Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kara kaplumbağası kabuğu kırık

niserendipity

Gümüş 3 Üye
merhabalar bi kara kaplumbağası buldum minicik ve kabuğu kırık toprak koydum eski bi akvaryuma ne yapmam lazım bu toprak olur mu kabuğu için ne yapmalıyım

Ekli dosyalar

• IMG20260402191015.webp
    IMG20260402191015.webp
    335.5 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG20260402191315.webp
    IMG20260402191315.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 23
  • IMG20260402191323.webp
    IMG20260402191323.webp
    967 KB · Görüntüleme: 21
Isırılmış sanki zavallı. Önüne bir parça marul koyun yesin. Maruldan sıvı ihtiyacını da kısmen karşılar.

Isırılmış sanki zavallı. Önüne bir parça marul koyun yesin. Maruldan sıvı ihtiyacını da kısmen karşılar.
teşekkürler marul ve biraz salata koydum bi de pet şişe kapağında su koydum belki yer diye ama şuan uyuyor sanırım yorulmuş biraz marul yedi sonra uyudu

Kabukta kanama var mı? Birkaç fotoğraf daha atar mısınız?

Korkmuştur muhakkak. Muhtemelen ağrısı da vardır. Kabuk onların iskeletinin bir parçası. Bir veterinere görünmesinde fayda var. O vakte kadar yaralı kısma su değmemesine dikkat edin. Açık yara varsa enfeksiyon kapma riski de vardır.

Veteriner hekime götürün. İyice incelesin kurtlanma var mı? Ölü doku varsa alsın. Pomad birşey uygulasın.

Marul, kıvırcık sebzeler verin. Ispanak, roka, tere, reyhan gibi kokulu bitkiler vermeyin.

Normalde bitkilerden su ihtiyacını karşılar ama çay tabağı gibi bir tabakta su koyun isterse içsin.

Bulabilirseniz kuru ot yığını bulup bir köşeye koyun. Onun altına girip kendini güvende hissetmek için dururlar. Yada küçük bir karton kutuya giriş açın oraya girsin.

Hekim sonrası bilgi verin. Kabuk gelişimi için devit uygulaması ve kalsiyum takviyesini de sorun.

Veteriner hekime götürün. İyice incelesin kurtlanma var mı? Ölü doku varsa alsın. Pomad birşey uygulasın.

Marul, kıvırcık sebzeler verin. Ispanak, roka, tere, reyhan gibi kokulu bitkiler vermeyin.

Normalde bitkilerden su ihtiyacını karşılar ama çay tabağı gibi bir tabakta su koyun isterse içsin.

Bulabilirseniz kuru ot yığını bulup bir köşeye koyun. Onun altına girip kendini güvende hissetmek için dururlar. Yada küçük bir karton kutuya giriş açın oraya girsin.

Hekim sonrası bilgi verin. Kabuk gelişimi için devit uygulaması ve kalsiyum takviyesini de sorun.
yabani hayvanlar koruma derneğine söyledik şimdi aldılar umarım iyi olur 😭

Kaplumbağanın nasibi varmış ki sizin karşınıza çıkmış. Sağlığına kavuşur İnşallah. Durumu hakkında bilgi verirlerse bize de iletin lütfen. Kırık kabuklara nasıl bir tedavi uygulandığını öğrenmiş oluruz.

Kaplumbağanın nasibi varmış ki sizin karşınıza çıkmış. Sağlığına kavuşur İnşallah. Durumu hakkında bilgi verirlerse bize de iletin lütfen. Kırık kabuklara nasıl bir tedavi uygulandığını öğrenmiş oluruz.
inşallahh çok sağ olun tedavisine başlamışlar iyi olunca da barınakta baktıkları diğer kaplumbağaların yanına koycaklarmış devlet bakıyormuş böyle bi derneği ben de yeni öğrendim nasibi varmış gerçekten kaplumbağanın 😭

Geçenlerde gördüm. Japonlar bu kabuk yapıştırma ile ilgili yeni ve sağlığa zararsız bir yapıştırıcı bulmuşlar. Yapıştırma sonrası destek atmaya gerek kalmıyor ve zamanla bünye bunu eritip kabuğun kendini yenilemesi imkanı sağlıyormuş.

İyi olmuş. Antalyaya gönderebilirseler orada kaplumbağa kabuğu hasarlarında uzman hekimler var. Deniz kaplumbağalarını tedavi ediyorlar.

Yetişkin hayvanlarda reçineden bir parça yapılıp kabuk tamamlanabilir belki ama yavru hayvanda da işe yarayan bir tedavi geliştirdilerse çok iyi.

Geri