa için doğal taş yerleştirmişlerdi, kuru alan için de dogal taştan bir sudan yüksekte bir yüzey yapmışlardı, iki adet lamba var biri ısı veriyor diğerinde 3 renk ışık var. Yem olarak tetra raptostick ve kuru karides vermişlerdi, multivitamin damla ve kabuksertlestirici damla vermişlerdi suyuna damlatiyorduk

Yarin hepsini atın görsel olarak daha iyi olucak ısıtma lambası kalsin dediğim gibi ölçün diğer lambayı kullanmayın kabuk sertlestirici kullanmayın karidesi kullanmayın yarın hepsini bı atın

48 litrelik akvaryum, ısıtıcı, (dış filtre elyaf sunger ve seramik suzgecli),rampa için doğal taş yerleştirmişlerdi, kuru alan için de dogal taştan bir sudan yüksekte bir yüzey yapmışlardı, iki adet lamba var biri ısı veriyor diğerinde 3 renk ışık var. Yem olarak tetra raptostick ve kuru karides vermişlerdi, multivitamin damla ve kabuksertlestirici damla vermişlerdi suyuna damlatiyorduk

Ekli dosyalar

• IMG_1600.png
    IMG_1600.png
    4.1 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_1599.png
    IMG_1599.png
    4.5 MB · Görüntüleme: 6
2 beyaz kutudakileri atın çöpe direk zararlı başka ne var akvaryumdaki taşları süsleri çıkarın

2 beyaz kutudakileri atın çöpe direk zararlı başka ne var akvaryumdaki taşları süsleri çıkarın
Başka bir takviye vermediler, yem olara da kuru karides vermişlerdi bir de tetra raptostick vermişlerdi. Bir karides veriyorsak diğer özgünde stick veriyordum. Tasları süsleri hepsini çıkaracağım, dogal tastan yaptıkları rampa ve kuru alan olarak kullanılabilir mi

Başka bir takviye vermediler, yem olara da kuru karides vermişlerdi bir de tetra raptostick vermişlerdi. Bir karides veriyorsak diğer özgünde stick veriyordum. Tasları süsleri hepsini çıkaracağım, dogal tastan yaptıkları rampa ve kuru alan olarak kullanılabilir mi
Hiç bir taş olamaycak sadece su dedim süs vs olamayack şu kalabilir bile demeyin

Tetra reptomin resmini çekip atın karides açık poşette degilmi tetra gibi değil öyleyse karidesi de atın oda zararlı

Hiç bir taş olamaycak sadece su dedim süs vs olamayack şu kalabilir bile demeyin

Tetra reptomin resmini çekip atın karides açık poşette degilmi tetra gibi değil öyleyse karidesi de atın oda zararlı
Tamamdır, bizim kuru alan yüzeyimiz ve rampamızi hep taştan yapmislardi. bu arada forumu inceliyorum kuru alan ve rampası için exoterra nin buldum ama küçük boy atakanpetshop da mevcut, alalım mı alternatif link de atabilirsiniz

Tamamdır, bizim kuru alan yüzeyimiz ve rampamızi hep taştan yapmislardi. bu arada forumu inceliyorum kuru alan ve rampası için exoterra nin buldum ama küçük boy atakanpetshop da mevcut, alalım mı alternatif link de atabilirsiniz
Exo terra bulamazsınız.

O akvaryumdaki herşeyi çıkartın.

Baştan doldurmaniz lazım.

Lamba olarak sadece armut halojen ampul kullanıyoruz düşük güçlü.

Bu linkte satılıyor

Akvaryum da hiçbir taş dekor çakıl olmamalı.

Tabanda sadece 0.5mm silis kum kullanıyoruz. Bulamazsanız boş bırakın.

Jel olanı çöpe atın. Multivitamin yazanın içeriğini atın uygun mu söyleyelim.

Kuru alanı bu şekilde yapın.

Kuru alan yaparken taş ve çim gibi malzemeler kullanmayın.

Taştan soğuk yer. Çim ise pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Akvaryum ve kuru alan üstü tamamen açık olmalıdır ama kuru alan duvarları kaçmaması için yüksek olmalıdır.

Kuru alana rahat çıkabileceği şekilde tasarımını yapın. Suya salınım yapacak Veya bakteri tutacak veya soğuk yemesine neden olacak malzemeler kullanmayın.

