Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtardığım kaplumbağanın durumu

enes1907

Gümüş 3 Üye
Bugün artık yeter deyip petshoptan 5 TL verip aldığım kaplumbağayı eve getirdim. Plastik bir kaba koydum. Planım hemen yarın onu bir tanıdığımızın evinin önündeki havuzcuğa koymakti ama eve getirdiğinde durumunun ciddi olduğunu farkettim. Yem yemek istiyor ama yutamıyor ve kusuyor ilk önce sevindim yem yiyor diyo ama sonra hepsini çıkardı çok zayıf akciğer enfeksiyonu kesin var suya batmıyor ve gözlerinde problem var zar gibi bir şey görünüyor resimleri şimdi atamayacagım makine yok suyu 30 derecede tutuyorum bu arada hayvan 23 cm yaşlı olduğu kabuğundan belli. gözlerine gentagut damlattim. Ne yapayım sımdi antibiyotiğe baslayayım mı?

Elinde mineral yem varsa ondan vermeye çalış ufak bir parçada yutsa kardır. Kabuk boyu 23 cm değil mi? Bulunduğu su hacmi ne kadar?

Raffy p deki minerallerin hepsini benimkilere verdim maalesef ,su hacmi şimdilik yeter diye düşündüğüm için 15 litre falan tedavi uzayacaksa eski akvaryuma alıyorum o zaman

Hayvana yeşillik ve önceden ıslanmış ve yumuşamış sticklerden ver. Ağzında yara yok değil mi ?

Eğer akciğer enfeksiyonundan eminsen genta 40 mg ampullerden alıp su 15 lt hayvanda 23 cm olduğuna göre tek ampulün tamamını suyuna dök. 24 saat bu suda beklesin. Sonra yeni su ile yeni ampulü dökersin. Hatta suyu 1-2 litre azaltabilirsin. Arada yem denemeleri de yap tek tek at yerse devamını verirsin. Yalnız verdiğin yeşilliği yemez ise yarım saat geçmeden çıkar.

Bu boyutta hayvan batamıyorsa enfeksiyon bayağı ileridir. Hemen veteriner hekime gidilmeli.
Ayrıca göz enfeksiyonu da mevcut.
Ayrıca yem kusma sindirim sisteminde ayrıca sorun olduğunuda işaret ediyor. Belkide soğukta kaldığı için metabolizma altüst olmuştur.
Zaten bu havada bahçedeki havuza konulmaz.

Tedaviye başlayayım o zaman diğerinde yaptığım antibiyotik uygulamasına yapar pazartesi veterinere götürürüm. Burada havada bi problem yok yazı gecirirse yeter zaten. Hayvan 1-2 yil kadar 5 cm yüksekliğinde suda kalmış pet shopcuya sordum haftada bi marul falan veriyormus durumu kotu olması bile yasıyor olması bile şaşırtıcı böyle kötü bir ortamda

Hava sıcaklığı 32 derece ise sorun yok o zaman.

Cvp: RE: kurtardığım kaplumbağanın durumu

AEK' Alıntı:
Hava sıcaklığı 32 derece ise sorun yok o zaman.
Hava sıcaklığı 32 derece olduğu zaman su da o civarlarda olmaz mı? Bugün 27-28 dereceydi burası uygun değil mi?

cem' Alıntı:
Hayvana yeşillik ve önceden ıslanmış ve yumuşamış sticklerden ver. Ağzında yara yok değil mi ?

Eğer akciğer enfeksiyonundan eminsen genta 40 mg ampullerden alıp su 15 lt hayvanda 23 cm olduğuna göre tek ampulün tamamını suyuna dök. 24 saat bu suda beklesin. Sonra yeni su ile yeni ampulü dökersin. Hatta suyu 1-2 litre azaltabilirsin. Arada yem denemeleri de yap tek tek at yerse devamını verirsin. Yalnız verdiğin yeşilliği yemez ise yarım saat geçmeden çıkar.
Geçenki hasta kaplumbağayı tedavi ederken kullandığım ilaç daha uygun olmaz mı gentamisin biraz az gelir demişti veteriner ben de sordum da. 24 saati anlayamadım geçenkinde 6 saat demiştiniz sanki büyüklüğünden dolayı mı? dış tarafta yara yok ama içerde olabilir. Yorumunuz nasıl olduysa gözümden kaçmış biraz geç yazdığım için kusura bakmayın

