niserendipity
Gümüş 3 Üye
merhabalar bi kara kaplumbağası buldum minicik ve kabuğu kırık toprak koydum eski bi akvaryuma ne yapmam lazım bu toprak olur mu kabuğu için ne yapmalıyım
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!teşekkürler marul ve biraz salata koydum bi de pet şişe kapağında su koydum belki yer diye ama şuan uyuyor sanırım yorulmuş biraz marul yedi sonra uyuduIsırılmış sanki zavallı. Önüne bir parça marul koyun yesin. Maruldan sıvı ihtiyacını da kısmen karşılar.
kanama var sanırım biraz parıltı belli oluyo ışıkta o kırılan yerde ama küçük olduğu için tam net çekemedim şuanda da uyuyor sanırım rahatsız etmeyeyim dedimKabukta kanama var mı? Birkaç fotoğraf daha atar mısınız?
bir de yürüyor ama biraz da durgun korktuğundan mıdır bilmiyorumKabukta kanama var mı? Birkaç fotoğraf daha atar mısınız?
yabani hayvanlar koruma derneğine söyledik şimdi aldılar umarım iyi olurVeteriner hekime götürün. İyice incelesin kurtlanma var mı? Ölü doku varsa alsın. Pomad birşey uygulasın.
Marul, kıvırcık sebzeler verin. Ispanak, roka, tere, reyhan gibi kokulu bitkiler vermeyin.
Normalde bitkilerden su ihtiyacını karşılar ama çay tabağı gibi bir tabakta su koyun isterse içsin.
Bulabilirseniz kuru ot yığını bulup bir köşeye koyun. Onun altına girip kendini güvende hissetmek için dururlar. Yada küçük bir karton kutuya giriş açın oraya girsin.
Hekim sonrası bilgi verin. Kabuk gelişimi için devit uygulaması ve kalsiyum takviyesini de sorun.
inşallahh çok sağ olun tedavisine başlamışlar iyi olunca da barınakta baktıkları diğer kaplumbağaların yanına koycaklarmış devlet bakıyormuş böyle bi derneği ben de yeni öğrendim nasibi varmış gerçekten kaplumbağanınKaplumbağanın nasibi varmış ki sizin karşınıza çıkmış. Sağlığına kavuşur İnşallah. Durumu hakkında bilgi verirlerse bize de iletin lütfen. Kırık kabuklara nasıl bir tedavi uygulandığını öğrenmiş oluruz.