Bu şekilde askılı kuru alan yapabilirsiniz. Pprc boruları kaynak makinesi ile birleştirin. Üstüne 1. Kalite meyve kasası kaplayın.
20250731_135028.jpg

Veya bu şekilde tabana oturtmalı yapabilirsiniz.
IMG-20250801-WA0004.jpg

Veya bu şekilde 4 parça cam kestirip akvaryum slikonu ile yapıştırın.
Dikkat edin kuru alandan kacamayacak kadar kuru alan camları yuksek olmalı.
IMG-20250802-WA0008.jpg

Veya meyve kasasından şu şekilde kuru alan yapın.
IMG_4584.jpeg

Açık karidesi çöpe atın.

Stick yem olarak raffy p veya omega one juvenille yemini alın.

Gammarusta ise dajana gammarus veya raffy İ alın.

Exo terra bulamazsınız.

Bu linkte satılıyor

Akvaryum ve kuru alan üstü tamamen açık olmalıdır ama kuru alan duvarları kaçmaması için yüksek olmalıdır.

Kuru alana rahat çıkabileceği şekilde tasarımını yapın. Suya salınım yapacak Veya bakteri tutacak veya soğuk yemesine neden olacak malzemeler kullanmayın.

Bu şekilde askılı kuru alan yapabilirsiniz. Pprc boruları kaynak makinesi ile birleştirin. Üstüne 1. Kalite meyve kasası kaplayın.
20250731_135028.jpg

IMG-20250801-WA0004.jpg

IMG-20250802-WA0008.jpg

IMG_4584.jpeg

Açık karidesi çöpe atın.

Exo terra bulamazsınız.

Bu linkte satılıyor

20250731_135028.jpg

IMG-20250801-WA0004.jpg

IMG-20250802-WA0008.jpg

IMG_4584.jpeg

Açık karidesi çöpe atın.

bizim rampa yapmamız çok mümkün değil evcil hayvanlar özellikle sürüngenler için çok olanak olmayan bir şehirde yaşıyoruz (Van) ama exo ters nin bir linkini buldum bakabilirmisiniz uygunsa onu alalım. Asagiya linkini bırakıyorum

@cem @Manas merhabalar teşekkür ederiz çok üzgünüz kaplumbağamız öldü sanırım :( en son ağzından biraz da kan geldi ve size yazdığımdan sonra hiç hareket alamadık, 6 saattir bekliyoruz. Nedeni ne olabilir acaba, ufak taslar vardı zeminde ama yiyeceği kadar da küçük değildi hiç de derine dalıp taşla oynadigini görmedim. Su ısıtıcısı, filitresi, uv isigi var vitaminini kabuk sertlestirisini düzenli kullandık, kabuğu tertemizdi hiçbir hastalık belirtisi yoktu şok içindeyiz hala

Hayvan ölmüş. Ciğerler aspirasyon nedeniyle işlevini yitirmiş. Yani su yutmaya bağlı boğulmadan ölmüş. Ciğerler çalışmayı durdurduğunda vücuttaki kan ciğerlere yürür. Hayvanın kan kusması bundan.

Hayvan halsiz olduğu için suda kendini toparlayamamış ve su yutmuş. Halsizlik akciğer enfeksiyonu yüzünden. Akciğer enfeksiyonu kaynaklı ölümlerin büyük bölümü halsizliğe bağlı boğulmadan olur.

Yarin hepsini atın görsel olarak daha iyi olucak ısıtma lambası kalsin dediğim gibi ölçün diğer lambayı kullanmayın kabuk sertlestirici kullanmayın karidesi kullanmayın yarın hepsini bı atın
@Manas @GerekliAdam Şimdi elimdeki ekipmanları atiyorum, akvaryumun tüm malzemeleriniz su ve temiz süngerle yikayacagim, elimdekilerden hangisi kullanılabilir, taş, cakil, dekor vs hepsini çıkarıyorum, digerleri için sizden gelecek cevaba göre duzenleyeyim, alacaklarımı alayım, bir de exo terra nin rampası iyiyse onu sipariş edecegim. Atakanpetshop da mevcut görünüyor, söylediğiniz takviyeler ile beraber alabilirim.

Ekli dosyalar

• photo-output.jpeg
    5 MB · Görüntüleme: 6
  • photo-output.jpeg
    5.3 MB · Görüntüleme: 6
  • photo-output.jpeg
    7.4 MB · Görüntüleme: 5
Geri