Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşa yem alıcam. Önerebileceğiniz site var mı?

Cvp: Kapluşa yem alıcam. Önerebileceğiniz site var mı?

Ben yemlerimi kendi petshopumdan alıyorum.Şu an elimde 2 tane sera 1 tane tetra yem var.Sera Raffy I ve Sera Vital de Tarim ve Köyişleri Bakanlığının onayı var Umut beyin gönderdiği resimdeki gibi.Tetrada ise hiçbir türkçe yazı yok ayni şekilde etikette yok.Ben sahte oldugunu düşünmüyorum.

Ömür bey ne kadardır kullanıyorsunuz peki bu aldığınız yemi? İştahla yiyorlarsa bence telaşlanacak bir durum yok. Yemin sahte olduğunu düşünmüyorum açıkcası.

Jadeite' Alıntı:
Ömür bey ne kadardır kullanıyorsunuz peki bu aldığınız yemi? İştahla yiyorlarsa bence telaşlanacak bir durum yok. Yemin sahte olduğunu düşünmüyorum açıkcası.

1 hafta oldu heralde kaplumbağalarımı aldım sonraki gün almış olabilirim yemi.Kaplumbağaları satın aldığım yerdende adam bana balık yemi verdi kapluşlar için:Dneleri bilmiomuşuzda sayenizde öğrendik:)Sağ olun..

Kaçaktır onlar içiniz rahat olsun, kolay kolay sahte üretmezler özellikle kaplumbağa için kimse uğraşmaz :)

Muhtemelen japon balığı yemi vermiştir :) Onu da arada bir yem çeşitliliği olsun diyorsanız verebilirsiniz :) Kapluşlar japon balığı yemi yiyorlar :) Ama tabi bu kapluşlar için besleyici değil japon balığı yemi. Bir çok petshop bu yemi veriyor yavrucaklara :( Bu arada tetra repomini ne zaman aldığınızı büyümelerinin nasıl olduğunu merak ettiğim için sordum. 1 haftada da zaten pek bir gelişme gözlenmez. Etkisi zamanla ortaya çıkar :)

Ben bahsedilen sadece ingilizce yazılı olanı ilk 4 ay kullandım 3 cmden 6 cm ye büyüdüler. Bir sorun gözlemlemedim.

eminemre' Alıntı:
Kaçaktır onlar içiniz rahat olsun, kolay kolay sahte üretmezler özellikle kaplumbağa için kimse uğraşmaz :)

Bende pek telaş yapmadım ama sahte olabilme ihtimaline karşı bi an sinirlendim:)Cevaplarınızla rahatlamış oldum.

Ömür bey yem sahte değildir büyük ihtimalle ve kapluşlar zamanla Emre beyin kapluşları gibi sağlıklı büyürler merak etmeyin :)

Tetra'nın ürünleri genelde ithalatçı firma yüzünden Sera'dan daha pahalı. Ve sera her yerde bulunuyorken Tetralar çok zor bulunuyordu 1 sene önceye kadar. Bu yüzden kaçak yollarla yurt dışına gidip gelenler falan çok fazla getiriyor. Yine bile Tetra nın ürünleri Sera ya göre daha pahalıdır ve daha az bulunur.

Hazır konu açılmışken sorayım sizce tetra reptominmi yoksa sera raffy p demi daha iyi ? ona göre yem çeşitliliği için alacağım :)

İkisi de aynı bana göre kalite açısından hiçbir fark yok :) İstediğinizi alabilirsiniz. Ben raffy P kullanıyorum şu an. Gayet memnunum.

KillerPrince' Alıntı:
Hazır konu açılmışken sorayım sizce tetra reptominmi yoksa sera raffy p demi daha iyi ? ona göre yem çeşitliliği için alacağım :)

Açıkçası Mercedes ve BMW gibidir. Ama yurt dışı forumlarda ve içeriklerini incelediğinizde az farkla Tetra nın öne çıktığını görüyorsunuz. Özellikle Almanya ve benzerr ülkelerde Tetra daha çok satıyor.. İkisi de kaliteli yemlerdir.

Melih bey dediğim gibi ikisi de kaliteli ve arasında öyle bir fark yok. Bence ikisi de aynı istediğinizi alabilirsiniz.

az farkta olsa tetra önde yani ? ama 2 sinide kullanacağım şöyle bir liste hazırladım ana yem sera raffy p tetra reptomin ek yem sera raffy I sera raffy mineral minerali haftada 2 kez vereceğim ama 2 günde bütün yemleri mineral olarakmı vereyim yoksa 3 raffy p 1 mineralmi açıkçası bunda kaygılıyım ana yemleri ise hergün sabah 2 adet raffy p akşam 2 adet tetra reptomin vereceğim :) kaplumbağamın kabuk boyu 4cm 4 adet yem uygudur saıyorum ? raffy ı yıda 2 günde 1 adet vereceğim :)

Hiç fark etmez. Kimi kaplumbağa sahipleri bir günde hem ana hem ek yem veriyorlar ki ben de böyle yapıyorum. Kimileri de belli günler ek yemleri belli günler ana yemleri. Mesela sabah ana yem akşam ek yem veya tek günler ana yem çift günler ek yem yapabilirsiniz. Miktarı abartmadığınız sürece hepsi uygundur :)

Toplam 3-4 stick yeterli o boyda kaplumbağa için :)

Mesela haftalık bir rakam verebilirmisiniz mineral ve raffy I için 4cm kapluşa ?

Öncelikle Anadolu Pet'e attığım e-postaya geri dönüş olmadı.
Abim ile Yalova merkezdeki yemi satın aldığım Pet Shop'a gittik.
Türkiyede satılan Tetra RepTomin yeminin Anadolu Pet tarafından üretilen versiyonunu söyledim.
Satıcı Anadolu Pet'in bu yemi bize pahalıya satıyor ve kar oranında çerez parası kazanıyoruz dedi.
Yemin sahte olmadığını söyleyip sadece yurt dışından ithal geldiğini söyledi.
Yemin ana vatanı Almanya'da bi açık arttırma ile toplu halde satıldığını ve bunun daha ucuza mal olarak satın alan kişinin Türkiye nin belirli noktalarına bu yemi dağıttığını asıl şüphelenmesi gereken Türkiye'de üretilen yemler olduğunu söyledi ve biz bu yemi kendi fabrikasından alıyoruz üzerine dikkat ettiysen Made in Germany ve internet sitesi olan www.tetra.com
yazısı var dedi.Sahte ürünlerde bu yazıyı koymaları cesaret edilemez bir suç olabilir dedi.
Satın alan Pet Shop sahipleri ise bu yemi ceza yiyeceğini bile bile almaz dedi.Karar sizin.

Benim dediğim gibi olmuş yine. Yurtdışından vergisiz kaçak getiriliyor demek. Sahte olması düşük bir ihtimaldi zaten.

Bu arada bilgilendirdiğiniz için teşekkürler Ömür Bey :)

Rica ederim Emin bey kendime ve sizlere yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)

Maalesef bana da geri dönüşte bulunmadılar arkadaşlar, bilgilendirme için teşekkürler Ömür Bey :)

Bu bilgilerden sonra büyük olasılıkla yurt dışından çeşitli yollarla getirildiğini ve sahte olmadığını anladık. Sahte yakıştırmasını da anadolu pet; bu şatışların önüne geçmek yapmıştır muhakkak.

O değilde şuan kendimi kötü hissettim attığım bir kutu reptomin için :D

Geri