Cvp: kurtardığım kaplumbağanın durumu

hayvana sadece marul ve haftada bir vermiş ise bu kusmasını da açıklar zayıf kalmasını da açıklar. hayvanın sindirim sistemi katı yiyeceğe alışmamış. daha doğrusu sindirim sistemi hiç çalışmamış. bu biraz zaman ister. suyunu değişmeye 1-2 saat kala yemleri toz haline getirip suyuna at. bu bakış açısını değiştirdi. akciğere dair belirti var mı bilmiyorum ama hayvan aneroksiya durumuna gelmiş vaziyette. elinde vitamin damla varsa ondan ağzına iki damla damlatmaya çalış bugün ve yarın. ama mineral yem şart gözüküyor. bayat yemi geçtim ölmüş balık bile atmamış mı hayvana bu nasıl bir vicdandır hayret. iyi etmiş kurtarmışsın hayvanı.

hayvan su içinde durduğu sürece sorun olmaz kuru alan varsa onu çıkar. ama hayvan başını dışarı uzatacak biçimde destek alacak birşey bulsun.

genta 40 mg iğne yapmada kullanılan ampul biçiminde satılır. göz damlasında 0.03 mg gentamisin vardır. 24 saat dememin sebebi büyük olması dışında kısa süre olursa su değişimi yapacağından üşüme riski olması. su çok ve oranlamadan emin olamadığım için ne kadar su içerse kar olur.

mailto:/2e2f5g6.jpg
mailto:/14mtbnd.jpg
Hayvan bu, taşlardan kuru alan yapmıştım onun üzerinde yatıyordu ısıtma lambası altında eksilttim şimdi taşlarida vitamin damlam var damlattım ama ağzını açmıyor. Yem siparişlerini vereceğim ama 1 hafta sonra. Antibiyotiğe tetradoxla başlıyorum

Elimde sadece o var çünkü geçen tedaviden kalan

yok yok tetradox kullanma o ağır antibiyotik. ölçüsünü ayarlaması zor olur. hayvan dişiymiş en azından kabuk güzel ondan yana sorun yok. yarın nöbetçi eczane bulup dediğimden alırsın. cam şişede ampul. bugün hayvan o suda ısınıp bir parça kendine gelsin sabah durumuna bakarsın. gözlerinde sorun var demiştin. göz damlasından sabah-öğle-akşam her göze 3'er damla damlat. vitamini ağzını açmıyorsa arada bir dakika bekleyerek 3'er defa ağız çevresine sür yutmaya çalışsın.
http://www.farmacep.com/ilac/genta-40-mg-1-ampul

5-6 gammarus yedi demin kusacakmı diye bekledim çıkarmadı kabuğunun altında pembeleşme var akciğer enfeksiyonu büyük ihtimalle ama kendime güvenmiyorum uygulamaya geçmek için yarın ampulü alıp ondan uygulayayım hafif zaten antibiyotik bişey olmaz pazartesi de veterinere gideriz

yarın bak o pembelik ne hale geldi ona göre alırsın antibiyotiği. her çeşit yemden yedirmeye çalış sabit öğüne gerek yok şu anda. gücü yerine gelsin. nefes alma vermesinde sorun yoksa enfeksiyon ileri boyutta değildir. yalnız üşüdüğü kesin hayvanın. arka bacak içi çukurlarında pembelik var mı ? yoksa böbrekleri sağlamdır.

Çukurlarda kırmızılık var. Nefes alıp vermesinde problem yok hiç batmıyordu ilk saatlerde simdi sağ taraf batıyor sol havada. Beni en çok endişelendirdi gözleri kanlanmış ,zar var üstünde gözü hallolursa daha rahat iyileşir

hayvan yavaş yavaş kendine geliyor demekki. yarın durumuna bakıp gerekenleri yapalım. varsa suyuna bir damla da metilen mavisi damlat. derisi üstünde parazit varsa onlarda gider.

öncelikle tebrik ediyorum sizi onu ordan kurtardiginiz icin umarim sizin saYenizde sagligina kavusur cok güzel bir kaplumbaga benimkisine benzettim bir an :(

tebrik ederim gerçekten örnek bir davranış.. Tedavi işleri çok sabır gerektiriyor gerçekten ama yapılan yardıma alınan en ufak cevap insanın mutluluktan havalara uçmasına yetiyor.

Cvp: RE: kurtardığım kaplumbağanın durumu

Kapluştron' Alıntı:
tebrik ederim gerçekten örnek bir davranış.. Tedavi işleri çok sabır gerektiriyor gerçekten ama yapılan yardıma alınan en ufak cevap insanın mutluluktan havalara uçmasına yetiyor.

Gerçekten öyle az bi hareket edip canlanması bile yeterli insanın mutlu olması için. Ayrıca ben kendime kızıyorum neden bu kadar geç kaldım diye sahiplendirme konusu falan açtım kaplumbağayı ölüme terkedecektim bir üyenin önerisiyle. Para verip alma dedi o da haklı ama sabır da bir yere kadar.

enes bugün nasıl hayvan. pembelik durumu düzeldi mi veya yüzme su içine girme. her ne varsa dikkatini çeken.

Geri