Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşa yem alıcam. Önerebileceğiniz site var mı?

Cvp: Kapluşa yem alıcam. Önerebileceğiniz site var mı?

KillerPrince' Alıntı:
Kerberos yemin ön tarafında Tetra reptominmi yazıyor tetra fauna reptominmi yazıyor ?
Resim bulamadım ama arkasında tetra etiketi varmı ? Araştırdımda orjinali tetra fauna reptomin olması gerek sizdeki TETRA REPTOMİN arada fauna yok galiba oyüzden farklı bir marka.

Attığım reptomin ''TETRA REPTOMİN'' bugün gelen de ''TETRA FAUNA REPTOMİN''.

Markaları farklı değil sadece önceden fauna diye üretiliyormuş artık yeni retominlerde sadece reptomin yazıyor.

Sonuçta ürünün ismi değişmiş olsa daha ithalatçı firma yine herzamanki gibi etiketini yapıştırır diye düşnüyorum.

Etiketli tetra fauna reptominde türkçe yazılar var ama etiketsiz tetra reptominde yani attığım reptominde türkçe hiçbirşey yoktu.

kerberos' Alıntı:
Ömür maalesef reptominde ki etiketi söktüğümü unutmuşum, etiketin kapattığı yazıları merak ettiğim için sökmüştüm ama size juenden aldığım sera raffy p' nin fotoğrafını atayım. Reptominde ki etikette bunun aynısıydı.

Fotoğraf makinemin pilleri boş olduğu için telefonla çektim biraz bulanık ama etiket belli oluyor.

mailto:/photo/my-images/810/10012012008.jpg/

Umut sağolasın uyarın için çok teşekkür ederim arkadaşım.Yalova merkezde 4-5 e yakın Pet Shop dükkanı biliyorum hepside 5 civarında satıyor demkki hepsi sahte.Yarın ilk işim bu yemi aldığım yere yedirtmek olucak..
Bendekinin fotoğrafları--->
1qk8k.jpg

1qk94.jpg

1qk9c.jpg

1qk9v.jpg

Benim aldıklarımda da Türkçe yazı yok sanırım ancak orijinal olduğunu düşünüyorum çünkü Almanya'dan ithal ürünü satın aldım.

Ben sahteden çok kaçak olduklarını düşünüyorum :)

KillerPrince' Alıntı:
Evet benim sera dada o etiket var ömür bey anadolu pet etiketi olması gerekmez arkasında türkçe vs birşey varmı mesela türkiyeye ithal edilmiştir gibi şeyler ?

Türkçe herhangi bir kelime yok made in germany:(

Rica ederim ömür ne demek:)

Aslında Anadolu Pet' e mail atmak lazım etiketsiz ürün sürmüşlermi piyasaya öğrenmek lazım.

Fiyat, etiket, kutu üstünde Türkçe hiçbirşey yazmaması insanı tedirgin ediyor, attığım reptominde sendeki reptominin aynısı.

Petshopla olan görüşmenden sonra haberleri bekliyoruz :)

Bence anadolu pet e e mail atın sizdeki fotoğrafları gönderin ve orijinal mi olduğunu öğrenin birde eğer sizdeki kaçak sahteyse orijinal tetra reptominin nasıl olacağının resmini isteyin :) çünkü yeni tetra reptominler kafa karıştırdı :(

İlk 6 ay o ürünü kullanmıştım raffy p nin yanına pek sıkıntı çekmedim eğer sahteyse hatta epey büyüdü kaplumbağalar.. şimdikilerde etiket duruyor ama eski kutu da duruyor onda sadece ingilizce var, onu ithal eden bir adamdan satın almıştım yurt dışından geldiğine eminim.

Dediğim gibi kaçak olduğunu düşünüyorum..

eminemre' Alıntı:
Benim aldıklarımda da Türkçe yazı yok sanırım ancak orijinal olduğunu düşünüyorum çünkü Almanya'dan ithal ürünü satın aldım.

Ben sahteden çok kaçak olduklarını düşünüyorum :)

Kaçakta olabilir ama işte sahte olma ihtimali çekindiriyor insanı.

Kolay kolay sahtesini yapabileceklrini düşünmüyorum şehir efsanesi olabilir. Şu anda bir çok diş macununun üstünde türkçe hiçbir şey yazmıyor mesela migrosta satılan.

Eğer sahte ise 4 ay kadar yedi kaplumbağalarım o dönemde 3 cm boy attılar :) En azından bundan sonra dikkat ederim zaten juenpet öyle ürün satmıyor :)

Daha çok sahibinden.com da satılan ucuzlar öyle oluyor. Ben sorduğumda adam almanyadan getirttim demişti.

Daha çok sahibinden.com da satılan ucuzlar öyle oluyor. Ben sorduğumda adam almanyadan getirttim demişti.

Almanya' dan getirtme durumuda olabilir, anadolu petin bu kaçak ama sahte olmayan ürünlerin satışının önüne geçmek için sahte açıklaması yapmış olması da muhtemel. :)

kerberos' Alıntı:
Rica ederim ömür ne demek:)

Aslında Anadolu Pet' e mail atmak lazım etiketsiz ürün sürmüşlermi piyasaya öğrenmek lazım.

Fiyat, etiket, kutu üstünde Türkçe hiçbirşey yazmaması insanı tedirgin ediyor, attığım reptominde sendeki reptominin aynısı.

Petshopla olan görüşmenden sonra haberleri bekliyoruz :)

Tabiki Umut bey gellişmeleri bu konudan bildireceğim:)

Ben de bir haber bekliyorum :)

Petshop'tan da bilgi alırsanız sevinirim :)

Ama dediğim gibi sahteden çok kaçak olması muhtemel, Umut'un da dediği gibi kaçakçılığın önüne geçemk için de yapılabilir böyle bir açıklama :)

Ömür bey bence pet shopa gitmeden önce dediğim gibi mail atın anadolu petin olumsuz bi durum varsa gidin derim.

KillerPrince' Alıntı:
Ömür bey bence pet shopa gitmeden önce dediğim gibi mail atın anadolu petin olumsuz bi durum varsa gidin derim.

Tabi onuda yapayım.

Bu arada bu işi araştıran birinden bulduğum fotoğraf. Tetra Fauna ismi Tetra Reptomin olduktan sonra ambalaj değiştikten sonraki orijinal ürün. Bunda da Türkçe yazılar yok ve bu ürün orijinal. zaten orijinal olmayan ürünlerin ambalajlarında ufak da olsa farklılıklar varmış.

mailto:/img10/5350/1003890vc.jpg

mailto:/img864/5175/1003889u.jpg

Ben mail attım sizde mail atın Ömür Bey bakalım ne diyecekler :)

Maillerden sonra durum ortaya çıkacak bakalım :)

Fauna olmayan ve etiketsiz reptominlerin hepsi öyle :)

Benim kanaatim eğer kutuüstündeki yazılar, kapak ve jelatinde gözle görülür bir fark yoksa ürün orijinaldir. Ama bazen ürün logosu yazılar yada ambalaj garip bir şekilde değişik oluyor, o ürünler sahte olabilir :)

Zaten sanıyorum sahte olduğunu kaplumbağaların büyümesinden ve iştahından anlayabiliriz gibi :) İşte burda da devreye yem çeşitliğliği giriyor :) Sahte de olsa farklı yemler veriyorsak büyük bir sorun çıkmaz :)

Anadolu Pet'e kendi e-mail adresimden bi e-posta gönderdim.Bakalım ne cevap gelicek,yada cevap gelecekmi:)

Ömür bey peki şüphelendiğiniz yemden kapluşlar iştahla yiyormu? Eğer iştahla yiyorsa ve büyümeleri normalse bence de sahte değildir.

iştahla yiyorlar hatta birbirlerinin ağzından kapmaya çalışıyorlar.Gelişimlerini pek çözemedim ama gayet sağlıklılar.

Geri